Пт, 2024-04-26, 20:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 3 » Страх голландців перед вступом України до ЄС - Die Presse
07:45
Страх голландців перед вступом України до ЄС - Die Presse
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

6 квітня в Нідерландах пройде референдум про Асоціацію України з Євросоюзом. "І якщо більша частина голландців проголосує на ньому проти, готову Угоду про асоціацію України з ЄС може бути серйозно поставлено під сумнів, адже її має бути ратифіковано усіма 28 державами ЄС", - пише політичний оглядач австрійської газети Die Presse Гельмут Гетцель.

І хоч парламент Нідерландів вже проголосував за угоду, та, як здається, проти асоціації проголосує більшість громадян країни, вважає автор. Згідно з опитуваннями, 57% голландців не хочуть, щоб "Євросоюз зробив Україну привілейованим партнером в галузі торгівлі і безпеки". До того ж більшість противників укладення угоди, які до того ж скептично ставляться до ідеї єдиної Європи взагалі, бояться, що "договір з Києвом коштуватиме голландським платникам податків великих витрат, призведе до погіршення відносин з Росією, а також може стати першим кроком до прийому України в ЄС".

Тим часом у разі схвалення угоди Україна "отримала б такий самий статус, який тепер мають Швейцарія і Норвегія - не члени ЄС", а Євросоюз "розширив би сферу свого впливу аж до кордонів Росії", йдеться в статті.

Все це, коментує Гетцель, "не до вподоби президенту Росії Володимиру Путіну, який протягом кількох останніх років намагається зірвати підписання. І тому він сподівається, що цю роботу візьмуть на себе голландці". "Якщо проголосують проти, Путіну залишиться тільки відкрити пляшку з шампанським", - каже про референдум глава голландського МЗС Берт Кундерс. У країні навіть ходять чутки про те, що Путін підтримує противників Угоди про асоціацію України з ЄС фінансово, проте будь-яких доказів цього немає, пише кореспондент.

Взагалі в Нідерландах, визнає автор статті, є "чимало відомих людей, які виступають категорично проти Асоціації". Наприклад, письменник Леон де Вінтер пояснив в авторській колонці в газеті de Telegraaf свою позицію тим, нібито "договір включає в себе, з-поміж іншого, військовий компонент". "І тому він є провокацією проти Росії. Він становить загрозу миру в Європі", - впевнений Де Вінтер.

Такої ж думки дотримуються науковець Тьєррі Боде і журналіст Ян Роос, які, до речі, є головними організаторами майбутнього референдуму. Саме їхній фонд Geenpeil спільно з популярним сатиричним веб-сайтом Geen Stijl зібрали майже 428 тис. підписів на підтримку проведення референдуму, хоча для цього вистачило б і 300 тисяч, йдеться в матеріалі.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: Die Presse, вступ України до ЄС, страх голландців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ