Пт, 2024-04-19, 05:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 9 » Стало відомо, яке місто проведе "Євробачення"
19:32
Стало відомо, яке місто проведе "Євробачення"
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Київ став переможцем конкурсу серед міст-претендентів на право приймати Євробачення в Україні. Місцем проведення визначили Міжнародний виставковий центр на Лівому березі. Оголошення результатів відбулося в прес-центрі Будинку уряду.

Під час голосування 19 голосів віддали за Київ, 2 - за Одесу, 1 - утримався.

Заявки на проведення "Євробачення-2017" подавали шість українських міст – Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу на право проведення пісенного конкурсу вийшли Київ, Дніпро і Одеса.

Міністр культури України Євген Нищук під час брифінгу пояснив, що недостатня кількість номерів у готелях стало основним мінусом Дніпра, а в Одесі інфраструктуру необхідно було б ще створювати.

Нищук також зазначив, що Міжнародний виставковий центр (МВЦ) зможе розмістити 12-14 тис. глядачів, а євроклуб конкурсу буде розташований в будівлі з вертолітним майданчиком в районі Паркової алеї.

Крім того, до конкурсу буде організована лінія річкових трамваїв між Лівим і Правим берегами Києва, які місто планує закупити спеціально до конкурсу.

Нищук також заявив про готовність Києва витратити на підготовку та проведення "Євробачення" 1,2 млрд гривень, передає "Інтерфакс-Україна".

"Київ готовий і надав гарантії того, що на саме шоу він готовий витратити не менше ніж 200 млн гривень, на підготовку арени, ландшафту, усіх локацій, усієї інфраструктури - 1 млрд гривень", - сказав міністр.

Одеса ж була готова інвестувати 150 млн гривень безпосередньо на проведення самого шоу, на покриття арени - 300 млн гривень і на інфраструктуру - 1 млрд гривень.

Голова НТКУ Зураб Аласанія заявив, що фінансування конкурсу здійснюватиметься і за рахунок бюджету Києва, і за рахунок коштів спонсорів та інвесторів, а також державного бюджету і частково, в червні 2017 року, - за рахунок коштів Європейської мовної спілки.

Аласанія також зазначив, що 14 вересня в Київ приїде експертна група Європейської мовної спілки з 9 чоловік.

Президент України Петро Порошенко в своєму Facebook вже побажав киянам провести "Євробачення" в 2017 році на найвищому рівні.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею "1944". За результатами голосування національних журі країн-учасниць і смс-голосування глядачів вона набрала 534 бали.

Нищук: якщо Росія обере нев'їзного представника, то це свідома провокація

У Міністерстві культури України заявляють, що якщо Росія обере для участі в "Євробаченні-2017" виконавця, який є нев'їзним в Україну, то це буде свідомою провокацією.

"Особи у певній країні, які підпадають під санкції з якихось причин відповідних органів, не Міністерства культури, а Служби безпеки, - вони є нев'їзними. Про цих осіб Росія може дізнатися, і якщо вони свідомо будуть іти на перемогу такої особи, значить, це буде явною провокацією", - заявив міністр культури Нищук.

"У Росії є достатньо порядних виконавців, які розуміють, що мир - це головне, що на мові агресії розмовляти не можна, принижувати будь-який народ, а тим більше сусідів не можна, а розмовляти потрібно виключно на професійній мові, в даному випадку - музики і пісні", - сказав міністр культури.

У свою чергу генеральний директор Національної телекомпанії України Аласанія зазначив: "Це міжнародний конкурс. Він про мир, про музику і пісні. Тому з нашого боку як організаторів не може бути ніяких перешкод ні для однієї країни світу".

У той же час глава НТКУ зазначив, що це питання буде ще обговорюватися в рамках організаційного комітету конкурсу, куди входять представники Служби безпеки України та Міністерства закордонних справ.

"Якщо люди підпадають під санкції, зробивши порушення щодо прав, щодо гідності українського народу, значить, ніяких компромісів не буде", - додав міністр Нищук.

Кличко обіцяє гідно провести конкурс, а Саакашвілі образився на "договірняк"

"Столиця об'єктивно - найбільш підготовлене і пристосоване для проведення такого рівня заходів місто. Крім досвіду проведення Євробачення, яке Київ приймав у 2005 році, в українській столиці також проводився фінал чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Тому в нас є позитивний досвід і всі можливості гідно підготуватися і на найвищому рівні провести конкурс у столиці", - заявив мер української столиці Віталій Кличко.

Щодо майданчика, де відбудеться пісенний конкурс, мер зазначив, що це буде Міжнародний виставковий центр на лівому березі Дніпра, оскільки його зал може прийняти до 50 тисяч глядачів.

Мер також зазначив, що у Києва є два аеропорти, і саме столиця має найкраще авіасполучення з іншими містами та країнами Європи і світу. Також в Києві є достатня кількість готельних номерів різного рівня, які зможуть прийняти гостей фестивалю. "В Києві на сьогодні - 265 готелів, в яких можуть розміститися понад 23 тисяч осіб", - додав Кличко.

Мер столиці зазначив, що проведення такого рівня заходів є "промо всієї країни". "Крім іноземних гостей, ми очікуємо і гостей з усіх міст нашої держави, також у багатьох містах добре було б створити фан-зони, де глядачі зможуть насолодитися музичним святом", - зазначив Кличко.

Тим часом глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі вважає, що рішення про проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" в Києві є показником відсутності державного мислення.

"Одесу залишили без Євробачення. Я люблю Київ, але мова не про мою рідну столицю, а про те, що це рішення - ще один приклад договірняка, брехні в очі і повної відсутності державного мислення. Всі ілюзії вже розвіялись і впевнений, що для будівництву української держави потрібні нові підходи і інші люди. Ну що ж, будемо працювати в цьому напрямку", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: Євробачення, Місто
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ