Сб, 2024-04-27, 04:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 29 » Світ захворів на святкову лихоманку
11:29
Світ захворів на святкову лихоманку
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Щороку з наближенням Різдва і Нового року в ОАЕ починається справжній бум на живі ялинки. Вартість пухнастої красуні з ароматом далеких сніжних країв - від 55 доларів. Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на газету The National.

"Попит на живі ялинки до Різдва зростає щороку. Торік ми замовили 300 ялин і усі розпродали. Цього року замовили 720 дерев, і за п'ять днів до Різдва (25 грудня - ред.) залишилося кілька дерев. Покупці й досі приходять. У попиті я впевнений, тому наступного року ми замовимо вже 1200 ялинок", - каже продавець у дубайському магазині рослин Fresh Flowers Вікі Венкатеш.

З ним погоджуються і колеги.

"Перший контейнер з ялинками ми розпродали за один день", - сказав Тінус Хендрікс, комерційний менеджер мережі магазинів Spinneys.

Живі хвойні дерева до свята продають як великі торговельні мережі на кшталт Spinneys та Ace Hardwar, так і невеличкі магазини з продажу рослин на кшталт Fresh Flowers. Чимало ялинок купують також місцеві готелі та торговельні центри. Тут встановлювати різдвяні дерева у вестибюлі для створення святкового настрою у гостей вже давно стало доброю традицією. Приміром, у мережі Spinneys вартість деревця заввишки 1,5 м становить 85 доларів, а ялинка 2,7 м потягне на 123 долари.

А у переддень Різдва магазин пропонує 50%-у знижку на всі ялинки, що залишилися. Інтернет-магазин у Дубаї продавав ялинки 1,8-2 м по 178 доларів, включаючи доставку та встановлення. У Fresh Flowers ціни стартують від 137 доларів за деревце 1,5 м і сягають 548 доларів за 4,5-метрову хвойну красуню. За словами продавців, ціна значною мірою залежить від пухнастості деревця. Деревця до 1 метра можна придбати за 55 доларів. Порівняно з минулим роком ціни майже не зросли.

Як виявилося, спекотні ОАЕ імпортують живі новорічні ялинки і смереки вже 30 років, і продаються деревця тисячами. Красунь зі смолистим ароматом доправляють до Еміратів з Канади, США, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Швеції та Лівану. За підрахунками постачальників, щороку Емірати імпортують 10-15 тис живих хвойних дерев до зимових свят. Найбільший попит мають ялини і кілька різновидів ялиць.

Достатньо великий попит і на штучні ялинки, ціна на які варіюється в межах 30-80 доларів.

Поляки витратять на зустріч Нового року до 3 млрд доларів

Жителі Польщі поточного році планують витратити на зустріч Нового року майже 3 млрд дол, що майже на 16% більше, ніж торік. За даними компанії KMPG, більшість поляків мають намір зустріти 2013 рік вдома разом з близькими людьми, витративши в середньому на святкування близько 200 дол, передає кореспондент УНІАН у Польщі.

Дані опитування свідчать про скорочення кількості охочих зустріти Новий рік на приватних вечірках і спеціально організованих новорічних заходах: їхня кількість зменшилася до 12% і 6% опитаних відповідно з 13% і 9% торік. Вдома планують зустріти новий рік 63% поляків, що на 4% більше, ніж роком раніше. 9% респондентів в останню мить вирішать, де зустрічати Новий рік, а 2% не мають наміру святкувати.

"Найбільша частина новорічного бюджету буде витрачена на харчі і безалкогольні напої, які обійдуться в близько 1,25 млрд дол. На алкоголь поляки витратять близько 300 млн дол. На одяг, взуття, біжутерію та інші витрати, пов'язані зі святкуванням Нового року, - ще близько 300 млн", - сказано в звіті за результатами опитування.

Як повідомлялося, за даними KMPG, цього року поляки планували витратити на святкування Різдва 25 грудня майже 5 млрд дол, або в середньому на сім'ю близько 320 дол. За даними польського Держкомітету статистики GUS, середня зарплата в секторі підприємств в країні в листопаді становила близько 1,2 тис дол при встановленому цього року мінімумі в майже 500 дол.

Зазначимо, що за даними офіційної статистики, оборот у роздрібній торгівлі в Польщі торік становив 208 млрд дол, або більш як 17 млрд дол у середньому на місяць (за поточним курсом 1 долар США = 3,1 польського злотого).

В свою чергу в Україні на новорічні та різдвяні свята витратять 30 мільйонів гривень. Про це заявив перший заступник міністра культури Юрій Богуцький, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Раніше повідомлялося, що міністерство культури Узбекистану рекомендувало всім театрам країни перейменувати головних персонажів новорічних постановок - Діда Мороза й Снігуроньку. Так, Діда Мороза (Кор бобо - узб.) акторам запропоновано називати Зоряним Чарівником, а Снігуроньку (Кор кіз - узб.) - Зоряною Феєю.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: святкову лихоманку, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ