Чт, 2024-03-28, 15:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 3 » США та ЄС пообіцяли докласти всіх зусиль до мирного врегулювання
09:23
США та ЄС пообіцяли докласти всіх зусиль до мирного врегулювання
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Уряд США в тісній координації з ЄС планує інтенсифікувати свої зусилля щодо сприяння мирному розв'язанню кризи.

Як повідомляє прес -служба ВО "Батьківщина", про це заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила в неділю, 2 лютого, на зустрічі з дочкою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенією та заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею. Зустріч відбулася в рамках їх участі в Мюнхенській конференції з безпеки.

Сторони обговорили поглиблення політичної кризи в Україні і можливі шляхи виходу з неї.

Нуланд повідомила про заходи , які застосовуються і плануються до застосування США разом з ЄС в тісному контакті з представниками опозиції, громадянського суспільства та конструктивно налаштованих представників української влади для знаходження політичних механізмів, спрямованих на припинення ескалації насильства, та змістовного політичного діалогу, який повинен у мирний спосіб розв'язати конфлікт в Україні.

Вона підкреслила, що уряд США в тісній координації з ЄС планує інтенсифікувати свої зусилля щодо сприяння мирному вирішенню кризи. Крім того, Нуланд повідомила, що має намір наступного тижня знову відвідати Україну .

Євгенія Тимошенко проінформувала заступника Держсекретаря США про бачення Юлії Тимошенко шляхів мирного розв'язання політичної кризи в Україні і передала слова подяки за зусилля уряду США щодо сприяння мирному вирішенню конфлікту і знаходженню шляхів для запобігання його ескалації та уникнення людських жертв.

У свою чергу Григорій Немиря поінформував Нуланд про зростаючий тиск з боку української влади на партію "Батьківщина" та опозиційних активістів в Україні.

Під час зустрічі сторони також обговорили пропозицію про утворення міжнародної комісії з розслідування фактів насильства та порушення прав людини в Україні.

Крім того, Нуланд попросила передати слова підтримки Юлії Тимошенко.

Раніше президент США Барак Обама пояснив, яким він бачить вихід з кризи в Україні. На його думку, заходи, ухвалені ВР 16 січня, є контрпродуктивними. Для виходу потрібен консенсус між владою, опозицією і Майданом - необхідне створення єдиного легітимного уряду з урахуванням, по можливості, інтересів усіх сторін. Також Обама відзначив наявність історико-культурних і соціально-економічних зв'язків між Україною і Росією, і засумнівався в необхідності ними жертвувати обом країнам на шкоду.

ЄС обговорить санкції до української влади 10 лютого

Питання застосування до України санкцій обговорюватиметься на засіданні Ради Євросоюзу з питань закордонних справ 10 лютого.

Про це заявив заступник глави партії "Батьківщина" Григорій Немиря за підсумком зустрічі з главою МЗС Швеції Карлом Більдтом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Коли ми обговорювали питання санкцій, Більдт підтвердив, що це - один з елементів політики, яка буде детально обговорюватися 10 лютого на засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ після візиту верховного представника Кетрін Ештон в Україні (запланований на наступного тижня - ред.)", - заявив Немиря.

За його словами, Більдт зазначив, що окрім публічної площини багато що відбувається "поза публічною площиною відносно роз'яснення не тільки представникам влади та опозиції, а й олігархам в Україні можливих наслідків, якщо ситуація вийде з-під контролю".

Також Немиря зазначив, що в ході зустрічей представники ЄС висловлювали стурбованість про можливе введення надзвичайного стану в Україні.

Так, мова йшла про заяву армії, заяви про розслідування проти партії "Батьківщина" за підозрою підготовки захоплення влади.

"Це новий елемент, який сприймається, як аргументація на користь введення надзвичайного стану", - пояснив Немиря бачення ситуації європейською стороною.

Також в бесідах з представниками ЄС зверталася увага на те, що не зроблено спроби розслідувати факти насильства проти журналістів, демонстрантів, політиків.

"Представники ЄС також піднімали тему федералізації України та можливі наслідки. Це оцінюється як загроза вирішення кризи через поділ України", - пояснив заступник голови "Батьківщини".

Як відомо, Адміністрація президента США готує фінансові санкції проти українських чиновників і керівників протесту, відповідальних за можливе поновлення насильства на вулицях України. За даними джерел, остаточні деталі пакету санкцій не пророблено до кінця, але вони можуть бути введені в дію швидко, і в разі широкого поширення актів насильства - як проти урядовців, так і лідерів протестного руху.

У ЄС також заявляли, що в разі введення в Україні надзвичайного стану Євросоюз може відразу ж ввести санкції проти українських чиновників.

Разом з тим Канада вже застосувала візові санкції до чиновників, які причетні до придушення законних протестів в Україні і залякування опозиційних лідерів.

Ештон: ЄС серйозно стурбований через ситуацію в Україні

ЄС глибоко стурбований через ситуацію в Україні і розглядає всі наявні інструменти для мирного вирішення ситуації.

Про це заявила верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон у ході зустрічі з донькою Юлії Тимошенко Євгенією та заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею, повідомляє прес-служба партії.

"ЄС серйозно стурбований через ситуацію в Україні. Загострення політичної кризи буде розглянуто 10 лютого під час засідання Ради Міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі", - додала Ештон.

Також Ештон підтвердила, що наступного тижня відвідає Україну "для продовження зустрічей з представниками опозиції, влади та громадянського суспільства".

Верховний представник ЄС передала вітання та слова підтримки Юлії Тимошенко та наголосила, що країни - члени ЄС розглядають всі наявні у них інструменти для мирного вирішення ситуації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: США . ЄС пообіцяли.зусиль . мирного
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ