Вт, 2024-04-23, 14:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 24 » Судять Тимошенко: Суддя молодий і недосвідчений, у приміщенні нелюдські умови
12:53
Судять Тимошенко: Суддя молодий і недосвідчений, у приміщенні нелюдські умови
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський райсуд Києва відмовив Юлії Тимошенко у відводі судді Родіона Кіреєва від ведення її справи. Таку постанову оголосив у залі суду суддя Кірєєв, передає "Українська правда".

У цей час із зали звучали вигуки "Ганьба судді Кіреєву!", "Це – не суд", "Тимошенко – дочка України!". Суддя закликав присутніх до порядку: "У випадку, якщо присутні в залі судового засідання не будуть дотримуватися порядку, вони будуть видалені судом з зали судового засідання". Після цього присутні почали кричати "Це не суд!".

Крім того суддя Кірєєв сказав, звертаючись до Тимошенко та її захисника Сергія Власенка: "Коли суд проголошує постанову треба вставати".

Після цього суддя оголосив, що на суді не присутній цивільний позивач – представник "Нафтогазу". Сторона звинувачення запропонувала продовжувати засідання без участі представника цивільного позивача.

У відповідь на це Тимошенко зазначила: "В принципі можна без всього, без цивільних позивачів, без законів, але я заперечую". Також сторона захисту зазначила, що заяви цивільного позивача вони не бачили. Вони додали, що існує заява, датована травнем.

Захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко наполягає на тому, що засідання Печерського суду може бути продовжено тільки в присутності представника цивільного позивача, яким є НАК "Нафтогаз України".

За його словами, в іншому випадку продовжувати попередній розгляд справи щодо Тимошенко неможливо, заявив він. Власенко попросив суд перерватися у зв'язку з відсутністю на засіданні представника НАК "Нафтогаз України" і запропонував продовжити засідання на наступному тижні.

Суд вирішив проводити засідання без участі цивільного позивача – представника Нафтогазу.

На розгляді справи Тимошенко по суті фото- і відеозйомку хочуть заборонити

На засіданні сторона звинувачення виступає проти проведення в залі суду фото- і кінозйомки під час розгляду справи по суті, хоча не має нічого проти присутності журналістів. При цьому вони не мають нічого проти фото-і відеозйомки на попередньому розгляді справи.

У свою чергу, Тимошенко заявила, що і генеральний прокурор Україна Віктор Пшонка та Янукович пообіцяли, що суд буде відкритим, а насправді суд намагається обмежити роботу ЗМІ, зокрема, "бачити і показувати те, що відбувається в суді".

Нагадаємо, 24 червня Печерський районний суд Києва розпочав попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко у незаконному підписанні в 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією.

Раніше захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко заявив відвід судді Печерського суду Родіону Кірєєву. Називаючи підстави для відводу судді, Власенко заявив, що справу було передано до Печерського районного суду з прямим порушенням закону, зокрема, запрошення на засідання суду було розіслано у вихідний день.

Крім того, він зазначив залежність головуючого судді Родіона Киреєва від першого заступника генерального прокурора України, члена Вищої ради юстиції (ВРЮ) Рената Кузьміна у частині звільнення та дисциплінарних стягнень, оскільки Киреєв призначено суддею не довічно і може бути звільнено за поданням членів ВРЮ. Власенко зазначив, що саме Кузьмін підписував обвинувальний висновок стосовно Тимошенко.

Обвинувачена лідер БЮТ полаялась із суддею

Суддя Родіон Кіреєв зробив зауваження Юлії Тимошенко за порушення порядку під час засідання суду. У відповідь на неодноразові заклики судді до тиші в залі, Тимошенко зі свого місця сказала: "Ви вважаєте, що замовність судів - це порядок? Треба, щоб тоді ви жили в таку порядку, а всі інші люди не хочуть в такому порядку жити".

"Суд робить вам зауваження", - сказав Кіреєв. Після цього в залі хтось вигукнув: "А народ вам робить зауваження".

"Я ще раз вказую на те, що при вчиненні дій, які свідчать про неповагу до суду, порушення порядку судового засідання, вказані особи, які будуть порушувати порядок, будуть видалені з зали суду", - продовжив суддя. "А ви 12 мільйонів з країні видаліть", - відповіла Тимошенко.

"Обвинувачена, вам слово суд не давав", - сказав суддя. У відповідь на це Тимошенко сказала: "За те вам Янукович слово давав".

Письменники України готові надати суду для розгляду справи Тимошенко просторе приміщення

Захист екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко просить суд перенести свої засідання по "газовому справи" в інше приміщення, яке б відповідало нормальним умовам", і провести виїзні засідання, наприклад, в будівлі Національного союзу письменників.

За його словами, необхідно забезпечити присутність охочих, преси, а не знаходитися в таких "пекельних умовах, як зараз".

Власенко передав лист від Національної спілки письменників України, яка готова надати свої площі понад 2,5 тис кв м, де можуть перебувати одночасно більше 250 осіб. Будівля знаходиться по вул.Банкова, 2. Суддя Родіон Кірєєв заявив, що прийме це звернення до розгляду.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 958 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ