Вт, 2024-04-16, 14:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 6 » Свято в Грузії завершилося сутичками опозиції зі спецназом
22:31
Свято в Грузії завершилося сутичками опозиції зі спецназом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Сьогодні, 6 травня, в Грузії сталися сутички між прихильниками опозиції і спецназом, який забезпечував безпеку учасників параду з нагоди святкування Дня поліції, передає РИА "Новости".
В параді, який під новою будівлею МВС Грузії, брали участь кілька тисяч співробітників МВС і спецтехніка. Президент країни Михайло Саакашвілі звернувся з трибуни до поліцейських. "Те, що робите ви, є перемогою над темним минулим, над стереотипами, які здавалися суспільству непереможними, над криміналом і беззаконням. Ви є опорою для нашого суспільства і її улюбленою частиною", - заявив глава держави.

Він привітав присутніх не тільки з професійним святом, але і православним святом Гіоргоба. Президент сказав, що святий Георгій як уособлення боротьби добра зі злом є покровителем поліції. "Я вдячний вам за те, що ви робите. Стійте на зло ворогам для об'єднання країни. Нехай Святий Георгій протегує вам і всій країні", - зазначив президент.

Тим часом, опозиція висловила незадоволення тим, що День поліції стали відзначати в День святого Георгія, а парад - проводити в річницю розгону мітингувальників. Її представники спробували потрапити на парад, але спроба виявилася невдалою. Після цього, за пропозицією Георгія Гачечиладзе, організатори акції пішли в обхід, вздовж залізниці, що проходить паралельно перекритою трасі.

"Ми не збираємося влаштовувати провокації, ми просто хочемо привітати поліцейських з Днем святого Георгія", - кричав Георгій Гачечиладзе.

Коли мітингувальники перетнули залізницю і рушили до шосе, на якому проходив парад, їх зустрів спецназ. Невідомий у цивільному одязі кинув камінь з боку правоохоронців, на що опозиція відповіла тим же. У результаті сутички постраждало троє мітингувальників, двох із них доправили до лікарні у важкому стані.

Зазначимо, що в сьогоднішній акції взяли участь відомі правозахисні неурядові організації, громадські та молодіжні об'єднання, а також лідери низки провідних опозиційних непарламентських сил. Серед них - екс-спікер парламенту Ніно Буржанадзе, екс-прем'єр Зураб Ногаїделі, Леван Гачечиладзе, лідер Консервативної партії Звіад Дзідзігурі, а також представники Альянсу для Грузії екс-посол Грузії в ООН Іраклій Аласанія.

Нагадаємо, 6 травня минулого року в Грузії сталися сутички прихильників опозиції з правоохоронцями. Георгій Гачечиладзе тоді переліз через паркан у двір управління поліції, а присутні почали все щільніше підходити до огорожі. Спецназ почав з-за паркану стріляти гумовими кулями, щоб змусити демонстрантів відійти від входу до будівлі. Втім, пізніше МВС спростувало факт стрілянини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1050 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ