Пт, 2024-04-26, 01:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 30 » Суд над Луценком: захист заявляє про заангажованість судді
13:00
Суд над Луценком: захист заявляє про заангажованість судді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

О 10.00 30 червня суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк продовжить розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. "Команда захисту підготувала низку нових клопотань", - сказано в повідомленні на сайті "Народної самооборони".

Судовий процес над Юрієм Луценко транслюватимуть у прямому ефірі "5 каналу". 30 червня суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк задовольнив клопотання захисту Луценка про пряму трансляцію процесу. Луценко перебуває в залі суду.

Екс-голова МВС Юрій Луценко збирається заявити клопотання, які покажуть, як діє система правосуддя в політичних справах. Про це він заявив журналістам у перерві засідання Печерського райсуду Києва в його справі.

"Перш за все, впадає в око симетричність дій влади по всіх процесах. Вона діє однаково в справах і Луценка, і Іващенка, і Тимошенко. Хіба що у нас суддя Вовк, проти якого заведено справу, а у Юлії Володимирівни – молодий вундеркінд. Кишка тонка, но танки наші бистрі", - заявив Луценко. "Сенс у всьому один: ніякі твої клопотання нікого не цікавлять", - вважає він.

"Янукович святкує 75-ту річницю 37 року, дивлячись на клітки з кенгуру в Межигір’ї і клітки зі своїми ворогами, точно знаючи, що механізм розправи над ними однозначно спрацьовує", - стверджує Луценко.

На судовому засіданні захист екс-міністра має намір використати оприлюднені народним депутатом Геннадієм Москалем матеріали щодо корупційних земельних схем, у яких виявилися замішаними Печерський районний суд та Апеляційний суд м. Києва, для відводу всього складу Печерського районного суду й перенесення розгляду кримінальної справи в інший суд за межами Києва, повідомила прес-служба "Народної самооборони".

Зранку до зали пустили лише телекамери, "пишучі" журналісти не змогли зайти до зали, оскільки там уже не було місця.

Біля будівлі суду на вул. Хрещатик близько 10 людей з прапорами "Нашої України" і "Народної самооборони" прийшли підтримати Луценка. Співробітники міліції не пропускають їх на подвір'я суду. Прихильники екс-міністра ведуть себе спокійно, час від часу викрикуючи "Свободу Луценко!", передає "Інтерфакс-Україна".

Москаль: Суд над Луценком може перетворитися на "печерський Wikileaks"

Депутат і соратник Луценка Геннадій Москаль вважає, що розгляд справи Луценка може затягтися, а під час процесу можливі несподіванки. Але які саме несподіванки – уточнити він відмовився.

"Як кажуть, скринька Пандори відкрита. А що з неї буде виходити – побачимо. Якщо Печерський суд хоче перетворитися на "печерський wikileaks" – це його проблема. Не треба було порушувати чинне судочинство", - заявив Москаль у інтерв’ю Радіо "Свобода".

Планується, що колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко прийде на засідання суду у справі Луценка, щоб підтримати його як "політично репресованого". Про це вона заявила 29 червня після засідання суду в "газовій" справі.

Нагадаємо, 20 червня Печерський райсуд столиці відмовив Луценку у задоволенні клопотання, щоб Москаль став його захисником. Москаль вважає, що Печерський райсуд Києва і, зокрема, суддя Вовк, не мають права розглядати справу проти Луценка.

9 червня суд відмовив у клопотанні Луценка про відведення судді Сергія Вовка. Тоді Москаль з посиланням на матеріали, які надійшли до комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, стверджував, що суддя Вовк, який розглядає справу Луценка, два року тому притягувався прокуратурою до кримінальної відповідальності.

Крім того, Луценко підготував скаргу на дії судді Печерського районного суду Києва Вовка і найближчим часом подасть до Європейського суду з прав людини.

13 грудня 2010 року Луценку та його водієві Леоніду Приступлюку було висунуто остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також у перевищенні службових повноважень і використанні підроблених документів.

Захист Луценка знайшов факти заангажованості судді Вовка. Суддю збиралися звільняти за порушення присяги

Сторона захисту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заявляє про появу додаткових фактів, які можуть свідчити про заангажованість судді Сергія Вовка, який головує на засіданні. Про це заявив адвокат Олексій Баганець.

Так, він знову звернувся з клопотанням про відкладення розгляду його справи до отримання матеріалів щодо факту порушення справи проти судді Вовка.

Проте пізніше суд не задовольнив цього клопотання.

Також він зазначив, що "стороні захисту з сайту Вищої Ради юстиції стало відомо, що 1 березня 2011 року у ВРЮ розглядалося подання про звільнення судді Вовка з посади судді Печерського райсуду за порушення присяги".

"Завдяки позиції члена ВРЮ Андрія Портнова, який проводив перевірку викладених фактів порушень щодо судді Вовка, ВРЮ відмовила задовольнити подання на звільнення судді Вовка з посади", - зазначив Баганець.

"Зважаючи, що Портнов обіймає відповідальну посаду в Адміністрації президента, та щоб відкинути будь-які політичні інсинуації з цього приводу, щоб розвіяти сумніви нашого підзахисного в об'єктивності, ми просимо суд витребувати з ВРЮ матеріали перевірки Портновим подання щодо звільнення Вовка за порушення присяги", - зазначив Баганець.

"Це теж може бути доказом необ'єктивності судді та бути підставою для його відведення від розгляду зазначеної кримінальної справи", - зазначив він.

Тому він попросив відкласти розгляд справи до отримання документів з ВРЮ. Також він ще раз нагадав про своє попереднє клопотання про витребування матеріалів з прокуратури міста Києва щодо "наявних фактів порушень щодо судді Вовка в кримінальних справах".

"Я не можу вважати вас незалежним суддею, тому що ви повинні віддячити тим, хто залишив вас на посаді", - сказав Луценко, звертаючись до головуючого судді.

Суд просять дізнатися, чи заведуть на суддю справу

Захист Юрія Луценка просить суд зробити запит до Генпрокуратури з приводу заяви про злочин, яку направляв екс-голова МВС. Відповідну заяву під час судового засідання оголосив адвокат Луценка Ігор Фомін.

За словами адвоката, 9 червня 2011 року Луценко звернувся до суду з заявою про злочин. "Він вважав, що стосовно нього в попередньому судовому засіданні ви як головуючий у справі, як суддя, який розглядав наші клопотання, в тому числі й на попередньому судовому засіданні, постановили свідомо неправосудне рішення", - сказав він, звертаючись до судді Сергія Вовка.

"Він вважав, що у цих ваших діях є ознаки злочину. Відповідно, звернувся з означеною заявою до суду, і суд, відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу, направив зазначену заяву до Генпрокуратури". - заявив Фомін.

За його словами, законодавство передбачає термін три дні на розгляд заяви про порушення кримінальної справи, а в разі необхідності проведення прокурорської перевірки - 10 днів. "В нас вже минуло більш як 20 днів, однак ми не маємо жодної інформації стосовно того, яке процесуальне рішення винесла Генпрокуратура", - зазначив він.

"Ми просимо Печерський районний суд зробити відповідний запит про результати розгляду заяви Луценка", - сказав Фомін.

Водночас представники прокуратури заявили, що заяву Луценка буде розглянуто у встановлені строки, про що буде повідомлено авторам заяви, і законодавством не передбачено направлення запиту, про який просить захист Луценка.

Також один з представників прокуратури попросив суд зробити зауваження Луценку щодо "його образливих висловлювань у бік звинувачення". "А слово "брехня" - це вже образа? Це встановлений факт, причому клінічно встановлений", - відповів на це Луценко.

У свою чергу суд відхилив клопотання захисту Луценка. Суддя Вовк зазначив, що кримінально-процесуальне законодавство не передбачає направлення запиту судом до Генпрокуратури.

Луценко знову просить відводу судді і суду присяжних: якщо Вовк не посадить екс-міністра, то сяде сам

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка знову вимагає відводу судді Сергія Вовка. З відповідним клопотанням виступив адвокат Луценка Олексій Баганець.

Він навів рішення судді Вовка, якими, за словами адвоката, той порушив закон. "Суддя, умисно порушуючи закон, змінив цільове призначення землі", - сказав він, згадавши про дві справи, в яких Вовк ухвалював рішення у 2007 році.

За його словами, "судді Вовку сьогодні цю справу (Луценка) розглядати не можна". "Бо будь-яке Ваше рішення за Луценка чи проти... Будуть підстави, щоб ставити його під сумнів", - зазначив Баганець.

Водночас він підкреслив, що з повагою ставиться до суду і не має на меті образити суддю. Після його виступу слово дали екс-міністру. "Суддя, який судить екс-міністра внутрішніх справ, сам перебуває під кримінальною відповідальністю", - обурився Луценко.

"Ви мусите сьогодні посадити Луценка, інакше сядете ви", - додав він. Він також додав, що "справи, порушені проти судді Вовка міліцією, яку очолював Луценко, є підставою ненавидіти Луценка".

Також Луценко знову наголосив на своїй вимозі, щоб його судив суд присяжних. "Тому я звертаюся з клопотанням після відводу головуючого як людини, яка є залежною, упередженою, необ'єктивною, через те, що проти нього порушено кримінальну справу... Я наполягаю на тому, щоб мене судив суд присяжних", - сказав він.

Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення по заявлених клопотаннях.

Луценко попередив Януковича: політика "собі - ікру, ворогам - тюрму, народу – труну" не закінчиться добром

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в суді звернувся до Януковича. "Пане президенте, при всіх ваших повноваженнях не я вас, а ви мене і Тимошенко боїтеся", - зазначив він.

"Те, що ви сьогодні 100% залежите цією порушеною проти вас кримінальною справою від нинішньої влади, думаю дає мені право звертатися не до вас… а до замовників", - заявив Луценко, звертаючись до головуючого судді Сергія Вовка.

"В день пам'яті Конституції я бачив вашу, пане Янукович, пихату і самозадоволену зустріч із журналістами. Для вас це ніби добре. Ви - одноосібний господар України… ваші друзі – кримінальні авторитети з руками в крові – господарі життя, ваші вороги в клітках. На Майдані тиша…" – сказав Луценко.

"Але, пане Янукович, це лише видимість стабільності. Запам'ятайте мої слова. Ваша політика: "собі - ікру, ворогам - тюрму, народу – труну" не закінчиться добром. Вам Україна не по зубах", - заявив Луценко.

Водночас він висловив здивування, чому суддя Вовк виступає у судах проти всіх високопосадовців уряду Тимошенко. "Чому комп'ютер Печерського суду постійно визначає саме цього суддю?" – спитав Луценко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ