Пт, 2024-04-19, 16:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Станом демократії в Україні стурбований Далай-лама
11:02
Станом демократії в Україні стурбований Далай-лама
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Духовний лідер буддистів Тибету Далай-лама стурбований нинішнім станом прав людини і демократії в Україні, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Про це він сказав 11 грудня у Празі під час зустрічі з головою УЕП Богданом Данилишиним у рамках заходів, що були організовані екс-президентом Чеської Республіки Вацлавом Гавелом.

Данилишин передав Далай-ламі листа з приводу нинішньої ситуації з дотриманням прав людини в Україні, з приводу політичних переслідувань, ув'язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко та інших опозиційних діячів та членів колишнього уряду.

У свою чергу Далай-лама, повідомив Данилишин, зазначив: "Придушення політичного інакомислення приховує в собі внутрішні проблеми, які призводять до того, що з’являється ще більший розрив у рівні добробуту, системна корупція і деградація навколишнього середовища".

В зустрічі з Далай-ламою також брали участь Бернар Кушнер – екс-міністр розвитку і європейських зв'язків Франції, Ширін Ебаді – лауреат Нобелівської премії миру, захисник прав людини (Іран), Ян Дзяньли – дисидент та правозахисник (Китай) та інші.

"Учасники зустрічі були одностайні в тому, що життя і свобода людини є найвищим пріоритетом, який ніхто, крім Творця, у людини не може відняти, а здійснювати суд можуть тільки люди духовно чесні та безкомпромісні. Не можуть бути суддями ті, в кого нечиста совість і хто сам, по суті, є крадієм і людиною з нечистим сумлінням", - йдеться у повідомленні.

Наприкінці літа Далай-лама серед інших впливових людей світу підписав відкритого листа, у якому було висловлено занепокоєння з приводу подій в Україні, пов’язаних з арештом Тимошенко та інших лідерів опозиції в Україні.

Лист, окрім Далай-лами, підписали, філософ та есеїст Андре Глюксман, колишній президент Чехії Вацлав Гавел, міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг, почесний архієпископ Кейптауна і лауреат Нобелівської премії миру Десмонд Туту, колишній президент Федеративної Республіки Німеччина Ріхард фон Вайцзеккер, голова російської партії "Яблуко" Григорій Явлінський.

Нагадаємо, Тимошенко утримують у СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році. Розгляд апеляції на це рішення буде продовжено 13 грудня.

Крім того, щодо Тимошенко розслідуються інші кримінальні справи, зокрема щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

7 і 8 грудня Шевченківський районний суд провів виїзне засідання в СІЗО й обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці у справі ЄЕСУ. Під час засідань Тимошенко лежала, лікарі підтверджували її тяжкий стан.

Голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра висловив занепокоєння ЄС у зв'язку проведенням виїзних судових засідань у справі Тимошенко.

Посол США в Україні Джон Теффт заявив, що йому важко уявити, як проведення судових засідань у справі Тимошенко в Лук'янівському СІЗО взагалі може відповідати міжнародним нормам демократичного судочинства та процедурних норм.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1099 | Додав: adminA | Теги: Україні стурбований Далай-лама
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ