Пт, 2024-04-19, 03:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 11 » Свою неспроможність адекватно реагувати на скарги громадян прокуратура довела - Amnesty International
18:21
Свою неспроможність адекватно реагувати на скарги громадян прокуратура довела - Amnesty International
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Amnesty International закликає уряд України створити в країні ефективний механізм протидії тортурам у міліції. Представники організації вважають, що в Україні повинен бути створений незалежний механізм, який би ретельно розглядав будь-які заяви про тортури з боку міліції, більше того, в новому КПК вже є положення про створення нового Бюро розслідування, пише "Інтерфакс-Україна".

"Amnesty International позитивно ставиться до прийняття і введення в дію нового Кримінально-процесуального кодексу України і вважає, що це позитивний крок у цьому напрямку. У своєму звіті ми закликаємо український уряд не зупинятися на півдорозі", - сказав заступник директора програми Amnesty International по Східній Європі та Центральній Азії Давид Діаз Жожекс на прес-конференції в четвер, 11 квітня, у Києві.

Він вважає, що в Україні повинен бути створений незалежний механізм, який би ретельно розглядав будь-які заяви про тортури з боку міліції, більше того, в новому КПК вже є положення про створення нового Бюро розслідування.

"Це бюро має бути створено якомога швидше, воно має бути незалежним і ефективним, крім цього, важливо, щоб цей орган був створений окремо від Міністерства внутрішніх справ України, оскільки міліція не може ефективно контролювати і карати сама себе", - додав він.

Також під час прес-конференції дослідник Amnesty International по Східній Європі та Центральній Азії Хеза МакГілл зазначив, що українська прокуратура довела свою неспроможність щодо адекватного реагування на скарги громадян про застосування сили та катувань з боку міліції.

"За минулий рік до прокуратури було подано 114 тис 474 скарги з боку громадян про перевищення повноважень міліціонерами, в тому числі і про застосування тортур, з цих скарг тільки по 1 тис 750 було розпочато розслідування, і було відкрито лише 32 кримінальні справи", - сказав він.

На жаль, випадки тортур у міліцейських відділках не є поодинокими в Україні, нагадаємо, 18 травня 2010 року в Шевченківському районному відділку міліції загинув студент Ігор Індило, а міліціонера, який його допитував, незабаром підвищили у званні.

Андрій Слюсарчук, відомий як Доктор Пі і є обвинуваченим у справі про шахрайство, підробку документів, а також незаконній лікарській діяльності, заявив, що у львівському СІЗО до нього застосовували тортури.

Головний підозрюваний у замаху на президента РФ Володимира Путіна Адам Осмаєв відмовився в суді від всіх своїх свідчень і заявив про тортури.

Факти застосування тортур у міліції визнав і генпрокурор України Віктор Пшонка.

Довідка

"Міжнародна амністія" (відома також як Amnesty, AI, Amnesty International, МА, "Емнесті") - міжнародна неурядова організація , заснована у Великій Британії 1961 року, яка ставить своєю метою "робити дослідження і дії, спрямовані на запобігання і припинення порушень прав на фізичну і психологічну недоторканність, на свободу совісті та самовираження, на свободу від дискримінації в контексті своєї роботи з просування прав людини".

Організація привертає увагу до порушень прав людини і виступає за дотримання міжнародних стандартів. В її завдання входить мобілізація громадськості з метою чинення тиску на осіб, що порушують права людини. За свою роботу Amnesty International удостоєна Нобелівської премії миру, а також премії ООН в сфері прав людини. Разом з тим, на її адресу висловлювалася критика за ймовірну упередженість, а саме за антизахідний і прозахідний настрої.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: Amnesty International, Прокуратура, скарги громадян, Неспроможність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ