Пт, 2024-03-29, 12:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 11 » Страхи Заходу в Сирії: ІДІЛ, Асад, російські "фахівці" - InoPressa
10:40
Страхи Заходу в Сирії: ІДІЛ, Асад, російські "фахівці" - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Ліванські джерела вчора повідомили, що російські військові почали брати участь у боях у Сирії. США побоюються, що Москва готує вильоти бойової авіації на підтримку режиму Асада. Постачання зброї Росією не підтримують кампанію проти ІДІЛ, а лише підігрівають війну, вважають ЗМІ. Росія і США ведуть непрямі переговори з асадівським табором, "диктатор може вирушити в Москву", пише Bild.

"Росія виправдовує присутність своїх військових радників у Сирії" - так названо коментар Ніла Макфаркуара в The New York Times.

"Ми давно постачаємо в Сирію озброєння і військову техніку, - заявила 9 вересня офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. - Можу підтвердити і повторити, що в Сирії є і російські військові фахівці, які допомагають освоювати техніку, що надходить. Важко зрозуміти антиросійську істерію з цього питання".

Автор статті пише, що "нові розбіжності між США і Росією настали за коротким серпневим періодом співпраці, коли держсекретар Джон Керрі підтримав зусилля Сергія Лаврова з вироблення політичного ррегулювання сирійської кризи". Після того як Росія допомогла укласти угоду ІЯП, сирійську проблему визнали новою можливістю для Москви показати, що вона може бути корисним міжнародним партнером і її не слід піддавати санкціям за Україну.

Російська сторона "спробувала створити команду приблизно з 40 представників сирійської опозиції для проведення переговорів з урядом президента Башара Асада, але проривом поки що не пахне", йдеться в статті.

Офіційні особи США побоюються, що Москва готує вильоти бойової авіації задля підтримки режиму Асада, пише в Foreign Policy журналіст Ден Де Люс. Неназвані американські чиновники сказали у середу: "В останні дні щонайменше чотири російських вантажних літаки Condor (АН-124 - InoPressa) і кілька військових кораблів доставили різну військову техніку та технічне забезпечення на аеродром поблизу Латакії на узбережжі Середземного моря і на російський об'єкт ВМС у Тартусі на півдні".

До Сирії доставлено портативні авіадиспетчерські вишки, наземне обладнання для обслуговування авіації, "модульні житлові будинки для сотень людей", дві десантні баржі для танків і десятки бронемашин. "Здається, вони намагаються створити щось на зразок об'єкта передового базування, який міг би забезпечувати операції в повітрі", - сказав чиновник, що побажав залишитися анонімним.

На запитання, чи вказує перекидання техніки, що Москва планує бомбардування із застосуванням російських штурмових вертольотів або військових літаків, чиновник відповів: "Цього ми і побоюємося", - але додав: "Ми не знаємо, що запланували росіяни". Всупереч деяким початковим повідомленнями преси, поки що серед доставленого немає ні літаків-винищувачів, ні безпілотників, ні бомб, ні ракет.

На думку журналіста, цей крок Росії - прямий виклик спробам США і європейських країн ізолювати режим Асада і покласти край конфлікту в Сирії.

На погляд аналітиків, Росія сподівається зміцнити режим Асада і, можливо, намагається вселити Заходу, що йому не варто в майбутньому наносити які б то не було військові удари по режиму Асада.

Якийсь "представник розвідки США" сказав: "Москва, можливо, хоче піти на пряме втручання, щоб йому допомогти". "В умовах військових протистоянь Росія зазвичай не проявляла стриманості", - додало джерело.

"Росія подає свої постачання зброї до Сирії як підтримку кампанії проти ІДІЛ та інших бойовиків. Але американські чиновники кажуть: якщо Росія справді хоче протистояти ІДІЛ, їй не слід надавати підтримку Асаду і підігрівати війну, яка уможливила ІДІЛ вкоренитися", - пише автор.

"У середу з трьох ліванських джерел сказали, що російські сили почали брати участь у військових операціях у Сирії, надаючи підтримку урядовим військам", - повідомляє Reuters. Як побоюються США, це може виявитися нарощуванням ролі російських військових у громадянській війні в Сирії. Правда, одне з ліванських джерел зазначило, що російських учасників наразі небагато.

Москва підтвердила, що в Сирії присутні її "фахівці", але утрималася від згадок про масштаб і розміри своєї військової присутності. "Дамаск заперечував, що росіяни беруть участь у боях, але один сирійський чиновник сказав, що за останній рік присутність фахівців збільшилася", - передає Reuters.

"Росіяни перестали бути просто радниками, - заявило одне з ліванських джерел. - Росіяни вирішили долучитися до війни проти тероризму".

Американські чиновники вчора повідомили Reuters, що в Сирію через повітряний простір Ірану та Іраку пройшли численні російські літаки.

"Щоб не літати над Туреччиною - країною, яка входить до кола головних супротивників Асада, - Росія намагалася організувати польоти над балканськими країнами, але Вашингтон закликав їх не давати Москві дозволів", - йдеться в статті.

Як пише німецька Bild, оскільки жодній зі сторін, що беруть участь у громадянській війні в Сирії, не вдалося здобути перемогу, західні країни тепер припускають можливість ведення переговорів з урядом диктатора Башара Асада.

Видання дізналося зі своїх джерел, що Росія і США ведуть непрямі переговори з асадівським табором про пакт проти бойовиків з терористичної організації ІДІЛ. Сам диктатор, як кажуть високопоставлені дипломати, не може бути частиною рішення, він має бути депортований - ймовірно, до Москви.

"Міграційна криза [в Європі] показує необхідність якнайшвидше завершити громадянську війну в Сирії, - заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у бесіді з виданням. - Ми повністю підтримуємо план, який передбачає початок переговорів у Женеві з участю всіх важливих регіональних гравців. Альтернативи - Асад чи ІДІЛ - не може бути".

У США новий сирійський курс вже викликав невдоволення. Майкл Доран, колишній високопоставлений чиновник у Міноборони і Раді з національної безпеки США, заявив, що "Іран і Росія не можуть бути партнерами задля досягнення миру в Сирії", така пропозиція "нерозважлива". "Вони навряд чи підуть на повалення Асада. Принаймні, вони спробують зберегти владу за його режимом", - сказав Доран.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: російські фахівці, асад, ІДІЛ, InoPressa, Сирія, страхи Заходу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ