Пт, 2024-04-19, 13:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 15 » Суд продовжує розгляд справи Тимошенко. На засіданні очікують побачити Ющенка
11:48
Суд продовжує розгляд справи Тимошенко. На засіданні очікують побачити Ющенка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Судове засідання в Печерському суді Києва щодо "газової" справи стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко продовжується сьогодні, 15 серпня.

Екс-прем'єра Тимошенко заздалегідь доставили до Печерського районного суду Києва. Співробітники спецпідрозділу "Беркут" перекрили входи в наметовий табір з боку арки в'їзду до суду. Після проїзду автозаку з Тимошенко входи знову відкрили, передає LB.ua. Тимошенко доставили в суд під дещо меншою охороною, ніж на попередні судові засідання.

- Свідок-експерт: директиви Тимошенко були способом реалізації її повноважень і дорученням, вона мала на них право
- Тимошенко вважає, що нова революція не за горами
- Ключова експертиза у справі Тимошенко датована днем відкриття "газової справи"

У Печерський районний суд Києва прийшли чоловік Юлії Тимошенко Олександр і дочка Євгенія Карр. Дочка лідерки БЮТ з'явилася на засіданні вперше відтоді, як була залучена в ролі захисника разом зі своїм батьком Олександром.

Головуючий у справі суддя Родіон Киреєв зачитав Карр права та обов'язки захисника, визначені Кримінально-процесуальним кодексом України, повідомляє сайт Тимошенко.

На початку засідання адвокати знову заявили клопотання про зміну запобіжного заходу Тимошенко з утримання під вартою на взяття на поруки. На це суддя Родіон Киреєв сказав, що клопотання буде розглянуто після допиту свідків.

За словами головуючого, першим 15 серпня буде допитаний заступник директора Інституту держави і права імені Корецького Володимир Нагребельний.

Тривають акції на підтримку і проти екс-прем'єра на вул. Хрещатик, передає "Інтерфакс-Україна".

Прикметно, що на Хрещатику вперше немає автобусів, якими раніше привозили співробітників правоохоронних органів. Отож проїжджа частина вулиці повністю використовується автотранспортом. Крім того, звільнено прохід до магазинів, які є на Хрещатику.

На даний час у "наметовому містечку" перебувають близько 100 демонстрантів проти арешту Юлії Тимошенко. На вулиці Богдана Хмельницького - понад 50 автобусів з бійцями внутрішніх військ.

Очікується, що відбудеться допит ключового свідка звинувачення, екс-президента Віктора Ющенка.

У партії Тимошенко вважають, що допит екс-президента Віктора Ющенка буде мати важливе значення у справі проти екс-прем'єра. Раніше кілька свідків у "газовій" справі розповіли у суді, що в газовій кризі винен Ющенко.

Як повідомлялось раніше, прес-секретар Ющенка заявила, що він дасть свідчення у справі Юлії Тимошенко по поверненню з відпустки, після 15 серпня. За її словами, Ющенко перебуває у плановій відпустці за межами України і повернеться після 15 серпня.

5 серпня суддя Печерського суду Києва Родіон Киреєв, що головує на процесі у "газовій справі", за клопотанням державного обвинувачення змінив Тимошенко запобіжний захід на арешт. Прокурори заявили це клопотання після допиту як свідка прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією 2009 року. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, що її інкримінують Тимошенко, передбачає максимальне покарання на 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Політолог Віктор Небоженко припускає, що наступним можуть заарештувати колишнього президента України Віктора Ющенка: "Ми ж усі знали, що Юлію Тимошенко заарештують, але зараз, коли головним свідком стає екс-президент Віктор Ющенко, то відразу видно, що виявилася основна мета організації цього суду - спроба посадити на лаву підсудних усіх політичних лідерів Помаранчевої революції".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 809 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ