Пт, 2024-04-26, 19:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 12 » США розширили санкції проти Бєларусі через тиск на опозицію
10:40
США розширили санкції проти Бєларусі через тиск на опозицію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

США запровадили нові санкції проти бєларуських підприємств. Про це оголосила офіційний представник держдепартаменту Вікторія Нуланд. Під дію санкцій, зокрема, потрапили ВАТ "Нафтан", "Гродно Азот", "Бєлшина" і підприємство "Гродно Хімволокно", передає РИА "Новости".

"Ці санкції є відповіддю на утримання у в'язницях політв'язнів, переслідування політичних активістів, журналістів та представників громадянського суспільства", - сказала Нуланд.

Законопроект, що передбачає введення низки санкцій проти Бєларусі, пройшов перший етап затвердження - в палаті представників Конгресу США - ще на початку липня. Документ називається "Закон про демократію та права людини в Бєларусі від 2011 року".

Як пояснила представник держдепартаменту, нові санкції доповнюють обмеження на поїздки, заморожування активів і санкції, накладені 31 січня. "Вони націлені на відповідальних за репресії у Бєларусі, що мали місце після президентських виборів 19 грудня. Вони не призначені для того, щоб завдати шкоди народу Бєларусі. Ми повторюємо наш заклик до бєларуського уряду звільнити усіх політв'язнів негайно і без попередніх умов", - підкреслила Вікторія Нуланд.

Критику держдепу США викликають, зокрема, дії влади щодо учасників акцій протесту "Революція через соціальні мережі", які регулярно відбувалися цього літа в Мінську та інших містах республіки. За даними бєларуського правозахисного центру "Весна", всього за час проведення таких акцій було затримано близько 1730 осіб, з-поміж них 980 - у столиці.

"США стурбовані все більш деспотичною тактикою, яку бєларуська влада застосовує щодо демонстрантів і журналістів під час щотижневих мирних акцій протесту", - вже заявляли в держдепартаменті.

У червні чергові санкції проти Бєларусі погрожував запровадити і Євросоюз. Як мовилося, через "погіршення ситуації з правами людини, демократією і верховенством закону" в республіці. ЄС також виступив із засудженням арештів, судових процесів та вироків на політичній основі, у тому числі щодо колишніх кандидатів у президенти Володимира Некляєва, Віталія Римашевського, Андрія Санникова, Миколи Статкевича і Дмитра Усса.

У свою чергу Бєларусь запровадила санкції проти Євросоюзу і склала свій "чорний список" європейських політиків, яким заборонено в'їзд на територію країни.

Лукашенко помилував 9 учасників грудневих протестів

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко помилував дев’ятьох засуджених у справі про масові безлади, що відбулися в Мінську після виборів Президента Бєларусі 19 грудня 2010 року. Про це сказано у повідомленні прес-служби Президента Бєларусі.

"Олександр Лукашенко помилував, звільнивши від відбування покарання, 9 осіб з активних учасників масових безладів на площі Незалежності 19 грудня 2010 року", - сказано у повідомленні.

Рішення про помилування прийнято на підставі прохань зазначених осіб, із врахуванням того, що вони усвідомили протиправний характер своїх дій, визнали провину й щиро покаялися, повідомили в прес-службі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 794 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ