Сб, 2024-04-20, 10:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 30 » Стан збереження Софії Київської та Лаври розглянуть в ЮНЕСКО
18:21
Стан збереження Софії Київської та Лаври розглянуть в ЮНЕСКО
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Делегація Міністерства культури України бере участь у 39-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що проходить у Бонні (Німеччина).

Як повідомили у прес-службі Мінкульту, під час засідання Комітету планується обговорити стан збереження об′єктів всесвітньої спадщини, які перебувають під загрозою і тих, що включені до Списку всесвітньої спадщини; оновлення цих списків ЮНЕСКО.

Українська делегація представить звіт про стан збереження українських пам’яток, внесених до Списку всесвітньої спадщини, та їхніх ареалів - собору Святої Софії та Києво-Печерської Лаври, а також історичної центральної частини Львова.

У приміщенні, де відбувається цьогорічне засідання комітету, відкрито фотовиставку об’єктів транскордонної номінації України та Польщі "Дерев’яні церкви Карпатського регіону". Група історично цінних унікальних дерев`яних церков занесена до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО 2013 року, зазначається в повідомленні.

У ході засідання Комітету буде заслуханіо доповіді Центру всесвітньої спадщини та дорадчих органів, за ініціативи генерального директора відбудеться дискусія на тему "Конвенція про охорону всесвітньої спадщини: Думаючи про майбутнє". Також учасники засідання Комітету обговорять звіт про Стратегію підвищення кваліфікації зі збереження спадщини та її виконання в Центрах всесвітньої спадщини категорії 2, Глобальну стратегію для репрезентативного, збалансованого та надійного Списку всесвітньої спадщини; заслухають періодичні звіти та Фінальний звіт щодо результатів другого циклу періодичної звітності для Європейського регіону та план дій. Буде обговорено другий цикл періодичних звітів для інших регіонів, а також питання міжнародної допомоги та бюджетного планування на дворічний період 2016-2017 рр.

У ході заключного засідання відбудуться вибори президента, віце-президента та доповідача 40-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини, яке відбудеться 2016 року, додали в Мінкультури.

Нагадаємо, в ЮНЕСКО зазначали, що Україна вже протягом кількох років ігнорує всі рекомендації з охорони буферних зон Лаври та Софії Київської. А звільнене керівництво Національного заповідника "Софія Київська" завдало шкоди державному бюджету на 1 млн грн.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 896 | Додав: adminA | Теги: ЮНЕСКО, стан збереження Софії Київської та
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ