Вт, 2024-04-23, 19:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 25 » Суперечка через Лівію послабила Путіна, показавши його старомодним
12:12
Суперечка через Лівію послабила Путіна, показавши його старомодним
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Зарубіжні спостерігачі визнали погляд Медведєва на операцію проти Каддафі більш зваженим і гідним державного діяча. Політики, близькі до Кремля, змушені маневрувати між президентом і прем'єром, "ніби діти, втягнуті у сварку батьків". Екс-посол Чамов лише розпалює пристрасті, пишуть ЗМІ, а Путін вважав за потрібне нагадати про свою брутальність черговим піар-ходом.

Дивний тиждень випав для російської політичної еліти, пише The New York Times. Коли Путін різко розкритикував удари коаліції у Лівії, а Медведєв "відчитав свого ментора", прокремлівські політики опинилися в незручному становищі, адже наступного року один з двох може стати президентом. "Ніби діти, втягнуті у сварку батьків, політики, керуючись інстинктом самозбереження, який всюди однаковий, намагалися всіма силами ухилитися від однозначного вибору", - зазначає Еллен Баррі.

У політичному житті Росії відновилася атмосфера невизначеності, яка проіснує ще кілька місяців, але два моменти виглядають очевидними: 1) незважаючи на свій альянс, Путін і Медведєв інстинктивно розходяться в поглядах на відносини із Заходом, 2) їхні наближені бояться однозначно приймати того чи того, йдеться в статті.

І все ж лівійське питання залишається актуальним, що живиться глибокою неприязню мас, яка збереглася з часів бомбардувань Сербії в 1999 році, вважає автор статті. За словами депутата від КПРФ Леоніда Калашникова, лівійське питання оголило одну із засадничих відмінностей: і Путін, і Медведєв хочуть економічної інтеграції з Заходом, але Путін вельми недовірливо ставиться до його геополітичних намірів. Калашников додав, що "єдинороси" обережні у висловлюваннях, бо не знають, хто в майбутньому році очолить Росію.

Внутрішньоросійська суперечка навколо військової операції в Лівії несподівано отримала нову "зірку", пише оглядач Sueddeutsche Zeitung Соня Цекрі. Це Володимир Чамов, нещодавно звільнений з посади посла в Лівії президентом Медведєвим за порушення субординації: Чамов нібито назвав президента "зрадником" у зв'язку з тим, що Росія не наклала вето під час голосування за резолюцію щодо Лівії в РБ ООН.

Тепер Чамов виправдовується і запевняє, що його слова інтерпретовано неправильно: він мав на увазі шкоду економічним інтересам країни. Але, за словами екс-посла, Каддафі відомий йому як мудрий керівник держави, його агресія проти власного народу - недоведений факт, а підтримка опозиції лівійцями сильно перебільшена. Цілком імовірно, що Чамов відчуває підтримку з боку прем'єра Путіна, який у середу знову піддав критиці військову операцію в Лівії, висловлює припущення журналістка.

Деякі експерти трактують публічний "обмін ударами" між президентом і прем'єром як інсценування, проте багато хто все ж вважає конфлікт справжнім. "Путін не довіряє Заходу ще більше, ніж Медведєв, до того ж до кола його наближених входять глави концернів, які мають інтерес у Лівії - наприклад, в нафтовому та оборонному секторі, а також у будівництві залізниць", - йдеться в статті.

Звільнений посол підливає масла до вогню у Росії, стверджує The Guardian, назвавши згоду Кремля на удари по Лівії "зрадою інтересів Росії". Чамов спростував чутки, що у своїй телеграмі він назвав Медведєва зрадником. "Я надіслав телеграму, в якій підкреслив, що представляю в Лівії інтереси Росії, - пояснив він. - Наші країни останнім часом були націлені на тісну співпрацю, і не в інтересах Росії втрачати такого партнера". Чамов назвав Каддафі "абсолютно адекватною людиною", а на прохання прокоментувати слова Путіна про "хрестовий похід" сказав, що прем'єр "дуже чітко, коротко і влучно дає визначення. Тут, я думаю, він від істини недалекий".

Символом Росії недарма є двоголовий орел, який дивиться одночасно на Схід і на Захід, зауважує оглядач The Times Тоні Хелпін. "Правителі цієї країни здавна болісно розмірковують про її місце в світі, а на цьому тижні суперечка через Лівію висвітлила тертя між президентом Медведєвим і прем'єр-міністром Путіним", - пише журналіст, стверджуючи, що "Путін був несподівано ослаблений сваркою". Мабуть, він хотів підкріпити свою репутацію націоналіста, а "замість цього здався старомодним - проявив себе як прибічник зовнішньополітичної "команди консерваторів", несвідомо вважаючи, що національні інтереси Росії краще за все просувати шляхом тертя і конфронтації із Заходом".

Зарубіжні спостерігачі визнали виступ Медведєва зваженим і гідним державного діяча. Ще важливіше, що він здався розумним багатьом росіянам, які вважають, що Каддафі сам накликав на себе неприємності. "Медведєв показав себе як голос більш тонкої і гнучкої зовнішньої політики", - пише Хелпін, додаючи, що така позиція взагалі властива поколінню росіян, до якого належить Медведєв: "Ті, хто навчався або бував за кордоном, більше не вважають жителів Західної Європи і США ворогами".

"До останнього часу вважалося, що наступним президентом РФ буде Путін, але сварка через Лівію зробила очевидною еволюцію громадської думки. Путін ще й досі контролює важелі влади, які в нинішньому році вирішать це питання, але Медведєв нарешті стає схожий на людину, за якою майбутнє", - підсумовує оглядач.

Учора російський прем'єр знову демонстрував свій "імідж мачо", пише Daily Mail. У Белграді після переговорів з президентом Тадичем Путін переодягнувся з випрасуваного костюма в чорний шкіряний "прикид" байкера та поспілкувався з членами російського клубу "Нічні вовки". Разом з ними, сидячи в першому ряду VIP-сектора, він подивився другий тайм матчу між молодіжними складами "Зеніту" (Петербург) і сербською "Црвеною звездою", повідомляє видання.

Кореспондент нагадує, що Путін вже їздив верхи, оголившись до пояса, і показово ловив рибу. Критики називають участь Путіна в нестандартних заходах рекламними трюками, але його прес-служба відкидає таку інтерпретацію.

Володимир Путін дає старт президентської кампанії в Росії, вважає Le Figaro. Розкритикувавши резолюцію РБ з Лівії, підтриману Медведєвим, він завдав удару по єдності тандему. "За винятком двох ліберальних видань, російська преса ніяк не відреагувала на ці розбіжності, так ніби громадська думка вже звикла до рольових ігор двох голів виконавчої влади: м'якого і прозахідного ліберала на чолі Кремля і яструба-консерватора на посаді прем'єр-міністра, який утримує кермо влади. Але суперечка, що сталася цього разу, коли президентські вибори 2012 року наближаються семимильними кроками, небувала", - зазначає кореспондент П'єр Авріль.

"Прихильники обох таборів починають подавати голос. Представник команди лібералів, міністр фінансів Олексій Кудрін заявив, що економічна та політична модернізація країни повинна здійснюватися одночасно. Заступник голови президентської адміністрації Владислав Сурков вважається головним ідеологом ліберального крила, навколо якого обертається інтелектуальна еліта країни і багато представників ділових кіл, які виступають за якнайшвидший вступ Росії до СОТ. До консервативного табору належить віце-прем'єр Ігор Шувалов, чия платформа, що не допускає справжньої опозиції, схожа з платформою "Єдиної Росії", очолюваної Володимиром Путіним. До неї ж належить кінематографіст і бізнесмен Микита Михалков, добре відомий у Каннах", - повідомляє Авріль.

Згідно з офіційною версією, прем'єр-міністр висловив свій "особистий погляд" на події в Лівії. Однак такими відмовками нікого вже не обдурити, підкреслює оглядач.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 974 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ