Чт, 2024-04-25, 06:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 16 » Стало відомо, як реконструюють Майдан і увічнять Революцію. ВІДЕО
15:12
Стало відомо, як реконструюють Майдан і увічнять Революцію. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Переможцями конкурсу "Територія Гідності" на найкращий проект реконструкції Майдану Незалежності та меморіалізацію подій Революції Гідності стали проекти митців із семи країн. Про це повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

Мер Києва оглянув на Майдані Незалежності виставку проектів-переможців у чотирьох номінаціях - створення громадського простору на території революційних подій у центрі Києва, пропозиції щодо меморіалу Героям Небесної Сотні, перетворення Українського Дому на сучасний міжнародний культурний центр, ідея Музею Майдану або Музею Свободи.

Міський голова підкреслив, що цей конкурс - унікальний для Києва та України в цілому.

"Вперше програму та умови конкурсу сформувала київська громада. Яким саме він має бути, визначалося під час відкритих обговорень, які тривали понад 6 місяців. Організувати конкурс допомогли 100 волонтерів та громадські експерти", - зауважив мер та додав, що важливою рисою конкурсу була можливість взяти в ньому участь усім охочим.

"Події, які тут відбувалися стосуються кожного українця й потребують суспільного усвідомлення - у тому числі, засобами архітектури та мистецтва", - сказав Кличко.

У номінації І, яка стосується громадського простору Майдану та центрального ядра Києва, перемогу здобув проект, розроблений авторським колективом з Тайваню (Alessandro Martinelli, Hanju Chen, Xinyu Zhao).

У номінації ІІ, присвяченій збереженню пам'яті про події Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, перша премія дісталася проекту, який підготував авторський колектив з Італії (Andrea Matteini, Bianca Barducci, Elisabetta Gabrielli, Matia Biguzzi, Fabio Re).

У номінації ІІІ, яка пропонувала переосмислити будівлю Українського дому та розробити проект його використання як міжнародного культурного центру, переміг проект українських митців Антона Олійника, Андрія Шуляра, Марії Пахомової, Сергія Ферлея, Олени Орап, Олексія Пахомова, Дмитра Спесивцева, Дениса Матвієнка та Юрія Ігнатенка з Києва.

Журі вирішило не присуджувати першу та другу премії у IV номінації - проект Музею Майдану/Музею Свободи - оскільки проекти потребують доопрацювання разом з робочою групою Музею Майдану/Музею Свободи і надають радше візію, аніж закінчений образ. Третю премію поділили між собою два проекти - 092001, автор Oana Mihaela з Дубліна, Ірландія та 040783 за авторством Філіпа Пищика, Москва, Росія.

Міжнародний відкритий конкурс "Територія Гідності" був оголошений минулого року. Участь у ньому взяли 149 проектів із 13 країн світу. Усі вони були викладені у відкритий доступ на сайті для народного голосування, у якому взяло участь близько 10 000 відвідувачів. Минулого тижня у Києві відбулося засідання фахового журі, яке визначило переможців у кожній з номінацій.

Раніше в Києві представили фотолітопис-трилогію "Майдан: Революція Гідності".

Також у Мережу виклали посекундну реконструкцію загибелі Небесної сотні.

Згідно указів президента Петра Порошенка, щорічно 20 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи, а 20 лютого день Героїв Небесної Сотні.

Засновано орден Героїв Небесної Сотні.

Довідка

Наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів. Зокрема, Кабінет міністрів України 21 листопада 2013 року ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, що мала бути підписана на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

Після побиття спецпризначенцями "Беркута" вночі проти 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності в Києві, на вулиці міст України вийшли сотні тисяч громадян.

Акції протесту, що тривали з кінця листопада до кінця лютого 2014 року, отримали назви "Євромайдан", "Майдан", а пізніше – "Революція гідності". У результаті, Янукович у лютому, після масового розстрілу беззбройних громадян на Майдані Незалежності в Києві, втік до Росії.

Понад сотню цивільних осіб, загиблих під час повалення авторитарного режиму Віктора Януковича взимку 2013-2014 року, називають Небесною Сотнею.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, починаючи з 18 лютого 2014 року в сутичках у середмісті Києва постраждали 1528 людей, загинули 106 учасників антиурядових протестів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: як реконструюють Майдан, увічнять Революцію. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ