Чт, 2024-03-28, 17:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Січень » 26 » Стала чемпіонкою Європи у спринтерській гонці українська біатлоністка Ірина Варвинець
16:47
Стала чемпіонкою Європи у спринтерській гонці українська біатлоністка Ірина Варвинець
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

 

Українці не було рівних у стрільбі в італійському Ріднау

Якщо у чоловічій спринтерській гонці Україна могла розраховувати на медалі, але промах Дмитра Підручного не дав йому поборотися за бронзу, то у жінок було менше шансів. Олена Підгрушна вирушила на чемпіонат Європи, але, очевидно, виступить лише у змішаній естафеті. А серед інших українок претенденткою на високі місця була хіба що Ірина Варвинець. Іншим українкам, можна було спрогнозувати, завадить або нешвидкий темп, або невдала стрільба.

Яна Бондар, яка стартувала першою з українок, чудово це підтвердила. Перед першою стрільбою вона виграла, на момент проходження відмітки, 10 секунд у переслідувачок. Але стрільба у Яни, як відомо, слабенька. Хоча, навіть після одного штрафного кола Бондар випереджала чимало спортсменок, які мали «нуль» на «лежці».

Яна була швидкою і на другому колі, але два промахи під час стрільби стоячи остаточно перекреслили шанси Бондар на пристойну позицію. Натомість, Варвинець вдало подолала перший вогневий рубіж і захопила лідерство на момент виходу зі стадіону на друге коло. Достатньо високим був темп і в Ольги Абрамової. Але і її підвела стрільба – один промах на «лежці» нічого доброго українці не обіцяв.

Варвинець після індивідуальної гонки розповіла, що їй прикро за те, що не може пройти у цьому сезоні дистанцію без промаху. Що ж, сьогоднішнім спринтом вона має бути повністю задоволена. «Нуль» на стрільбі стоячи автоматично зробив з Ірини ледь не головним фаворитом гонки.

Карін Обергофер програвала ходом Варвинець. Крім того, італійка ще й одного разу промахнулася на другій стрільбі. Випереджало Ірину тріо з Франції, які захопили лідерство після першого вогневого рубежу. Але кожна з цієї трійки хоча б раз, але промахнулися на «стійці». Головною конкуренткою українки стала переможниця індивідуальної гонки Хлое Шевальє. І тепер головним питанням було, чи зможе француженка, яка є швидшою за Варвинець, відіграти своє відставання на трасі.

Але українка не залишила шансів французькій суперниці. Шевальє не тільки не відіграла, а ще й програла на останньому колі. Враховуючи, що Хлое мала 54-й стартовий номер, тепер усю увагу потрібно було звернути на пізні номери, адже там стартували конкурентноспроможні росіянки.

Неприємна історія сталася з Юлією Журавок. Диктор на стадіоні оголосив, що українка якимось чином «запізнилася на старт на півтори хвилини». Як таке могло статися, повинні, напевне, пояснити тренери. Юлія у підсумку пройшла дистанцію з «нулями», але після другої стрільби вона програвала Варвинець 1 хвилину та 17 секунд... І якби не це «запізнення», то Журавок також могла претендувати на високі місця, може, навіть і на подіум.

У підсумку на трасі найшвидшою стала Світлана Миронова з Росії, але три промахи не дозволили їй поборотися з часом Варвинець. Натомість, Вікторія Слівко точно відстрілялася, але наздогнати Ірину їй було не під силу. Івона Фіалкова могла поборотися з українкою, та промах останнім вистрілом перекреслив її надії на п’єдестал пошани.

Після завершення другої стрільби лише японка Фуюко Тачідзакі могла скласти конкуренцію Варвинець, проте вона програла і українці і Шевальє, випередивши буквально на кілька секунд Слівко. Врешті-решт, після фінішу цих спортсменок можна було твердо заявляти, що Ірина Варвинець – чемпіонка Європи 2018 року з біатлону у спринтерській гонці!
Чемпіонат Європи 2018 року з біатлону
Ріднау, Італія
Жіноча спринтерська гонка, 7,5 км

1. Ірина Варвинець (Україна) (0+0) – 20:54.1
2. Хлое Шевальє (Франція) (0+1) - +12.5
3. Фуюко Тачідзакі (Японія) (0+0) - +15.5

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: українська біатлоністка Ірина Варви, чемпіонка Європи у спринтерській го
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ