Чт, 2024-04-18, 19:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » Страйки тривають: у Франції - проти пенсійної реформи, у Греції - проти приватизації залізниць
16:01
Страйки тривають: у Франції - проти пенсійної реформи, у Греції - проти приватизації залізниць
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Працівники транспортного сектору й заводів з переробки нафти проводять чергові акції протесту у Франції проти реформи уряду про підвищення пенсійного віку з 60 до 62 років і його поступового збільшення до 67 років, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними Національної компанії французьких залізниць SNCF, рух поїздів по країні буде сильно обмежено.

У Парижі курсує лише третина швидкісних поїздів, 40% приміських електричок і третина локомотивів далекого прямування.

У нормальному режимі курсують потяги компанії Eurostar між Парижем і Лондоном. Тим часом компанія скасувала всі нічні поїзди між Парижем і Іспанією, а також рейси в Італію і Швейцарію через територію Франції.

У середу відбудеться засідання працівників SNCF, які вирішать, чи продовжувати страйк у четвер.

Працівники транспортної організації Парижа RATP продовжують страйк, однак у ній бере участь невелика кількість протестувальників.

Керівники RATP заявили, що столичний метрополітен працює в нормальному режимі.

Як очікується, у середу в страйку візьмуть участь робітники 12 заводів з переробки нафти.

Водночас представники профспілки працівників нафтопереробної промисловості сказали, що на цьому тижні на бензоколонках не буде відчуватися нестачі бензину.

Крім того, через страйк у Франції закриваються нафтопереробні заводи.

Французька нафтова компанія Total оголосила про змушене закриття всіх шести своїх нафтопереробних заводів на території Франції. Це половина всіх нафтопереробних заводів у країні, передає Бі-Бі-Сі.

Однак представник Total заявив, що в компанії досить пального в запасі, щоб постачати ним бензозаправки країни.

Кількість учасників загальнонаціонального страйку проти пенсійної реформи, що відбувся у вівторок, сягнула 1,23 млн осіб. За даними профспілок, в акціях протесту брали участь більш як 3,5 млн осіб.

Національна асамблея, нижня палата французького парламенту, ухвалила закон про реформу пенсійної системи, що передбачає підвищення пенсійного віку до 2018 року з нинішніх 60 до 62 років.

Документ, проти якого відчайдушно виступали французькі ліві, підтримали 329 депутатів; 233 висловилися проти. Голосуванню передували бурхливі дебати.

Плани правоцентристського уряду підвищити пенсійний вік викликали у Франції хвилю протесту. У демонстраціях, організованих профспілками і підтриманих лівими силами, у вересні взяли участь близько 2,7 млн осіб.

Грецькі залізничники проводять страйки на знак протесту проти приватизації залізниць

Грецькі залізничники проводять сьогодні три тригодинні страйки на знак протесту проти законопроекту про оздоровлення Організації залізниць Греції (ОЗГ), внесеному міністерством інфраструктури, транспорту в парламент країни. У результаті акції скасовано десятки залізничних поїздів.

У четвер Всегрецька федерація залізничників проведе 24-годинний страйк, у ході якого буде припинено увесь залізничний рух у країні. Не буде також ходити приміська електричка, що зв'язує столицю з Афінським міжнародним аеропортом. На п'ятницю також заплановано скасування ряду місцевих і міжнародних поїздів. Страйк приурочений запланованому на четвер обговоренню законопроекту про оздоровлення ОЗГ у профільному комітеті парламенту.

Профспілка залізничників протестує проти наміру уряду приватизувати неефективну Організацію залізниць Греції, яка вкрай дорого обходиться державній скарбниці. Накопичена заборгованість ОЗГ перевищує 10,7 млрд євро, а щоденні збитки сягають 2,5 млн євро.

Уряд підготував законопроект, що передбачає закриття збиткових маршрутів, підписання нових колективних трудових угод, істотне скорочення зарплат і додаткових виплат працівників, скасування будь-яких надбавок і понаднормових і кардинальне скорочення персоналу з нинішніх 6050 людей до 3600. Частина звільнених вийде на пенсію, а решту переведуть на іншу роботу. Держава спише борги ОЗГ в обмін на частину її нерухомого майна, а 49% акцій компанії, вільної від заборгованості, планується продати в приватні руки.

Зазначимо, у Греції 7 жовтня відбувся загальний 24-годинний страйк працівників державного сектора. У страйку брали участь транспортники, співробітники комунальних служб і міського господарства, медики, вчителі та журналісти. По всій країні було закрито держустанови і школи.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 911 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ