Пт, 2024-04-19, 06:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 16 » Світ не визнає виборів Держдуми у Криму
14:33
Світ не визнає виборів Держдуми у Криму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт запевнив голову Верховної Ради України Андрія Парубія у незмінності позиції щодо Криму. Як повідомили у прес-службі Верховної Ради України, під час зустрічі спікер передав ноту протесту Міністерства закордонних справ України щодо невизнання виборів до Державної Думи РФ в анексованому Криму.

"Знаю, наскільки чітко Ви дотримуєтесь принципів щодо територіальної цілісності країн, тому Ваша позиція у цьому питанні дуже важлива", - сказав Парубій.

Аграмунт, в свою чергу, повідомив, що Росія не запрошувала представників ПАРЄ спостерігати за виборами. Водночас він наголосив, що "наша позиція (щодо Криму – ред.) не змінилася і не зміниться".

"Ми не відступимо від позиції щодо дотримання територіальної цілісності. Це стосується усіх країн", - сказав президент ПАРЄ.

Він додав, що підтримає Україну у всіх питаннях та висловив готовність у подальшій співпраці з боку європейських структур.

"Усе, що ви хочете робити, ми підтримаємо",- запевнив Аграмунт.

Парубій додав, що окупація Криму порушує норми міжнародного права, тому "у відповідь на це має бути жорстка реакція".

"Якщо не давати належної відповіді, агресор розуміє, що можна і надалі так діяти", - сказав він і додав, що всі також усвідомлюють "глобальність цієї загрози".

Аграмунт також повідомив, що планує відвідати Україну найближчим часом.

Канада не направлятиме своїх спостерігачів в окупований Крим

Канадські спостерігачі за парламентськими виборами у РФ до окупованого Криму не поїдуть. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речника Міністерства закордонних справ Канади Остіна Жана.

"Канада не надсилатиме спостерігачів за виборами до окупованого Криму", - сказав Жан.

Він наголосив, що позиція Канади повністю збігається із поглядами міжнародної спільноти.

"Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) - орган, під патронатом якого Канада надсилатиме своїх короткотермінових спостерігачів за виборами до Державної думи РФ, не визнав незаконної окупації Криму Росією та вважає Крим невід’ємною частиною території України. Відповідно до цього, БДІПЛ ясно дав зрозуміти, що не надсилатиме своїх спостерігачів за виборами до окупованого Росією Криму", - зазначив речник.

Проте він не уточнив, чи визнає Канада новообрану російську Думу, якщо вибори будуть проведені у тому числі на незаконно окупованій українській території.

"Канада підтримує офіційні міжурядові відносини і не має практики визнання парламентів", - підкреслив Жан.

Естонія засудила проведення у Криму й Севастополі виборів до Держдуми

Міністерство закордонних справ Естонії виступило в четвер 15 вересня із заявою, в якій засуджується проведення виборів до Державної думи Росії на території Криму й Севастополя, повідомляє ІА "Новости Эстонии".

"Проведення виборів у Криму й Севастополі є черговим свідченням порушення Росією суверенітету й територіальної цілісності України", – йдеться в оприлюдненій заяві.

18 вересня відбудуться чергові вибори до російського парламенту – Державної думи. При цьому вперше "вибори" пройдуть також у Криму: анексований півострів у Москві представлятимуть чотири депутати.

Нагадаємо, Україна заявила про невизнання виборів у РФ в цілому через те, що до федерального округу включено Крим та Севастополь. Офіційний Київ закликав громадян України, які проживають на території анексованого Росією Криму, не брати участі у виборах депутатів Держдуми Росії.

У МЗС України заявили, що проведення Росією виборів в окупованому Криму є нелегітимним. Крім того, "громадяни, які будуть залучені до процесу як представники партій, члени територіальних виборчих комісій і спостерігачі автоматично стануть порушниками норм міжнародного та національного права".

У Європейському парламенті також вважають, що Євросоюз не повинен визнавати майбутні вибори в Держдуму Федеральних зборів РФ, до нового складу якої увійдуть представники незаконно анексованого Криму.

Як заявила новопризначений посол США в Україні Марі Йованович, Вашингтон теж не визнаватиме проведення на території анексованого Криму виборів до Державної думи Російської Федерації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: вибори, держдума, Крим, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ