Чт, 2024-04-18, 18:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 29 » Стартує в Україні виробництво документально-художнього фільму "З Бабиного Яру на свободу"
12:17
Стартує в Україні виробництво документально-художнього фільму "З Бабиного Яру на свободу"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Розпочинається виробництво повнометражного документально-художнього фільму Олега Чорного "З Бабиного Яру на свободу", з компанією-виробником фільму підписаний контракт про надання 100% державної підтримки у розмірі 3 млн 999 тис 110 грн.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

Фільм є переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно і виробляється ТОВ "Пронто Фільм". Режисером картини є Олег Чорний, продюсером – Максим Асадчий. В основу фільму покладено сценарій Станіслава Цалика.

Біографічний фільм з елементами детективу розповість про долю київського письменника Анатолія Кузнєцова, який у своєму романі "Бабин Яр" (1966) вперше написав про заборонені сюжети української історії – Голодомор, знищення Хрещатика та Києво-Печерської Лаври радянськими диверсантами, Куренівську трагедію 1961 року та жахіття Бабиного Яру. Роман перекладений у багатьох країнах світу, однак радянська цензура жорстоко порізала твір, а сам Кузнєцов змушений був утекти до Лондона, де почав вести передачу на "Радіо Свобода". Переховуючись до кінця життя від КДБ, Кузнєцов помер через нез’ясовані обставини у 1979 році.

За словами режисера Чорного, це фільм про ціну свободи, про ту ціну, яку людина платить за можливість жити в демократичному суспільстві. А головне – за можливість сказати слово правди.

Життєвий шлях Анатолія Кузнєцова у фільмі досліджуватиме його син – 55-річний журналіст Олексій Кузнєцов, який востаннє бачив батька у 9-річному віці. Також у фільмі будуть використані аудіозаписи з лондонського радіо, кінохроніка та інші унікальні матеріали з родинного архіву Кузнєцова.

Нагадаємо, у 2009 році в Києві відкрили пам'ятник жертвам Бабиного Яру, створений за мотивами книги Кузнєцова "Бабин Яр".

Пам'ятник розташований на перетині вулиць Петропавлівської і Кирилівської (Фрунзе). Тут, на Куренівці, жив у дитинстві Анатолій Кузнєцов. У 1941 році, під час окупації Києва, він був дванадцятирічним хлопчаком.

Скульптурна композиція являє собою фігуру хлопчика, який читає на стіні німецький указ 1941 року про збір усіх євреїв Києва з документами і грошима: "Всі жиди міста Києва і його околиць повинні з'явитися в понеділок 29 вересня 1941 року до 8 години ранку на кут Мельникової і Доктерівської вулиць (біля кладовища). Узяти з собою документи, гроші і цінні речі, а також теплий одяг, білизну та ін. Хто з жидів не виконає цього розпорядження і буде знайдений у іншому місці буде розстріляний. Хто з громадян проникне в залишені жидами квартири і привласнить собі речі, буде розстріляний".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: Україна, документально-художній фільм З Баби
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ