Пт, 2024-03-29, 00:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Стало відомо, хто з віце-прем'єрів може позбутися посад
19:15
Стало відомо, хто з віце-прем'єрів може позбутися посад
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  У п'ятницю прем'єр-міністр Азаров надішле Януковичу свої пропозиції щодо скорочення кількості віце-прем'єрів з п'яти до трьох. Як пише "КоммерсантЪ-Украина", позбутися посад можуть Володимир Сівкович, Віктор Слаута та Віктор Тихонов.

Як пише газета, Конституція в редакції 1996 року передбачає, що в уряді має бути не більше трьох віце-прем'єрів. На сьогодні їх п'ять: Борис Колесніков - з питань Євро-2012, Володимир Сівкович - з питань національної безпеки і оборони, Віктор Слаута - з питань агропромислового комплексу, Сергій Тігіпко - з економічних питань, Віктор Тихонов - з питань регіональної політики.

За словами джерел в АП, Янукович розглядає два варіанти зміни віце-прем'єрів. Відповідно до першого, у відставку будуть відправлені Володимир Сівкович і Віктор Тихонов. Другий варіант припускає, що замість Тихонова буде звільнений Віктор Слаута.

"Але Слаута з уряду не піде. Якщо це станеться, він буде призначений міністром аграрної політики", - повідомило джерело газети в АП. Як відомо, зараз цю посаду обіймає член Партії регіонів Микола Присяжнюк, який також очолює Національну асоціацію виробників м'яса та м'ясопродуктів.

Як пише видання, зміна першого віце-прем'єра не планується - Андрій Клюєв залишиться на своєму посту. "Також збережуть свої посади Колесніков і Тігіпко. На користь зняття Слаути говорить той факт, що він курирує напрямок, де є свій профільний міністр", - вважає джерело в АП.

Директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко не відкидає і третього варіанту, який зараз обговорюється в Кабміні: у відставку будуть відправлені всі три названих віце-прем'єра - Володимир Сівкович, Віктор Тихонов та Віктор Слаута, - а їх повноваження об'єднає віце-прем'єр з гуманітарних питань.

Фесенко вважає, що "дійсно може бути проведена велика ротація, і відновлена посада гуманітарного віце-прем'єра". "Зараз найбільше ризикує Володимир Сівкович: з усіх віце-прем'єрів у нього найбільш штучний пост, а при прямому впливі президента на силові структури потреби в такій посаді в уряді немає", - сказав політолог.

Незважаючи на те, що Янукович не планує звільняти Тігіпка, джерела стверджують, що це питання часу. "Ми будемо душити його в обіймах", - сказав газеті представник більшості. Як пише газета, відправляти у відставку Тігіпка зараз не будуть, щоб він не зміг використати цей факт у ході кампанії до місцевих органів влади і тим самим підняти рейтинг "Сильної України".

Раніше повідомлялось, що Микола Азаров обговорить 8 жовтня з Віктором Януковичем можливість скорочення двох віце-прем'єр-міністрів. "У п'ятницю ми з ним (президентом Януковичем – ред.) зустрінемося і обговоримо пропозиції, з якими вийде уряд", – сказав Азаров.

Розроблений законопроект про Кабінет Міністрів передбачає закріплення норми Конституції редакції 1996 року про наявність в уряді чотирьох посад віце-прем'єр-міністрів, зокрема одного першого віце-прем'єра. Наразі віце-прем'єрів в уряді шість, зокрема один перший.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1073 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ