Чт, 2024-04-25, 09:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 16 » Суд повернеться до долі та волі Тимошенко вже після саміту з ЄС
12:27
Суд повернеться до долі та волі Тимошенко вже після саміту з ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляційний суд Києва оголосив перерву в розгляді апеляції на постанову Шевченківського суду Києва про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко по справі ЄЕСУ до 21 грудня у зв'язку з тим, що вона не була доставлена в суд, передає прес-служба "Батьківщини".

Про це повідомила головуюча суддя Ольга Єфімова через кілька хвилин після відкриття засідання.

Суддя оголосила, що до суду надійшла заява Тимошенко про те, що у зв'язку зі станом здоров'я вона не може бути присутньою на засіданні. Однак у розпорядженні суду є медична довідка про те, що стан її здоров'я дозволяє їй відвідати суд.

Колегія суддів поставила на розгляд питання можливості розгляду апеляції без участі Тимошенко. Керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко, посилаючись на слова Тимошенко, заявив, що відсутність все одно не вплине на рішення суду.

Власенко зачитав заяву Тимошенко, в якій вона просила розглядати скаргу без неї. "Вважаю, що моя присутність у судовому засіданні не вплине на рішення, оскільки, незважаючи на очевидно незаконне рішення Шевченківського райсуду (про арешт у справі ЄЕСУ та проведенні засідання суду в камері) рішення по апеляції буде прийматися, на жаль, не цією колегією, а в кабінеті Януковича", - зачитав він.

"Прошу вас проводити розгляд скарги за моєї відсутності", - навів Власенко прохання Тимошенко.

Однак суд не врахував цю усну заяву, зазначивши, що для розгляду апеляції без участі екс-прем'єра необхідна підтверджувальна документація із СІЗО. Депутати, присутні в залі, зустріли це вигуками "Ганьба!".

Гласність процесу повинна була забезпечуватися аудіо- і відео-трансляцією в конференц-зал суду, як і при розгляді апеляції щодо "газової справи".

Перед початком засідання Власенко повідомив, що Тимошенко, швидше за все, сьогодні не буде брати участь у розгляді апеляційної скарги на її повторний арешт. "Станом на вчорашній вечір здоров'я Юлії Володимирівни не покращилося, вона так само прикута до ліжка", - сказав він.

За словами захисника, Тимошенко рекомендується постільний режим, і "швидше за все, на 99%, вона не буде присутня при розгляді апеляції".

Як повідомлялося, 8 грудня Шевченківський райсуд Києва задовольнив подання слідчого СБУ про обрання щодо вже заарештованої раніше щодо "газової справи" екс-прем'єра Юлії Тимошенко запобіжного заходу у вигляді арешту у зв'язку з розслідуванням справи корпорації Єдині енергосистеми України (ЄЕСУ). Рішення суду "заарештувати Тимошенко вдруге" оскаржив захист екс-прем'єра.

Екс-прем'єр знаходиться в СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня Печерський райсуд засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році.

У Тимошенко впевнені: розгляд апеляції на повторний арешт перенесли через саміт з ЄС

Сторона Юлії Тимошенко пов'язує перенесення розгляду її скарги з самітом Україна-ЄС 19 грудня. Про це заявили на спільному брифінгу після засідання суду "бютівці" Сергій Власенко та Олександр Турчинов.

Власенко нагадав, що оголосив у залі суду заяву Тимошенко із закликом розглядати скаргу без неї, а Турчинов звернув увагу на те, що головуюча суддя Ольга Єфімова ухвалила рішення щодо перенесення засідання на 21 грудня, навіть не порадившись зі своїми колегами.

"Напередодні саміту вони бояться в черговий раз продемонструвати відсутність правосуддя в Україні. І саме тому, не маючи підстав для перенесення, вони все одно перенесли справу, як і попередні судді, на 21 грудня, тобто після 19-го", - сказав Турчинов.

Власенко додав, що судді заявили, мовляв, заява Тимошенко була передана не через СІЗО, "і тому вони можуть взяти її до уваги, але посилатися на неї не можуть".

Турчинов також нагадав, що ця апеляційна скарга стосувалася не вироку щодо Тимошенко, а її повторного арешту. "Апеляційні скарги з таких питань розглядаються зазвичай без участі тих, кого ці скарги торкаються, це технічне питання", - наголосив Турчинов.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: доля та воля Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ