Пт, 2024-04-26, 05:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 1 » Сумські студенти "змили" Табачника в унітаз - так буде з усіма, хто не поважає студентів
11:17
Сумські студенти "змили" Табачника в унітаз - так буде з усіма, хто не поважає студентів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

У Сумах у рамках безстрокової акції протесту "Поверни собі Україну!" відбувся черговий флеш-моб, під час якого студенти місцевих навчальних закладів "змили" фотографію міністра освіти і науки України Дмитра Табачника у різнобарвний унітаз, визначивши таким чином місце для нього, повідомляє УНІАН.

Близько двадцяти студентів пройшли по вулиці Соборній у центрі міста до площі Незалежності з унітазом, викрикуючи у мегафон: "Табачника - геть! Змивайте Табачника в унітаз!", "Керівники держави їдять омарів, а студентам не вистачає грошей на звичайну їжу та проїзд у громадському транспорті!" й інші гасла.

При цьому вони закликали перехожих приєднатися до їхньої акції протесту.

Перед будівлею Сумської обласної держадміністрації вони кидали в принесений і встановлений на цьому ж місці унітаз тютюн і недопалки сигарет, а один з учасників акції виливав в унітаз воду, символізуючи таким чином злив. Їхні дії супроводжувалися словами: "Ми зливаємо тих людей, які не поважають студентів".

Після цього дитина одного з учасників акції як "майбутній студент" разом з батьком порвала портрет міністра освіти і кинула клаптики паперу в унітаз. Залишки портрета також було "змито" водою.

В акції взяли участь студенти Сумського державного, аграрного і педагогічного університетів, Української академії банківської справи і машинобудівного коледжу.

Флеш-моб пройшов у рамках безстрокової акції протесту "Повернемо собі Україну!", під час якої щодня, починаючи з 29 березня, на вул. Соборній навпроти пам'ятника Тарасу Шевченку відбуваються мітинги за участю народних депутатів Олеся Донія, Юрія Гримчака, Михайла Волинця, брата екс-голови МВС Юрія Луценка, який перебуває у СІЗО, - Сергія Луценка.

Наступну акцію протесту у Сумах заплановано на 1 квітня: підприємці Центрального ринку пікетуватимуть місцеве управління Пенсійного фонду.

Ще один флеш-моб пройшов у Сумах біля міської податкової інспекції як протест проти податкового тиску: учасники акції роздяглися, віддавши "останню сорочку" символічному Миколі Азарову.

Нагадаємо, раніше студентські протести проти Табачника проходили у Києві наприкінці лютого - на початку березня. Сотні студентів вимагали звільнити міністра освіти і науки та виступали проти закону "Про вищу освіту".

Зазначимо також, що 21 березня стартував всеукраїнський автомобільний марш протесту одночасно із заходу та сходу України - зі Львова та Луганська, і завершився 25 березня на Європейській площі в Києві.

Своєю акцією учасники автопробігу закликали захистити Конституцію, зупинити економічні репресії та соціальні експерименти під виглядом реформ, створити умови для розвитку підприємництва і економіки України.

Крім того, на акції протесту вийшли і вчителі. Так, 22 березня близько 10 тис представників профспілок працівників освіти та науки пікетували Кабмін з вимогою підвищення зарплати. Педагоги також провели аналогічні мітинги в регіонах країни. Один з наймасштабніших відбувся у Львові. Біля пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі міста зібралося близько 5 тисяч вчителів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ