Чт, 2024-04-18, 11:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 27 » Стрілянина в "Каравані": три життя за хліб, шкарпетки та батарейки. ВІДЕО
09:18
Стрілянина в "Каравані": три життя за хліб, шкарпетки та батарейки. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Стала відома хронологія подій безпрецедентної пригоди, яка сталася в Києві. Нагадаємо, вчора вдень в торгово-розважальному центрі "Караван" на Оболоні покупець розстріляв чотирьох охоронців. 31-річний Володимир Бурчак, 28-річний Дмитро Марченко та 30-річний Олександр Завадський загинули на місці. 31-річний Павло Феденков з важкими пораненнями потрапив в БСП. Убивці вдалося втекти.

Інцидент стався близько 15.00. Чоловік середнього зросту, віком до 30 років, в сіро-коричневої куртці і чорній тенісці зайшов на територію гіпермаркету ТРЦ.

"Стрілок взяв флешку, шкарпетки і батарейки. Все це він сховав. В руках ніс молоко і хліб. Крадіжку по камерах помітила охорона. На касі до нього підійшли охоронці, взяли за руки і повели в кімнату для огляду. Там хлопець вивантажив все вкрадене на стіл, і почалася емоційна бесіда. Коли вона дійшла до піку, стрілок витягнув пістолет і випустив в охоронців всю обойму (це 8 куль). Зараз ми опрацьовуємо версію, що це був пістолет Макарова. Поки немає висновків експертизи", - розповідає джерело.

Захистити себе охоронці не могли - у них не було права на носіння ні холодного, ні вогнепальної зброї. Поруч із кімнатою охорони знаходиться скляна дитяча кімната, де у цей момент знаходилися десятки дітей. Кулі застрягли в двері, і, якщо б вона була відкрита, наслідки могли бути гіршими, пише "Сегодня".

Підозрюваний залишив багато слідів. Чоловіка чітко зафіксували багато відеокамери на території гіпермаркету, а також біля кімнати, де сталася стрілянина. Його, убегающего, встигли помітити робітниці дитячої кімнати. Стрілок залишив свою кепку, коли викладав крадене на стіл. Зараз головний убір відправлений на експертизу для аналізу ДНК волосся. Також знайдено відбитки пальців стрілка.

"Думок дуже багато з приводу нього. Ми не виключаємо, що це хтось із військових, у якого не склалося життя. Поруч знаходяться військові гуртожитки. Також він узяв хліб і молоко, що говорить про те, що у нього не було грошей на більше. Цей розстріл більше схожий на те, що це зробив зневірений громадянин, який потрапив у нестандартну ситуацію. Навряд чи у нього є зв'язок з кримінальним світом ", - говорить джерело в правоохоронних органах.

Він не виключає, що розстріл - справа рук нинішнього або екс-працівника силових структур, адже характер поранень говорить про те, що він стріляв на поразку. Пошуки стрілка, за словами джерела в міліції, утрудняються тим, що навколо "Каравану" - промзона.

"Після того як він вийшов з ТРЦ і залишив територію "Каравану", його могла бачити обмежена кількість людей. Тобто, куди він подався, треба встановлювати", - говорить джерело.

Інші джерела також говорять про те, що це не був кілер, оскільки пістолет був "розбовтаний", з нього багато стріляли і напевно використовувався в навчальних цілях. Вони не виключають, що стрілець, зрозумівши, що накоїв, може застрелитися. Також експерти встановили, що чоловік носив пістолет з "патроном у патроннику", тобто пістолет був готовий до стрільби в будь-який момент. "Так роблять досвідчені стрілки", - говорить джерело.

Гіпермаркет оголосив нагороду - 100 тис. грн за цінну інформацію про злочинця - і пообіцяв матеріально допомогти родинам загиблих. У всіх охоронців залишилися сім'ї і маленькі діти (у Володимира Бурчака дитині 3,5 рочки, він пропрацював в "Каравані" 6 років, решта - всього лише 2 місяці).

"Міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного вбивства. Убивці світить покарання аж до довічного ув'язнення", - розповів речник столичної міліції Ігор Михалко.

Охоронцю, що вижив зробили операцію

У київській лікарні швидкої допомоги прооперували охоронця, який вижив під час стрілянини в гіпермаркеті Караван. Чоловікові кулі потрапили в живіт і шию. З операційної пораненого перевели в реанімацію. До нього нікого не допускають. Стан хворого украй важкий.

Родичі чекають висновків фахівців у коридорі лікарні. Коментарів для ЗМІ як рідні потерпілого, так і медики уникають. Відомо, що уціліти під час нападу судилося охоронцю Павлу Феденкову. Він родом з Одеси.

Охоронцем в столичний ТРЦ влаштувався рік тому. Вдома у чоловіка залишилося двоє неповнолітніх дітей: хлопчик і дівчинка.

Користувачі соціальних мереж поширюють інформацію: "вижив охоронцю потрібна кров, будь-яка група ... в четвер, з 9 ранку за адресою вул.Братиславська, 3, відділення політравма, для Феденкова Павла Петровича. Операція закінчилася, він у реанімації".

Нагадаємо, 2 жовтня 2009 року у Києві у меблевому торговельному центрі "4room" сталася перестрілка, в результаті якої було вбито двох і постраждали ще кілька людей. Невідомі з вогнепальної зброї застрелили двох охоронців торговельного центру, поранили його власника на прізвисько "Курд" і захопили в заручники його дружину. Власник центру помер у лікарні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1811 | Додав: abel | Теги: стрілянина, Караван
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ