Пт, 2024-04-26, 10:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 9 » Суд помилував екс-чиновника Тимошенко: Корнійчука амністували
13:50
Суд помилував екс-чиновника Тимошенко: Корнійчука амністували
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва ухвалив постанову про закриття кримінальної справи стосовно колишнього першого заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука у зв'язку із застосуванням акта амністії.

Таку постанову оголосила суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич у п'ятницю після розгляду клопотання адвокатів Корнійчука, пише "Інтерфакс-Україна".

Постанову винесено на підставі вимог закону про амністію 2011 року, а також норм Кримінально-процесуального кодексу про припинення провадження у справі внаслідок застосування амністії.

"Клопотання захисту підсудного та самого підсудного про звільнення від кримінальної відповідальності на підставі закону про амністію задовольнити, звільнити від кримінальної відповідальності, провадження у справі закрити", йдеться в постанові суду.

Таким чином, Корнійчука звільнено від кримінальної відповідальності.

Пояснюючи постанову суду, суддя зазначила, що звільняючись від кримінальної відповідальності, Корнійчук не звільняється від цивільно-правової відповідальності.

Що стосується цивільного позову НАК "Нафтогаз України" про відшкодування збитків у сумі понад 6 млн грн, згідно з постановою суду, цей позов залишено без розгляду.

При цьому Царевич пояснила, що НАК "Нафтогаз України" має право подати позов і в цивільному порядку з вимогою відшкодувати зазначені збитки.

Постанову суду може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом семи днів.

У постанові суд посилається на пункт 4 статті 6 Кримінально-процесуального кодексу. Стаття 6 КПК визначає обставини, які виключають провадження у кримінальній справі. Пункт 4 свідчить: "Внаслідок акта амністії, якщо він усуває застосування покарання за вчинене діяння, а також у зв'язку з помилуванням окремих осіб".

Нагадаємо, Корнійчука затримали 22 грудня 2010 року. 30 грудня йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці, 11 лютого продовжили цей термін. Уже 15 лютого 2011 року Корнійчуку змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Спочатку Корнійчука обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень) та ч.2 ст.366 (службове підроблення). Згідно з цим обвинуваченням передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від семи до десяти років (ч.3 ст.365) та від двох до п’яти років (ч.2 ст.366).

Прокуратура 30 листопада пом'якшила обвинувачення Корнійчуку, змінивши частини статей Кримінального кодексу (на ч. 1 ст365 та ч.1 ст.366 КК України). Згідно з ними покарання передбачено у вигляді виправних робіт терміном до двох років, або обмеження волі до п’яти років, або позбавлення волі від двох до п’яти років (ч.1. ст.365) та штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі до трьох років (ч.1 ст.366)

7 грудня захист Корнійчука заявив клопотання Печерському районному суду Києва з проханням застосувати амністію до підзахисного. Адвокат Ігор Фомін стверджує, що злочин, який інкримінують Корнійчуку, не є тяжким або особливо небезпечним.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: районний суд Києва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ