Сб, 2024-05-04, 10:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 8 » Створили "Календар голої революції" іранки, що проживають за кордоном. ВІДЕО
15:05
Створили "Календар голої революції" іранки, що проживають за кордоном. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Близько 15 тисяч осіб переглянули з 3 березня відеозапис на YouTube, опублікований іранками, що проживають в Європі, які вирішили за допомогою голого протесту підтримати 28-річну іранську актрису Гольшіфте Фарахані, позбавлену можливості повернутися до Ірану через фотосесії для журналу Madame Le Figaro, під час якої вона знімалася оголеною.

"Календар голою революції" зібрав дуже несхожих жінок, яких проте об'єднує не лише національна приналежність, а й небажання миритися з ісламістським диктатом іранської влади. Всі учасниці зйомок проживають в європейських країнах. Висловлюючи солідарність з Фарахані, вони автоматично позбавляють себе права повернутися в Ісламську республіку Іран, де править режим аятолл, передає NEWSru.co.il.

Іранські ЗМІ стверджують, що мова йде про найнятих актрис. Насправді, для календаря знімалися жінки, що познайомилися один з одним через Facebook, в спільноті, створеній для підтримки Фарахані. Серед інших, на підтримку Гольшіфте виступила ініціатор "голої революції" в Єгипті 20-річна Алія Магда аль-Махді.

Фарахані, якій з самого раннього дитинства пророкували майбутнє музиканта, почала зніматися в кіно, коли їй не було й 14 років. За свою першу роль вона отримала звання найкращої актриси на Тегеранському кінофестивалі "Фаджр". Вільно володіє трьома мовами - фарсі, англійською та французькою - вона знялася в 19 фільмах.

Зігравши в картині Рідлі Скотта "Сукупність брехні" (2008), де її партнером був Леонародом ДіКапріо, Фарахані стала першою після Ісламської революції 1979 року іранською актрисою, яка підкорила Голівуд. Незабаром після цього актриса отримала припис іранської влади "тимчасово не залишати територію країни". Крім того, у неї забрали паспорт. Через деякий час Гольшіфте вдалося виїхати з Ірану на чергові зйомки. Опинившись у Франції, вона не приховувала, що боїться повернення на батьківщину, проте ніколи не говорила, що не має наміру повертатися до Ірану.

Публікація фото Фарахані в Madame Le Figaro викликала бурю емоцій серед жителів Ірану і арабських країн Близького Сходу. Тисячі людей прокоментували знімок, заявивши, що захоплюються мужністю молодої жінки. Зрозуміло, серед коментаторів виявилися й ті, хто звинуватив актрису в "непристойній поведінці".

Як експерти, так і блогери зазначають, що в сучасному мусульманському світі оголеність стала головним засобом для залучення уваги до важкого становища жінок. Вони порівнюють іранську актрису з єгипетською "голою революціонеркою" Алією аль-Махді, чиї фотографії зробили в арабському сегменті інтернету ефект вибуху бомби.

"Ці фотографії свідчать про провал політики Ісламської республіки в галузі культури. Нав'язування релігії здатне викликати лише реакцію відторгнення", - заявив телеканалу "Аль-Арабія" іраніст Хамід аль-Канані. На його думку, особливо показовий той факт, що Фарахані народилася вже після перемоги ісламської революції.

Проте багато жителів Ірану згодні з точкою зору режиму. Вони звинувачують актрису в неповазі до іранської культури і цінностей ісламу, заявляючи, що одяг для того й існує, щоб відрізняти людей від тварин.

Зазначимо, що влада Ірану заборонила молодій іранській актрисі Фарахані повертатися на батьківщину після того, як вона знялася оголеною в одному з французьких журналів. 28-річна Фарахані, яка зараз живе в Парижі, залишила Іран минулого року на знак протесту проти ісламських законів, які обмежують права жінок. Щоб привернути увагу до цієї проблеми, вона і знялася у відвертій фотосесії для журналу Le Figaro.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: Календар голої революції іранки, що проживають за кордоном
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ