Пт, 2024-03-29, 15:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Травень » 2 » Священний місяць посту мусульмани завершили і святкують Рамадан-Байрам
10:08
Священний місяць посту мусульмани завершили і святкують Рамадан-Байрам
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

  Сьогодні із сходом сонця у мусульман завершився священний місяць посту Рамадан і розпочалося одне з головних свят ісламського року — свято Розговіння, яке арабською називається Ід аль-Фітр, а тюркськими мовами Рамадан-Байрам (також є назва Ураза-Байрам).

Сам піст у місяць Рамадан є одним з п’яти основ (стовпів) ісламу, поруч із свідоцтвом віри (шахадою), обов’язковою молитвою (салят, намаз), виплатою милостині (закят) і паломництвом (хаджем) до Заповідної мечеті у Мецці

У цей день мусульмани можуть дозволити собі все, що було заборонене в світлий час доби протягом священного місяця.

Вранці у мечетях проводиться святковий намаз. На молитву віруючі збираються заздалегідь. Прийнято одягати найкраще вбрання. При зустрічі мусульмани обмінюються привітаннями «ід мубарак», що означає побажання благословенного свята.

До цього дня прийнято виплачувати особливу милостиню — «закят аль-фітр», яка йде нужденним. Виплатити закят необхідно до настання святкової молитви, але можна це зробити за кілька днів до свята чи в ніч на Ураза-Байрам.

Смисл цієї милостині полягає у створенні рівних можливостей для святкування для всіх людей, придбанні їжі, ласощів тощо.

Закят аль-фітр є обов'язковим для тих віруючих, хто може виплатити цю суму. Ця пожертва у першу чергу надається бідним людям із числа родичів. Тобто, якщо закят буде виплачений чужій людині, у той час коли його потребують рідні, він може бути не зарахований. Забороняється виплачувати цю пожертву батькам, дітям або дружині.

Свято Ураза-байрам триває три дні. Це добрий привід, щоб робити подарунки один одному, особливо намагаються догодити маленьким членам сімейства, оскільки в ісламі заведено вважати, що діти і їх радість наближає віруючого до Всевишнього.

У дні свята, прийнято відвідувати родичів, хворих. Зібрати за столом найближчих і рідних вважається дуже важливим моментом святкування.

Як повідомив шейх Саїд Ісмагілов, у понеділок 2 травня в мечетях та Ісламських культурних центрах Конгресу мусульман України та Духовного управління мусульман України «Умма» буде проведена святкова молитва Рамадан-Байрам.

Напередодні він записав відеозвернення, в якому привітав мусульман України. "Завершився священний місяць Рамадан — дуже важкий час для України. Ми, мусульмани України, дотримувалися посту, робили безліч добрих справ, ми молилися вночі у себе вдома, бо наші мечеті були зачинені через військовий стан.

Велика кількість мусульман України стала на захисту нашої Батьківщини. Нехай Всевишній Аллах прийме наш піст, наші молитви і щедро всіх наших чоловіків і жінок, що в цей важкий для нашої країни час захищають нашу Батьківщину, нашу Україну від російської агресії, дають гідну відсіч на всіх фронтах!

Нехай Всевишній Аллах прийме всі пожертви, які наші мусульмани, закордонні мусульмани давали, щоби підтримати нашу країну, наших захисників, наших мусульман — всіх тих, хто потребує нашої уваги і допомоги", — сказав Саїд Ісмагілов, голова Духовного управління мусульман України "Умма", який під час війни став військовим капеланом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 510 | Додав: adminA | Теги: свято Рамадан-Байрам, мусульмани, священний місяць посту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ