Чт, 2024-04-18, 09:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 1 » Суд почав розглядати апеляцію Тимошенко без неї і зайвих свідків
12:50
Суд почав розглядати апеляцію Тимошенко без неї і зайвих свідків
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Після невеликої заминки Апеляційний суд Києва відновив засідання щодо попереднього розгляду скарги екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на вирок щодо "газової справи".

Засідання затрималося на 20 хвилин з технічних причин. Ймовірно, через те, що захист Тимошенко не міг потрапити в зал. Після цього суд встановлював особи прибулих на засідання учасників процесу, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не доставлена до Апеляційного суду Києва, де розглядається її скарга на вирок Печерського районного суду щодо "газової справи", за яким Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі. Відсутність екс-прем'єра на попередньому засіданні прогнозована: у політика проблеми зі здоров'ям. Про те, що опозиційний політик не буде доставлена в суд, раніше говорили захист Тимошенко. Згідно із законодавством, присутність засудженої на попередньому розгляді не є обов'язковим.

Захист Тимошенко на початку судового засідання заявив відвід судді-доповідачу Олені Ситайло. Відповідне клопотання в усній формі заявив адвокат Тимошенко Юрій Сухов.

Необхідність відводу судді він пояснив тим, що напередодні попереднього розгляду відбулася заміна судді та "суддя-доповідач фактично була замінена". Сухов зазначив, що за 2 дні призначена суддею з попереднього розгляду Ситайло не могла вивчити матеріали справи.

Суддя апеляційного суду Ситайло пішла в дорадчу кімнату для ухвалення рішення по заявленому їй захистом екс-прем'єра Юлії Тимошенко відводу. Вона повідомила, що виходить до нарадчої кімнати, але не уточнила, через якийсь час буде оголошено рішення з цього клопотання.

Нагадаємо, 11 жовтня суд засудив екс-прем'єра до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році. Апеляція на це рішення була призначена до розгляду по суті на 13 грудня. Захист Тимошенко хоче, щоб засідання Апеляційного суду у справі Тимошенко були відкритими.

Зауважимо, що Апеляційний суд Києва відмовився повідомити, які судді та коли були закріплені за Печерським судом. Як відомо, напередодні розгляду скарги Юлії Тимошенко на вердикт Печерського райсуду в Апеляційному суді Києва було змінено склад суддів, закріплених за цим районом столиці. Крім того, суддю-доповідача у справі Тимошенко було замінено за день до розгляду апеляції.

Розгляд апеляції Тимошенко зробили закритим. Депутати билися з "Беркутом"

До зали суду в процесі над Тимошенко не допускають ні пресу, ні депутатів. Через двір до приміщення суду раніше завели захист екс-прем'єра.

Народні обранці намагалися прорвати кордон "Беркута", через який провели адвокатів Тимошенко.

Зокрема, Олександр Турчинов, Володимир Яворівський, Сергій Подгорний намагалися пройти, пред'являючи депутатські посвідчення, проте їм перегородили дорогу близько 30 "беркутівців".

Депутати намагалися відтягнути огорожу перед "Беркутом", бійці спецпідрозділу перешкоджали їм, - виникла незначна тиснява.

Згодом депутатів "БЮТ-Батьківщина" все ж запустили в зал Апеляційного суду. Депутати вийшли з конференц-залу, де йде трансляція слухання справи, і попрямували через двір суду до оточення "беркутівців". На цей раз правоохоронці пропустили групу депутатів до залу суду, де слухається апеляція. Журналістів до зали як і раніше не пропускають.

В конференц-холі з трансляцією сталася затримка. Приблизно о 9:40 в зал прийшла суддя, сказала "Добрий день", після чого на екрані висвітилося панно з державним гербом - і більше ніяких дій не відбувалося. Згодом нардеп Віктор Уколов повідомив через Facebook, що там лише аудіотрансляція з зображенням тризубу на екрані.

У свою чергу, прес-секретар Тимошенко Марина Сорока заявляла, що попередній розгляд апеляційної скарги екс-прем'єра проходить в закритому режимі.

За її словами, пропозиція журналістам спостерігати за розглядом справи в конференц-залі порушує "право на професію, а також конституційну норму про відкритість судових процесів".

"Суспільству намагаються нав'язати віртуальний судовий розгляд апеляційної скарги", - обурилася Сорока.

Відвід судді не вдався: Ситайло вважає, що немає підстав, і розповіла, як нею замінили іншу суддю

Апеляційний суд Києва відхилив клопотання захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко про відвід судді-доповідача на попередньому розгляді скарги Тимошенко на вирок щодо "газової справи" Олени Ситайло. "Підстав для відводу судді немає", - сказала Ситайло, оголошуючи постанову за клопотанням захисту Тимошенко.

Вона пояснила, що розгляд скарги екс-прем'єра на вирок суду було розподілено в установленому законом порядку, за допомогою автоматичної системи.

За словами Ситайло, суддя, яка була раніше призначена розглядати скаргу Тимошенко, написала заяву про самовідвід через те, що розглядала в судовому порядку справи, що стосуються колишніх керівників НАК "Нафтогаз Україна" і митниці.

Саме тому, як підкреслила Ситайло, було проведено повторно автоматичний розподіл справ, на підставі якого вона і була визначена до розгляду. "Підстав... які б виключали участь у розгляді скарги судді Ситайло, немає", - сказала вона.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко, Апеляційний суд Києва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ