Пт, 2024-04-26, 02:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Жовтень » 28 » Судді КСУ прийняли рішення у справі про незаконне збагачення у власних інтересах - НАЗК
10:51
Судді КСУ прийняли рішення у справі про незаконне збагачення у власних інтересах - НАЗК
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

НАЗК: судді КСУ прийняли рішення у справі про незаконне збагачення у власних інтересах

Судді КСУ прийняли рішення у справі про незаконне збагачення у власних інтересах, заявили у НАЗК, і додали, що раніше виявили ознаки декларування недостовірної інформації у двох суддів КСУ.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило, що судді Конституційного суду України (КСУ) "прийняли рішення в справі про незаконне збагачення у власних інтересах". Про це повідомляє пресслужба НАЗК у Facebook у вівторок ввечері, 27 жовтня.

У НАЗК зазначили, що виявили ознаки декларування недостовірної інформації у двох суддів Конституційного суду - Ірини Завгородньої та Сергія Головатого, що це є порушенням статті 366-1 Кримінального кодексу України.

За даними агентства, ці судді голосували у справі про визнання статті про незаконне збагачення неконституційною. "Це свідчить про наявність у Ірини Завгородньої та Сергія Головатого конфлікту інтересів під час участі в прийнятті рішення. Закон забороняє суддям брати участь у справі за таких умов", - зазначили у НАЗК.

В Агентстві нагадали, що у судді КСУ Сергія Головатого за 2019 рік виявлено 3,6 мільйона гривень недостовірних відомостей. А в декларації Ірини Завгородньої за 2018 рік виявлено недостовірних відомостей на 615 тисяч гривень, у декларації за 2019 рік - 754 тисяч гривень.

"Розгляд цими суддями справи ставить під питання об'єктивність рішення Конституційного суду. І це в той час, коли мова йде про справу, від якої залежить майбутнє України, її сприйняття на міжнародному рівні, доступ українців до правди про життя посадовців", - зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Утім, за даними екснардепа Сергія Лещенка, оприлюдненими ним у Telegram, суддя КСУ Сергій Головатий проголосував проти визнання статті про незаконне збагачення неконституційною. Так само начебто проголосували судді Василь Лемак, Олег Первомайський і Віктор Колісник.

Напередодні українські ЗМІ повідомили, що Конституційний суд України ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів ОПЗЖ про відповідність Основному закону низки положень антикорупційного законодавства і визнав неконституційними окремі його положення. Зокрема, за даними ЗМІ, КСУ визнав неконституційною відповідальність за декларування недостовірної інформації. Наразі офіційно рішення суду ще не було оприлюднено.

В Офісі президента (ОП) України у відповідь на ці повідомлення у ЗМІ наголосили на ефективності антикорупційного законодавства. В ОП пообіцяли, що президент Зеленський обов'язково "використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити сталу та максимально ефективну роботу системи електронного декларування та невідворотність відповідальності за умисне порушення цих правил".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 388 | Додав: adminA | Теги: НАЗК, незаконне збагачення, Рішення, судді КСУ, власні інтереси
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ