Вт, 2024-04-23, 11:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 1 » Техас зустрічає буревій "Алекс". Обама оголосив надзвичайний стан
17:43
Техас зустрічає буревій "Алекс". Обама оголосив надзвичайний стан
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Президент США Барак Обама оголосив надзвичайний стан у Техасі у зв'язку з тим, що на узбережжя штату обрушився буревій "Алекс". Буревій досяг другої категорії небезпеки.
В даний час сила вітру буревію становить 160 км на годину, повідомили метеорологи з Національного центру зі спостереження за буревіями в Маямі (штат Флорида). Зараз епіцентр "Алекса" перебуває за 160 км на південний схід від міста Браунсвілл (штат Техас) і за 120 км від мексиканського міста Ла Піску, передає ИТАР-ТАСС.

"Алекс" рухається на захід зі швидкістю 19,2 км на годину. Розмах його "крил" досягає 328 км. У регіоні вже почалися заливні дощі і здійнявся сильний вітер.

Крім того, в Техасі пройшли вже два торнадо. Метеорологи попереджали про можливість виникнення смерчів і вважають, що небезпека торнадо ще й досі існує. Крім того, в регіоні можливі сильні повені. Як очікується, "Алекс" може принести від 30 до 50 см опадів.

У зв'язку з наближенням буревію близько трьох тисяч людей евакуйовано з прибережних районів штату Техас. Як повідомили представники місцевої влади, люди були вивезені з будинків, що стоять на березі Мексиканської затоки, з боку якої наближається буревій.

Всього, за оцінками рятувальних служб, на небезпеку наражається 13 тисяч сімей, що живуть у розташованих у низинах районах. Евакуюватися люди відмовляються, тому влада готова у разі потреби надіслати їм на допомогу бійців Національної гвардії США.

Разом з тим, на думку фахівців з Національного центру зі спостереження за буревіями, "Алекс" завдасть основного удару по території Мексики, оскільки дещо змінив за останній час свою траєкторію.

Проте в зону дії буревію потраплять і деякі прикордонні райони США в штаті Техас, де вже оголошено надзвичайний стан в 19 округах.

Сильний шторм, викликаний першим цього сезону атлантичним буревієм, вже завадив проведенню очисних робіт на місці аварії бурової платформи BP у Мексиканській затоці. Служба берегової охорони США відправила до порту судна, що займалися збором нафти.

Сильні хвилі на морі та сильний вітер також привели до того, що нафту, яка розлилася, почало прибивати до узбережжя Луїзіани. "Нам цілих три тижні вдавалося захищати узбережжя від нафти, - скаржиться морський інженер Майкл Малоун, - але цей буревій все зіпсував". Зараз великі ділянки узбережжя Луїзіани, а також безлюдного острова Елмера покриті згустками нафти, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Польоти літаків, які розпилюють спеціальний склад, що абсорбує нафту довелося припинити.

Проте "Алекс" не перешкодив роботам в самому місці витоку нафти за 80 км від узбережжя Луїзіани. Попри те, що висота хвиль в районі бурової платформи Deepwater Horizon перевищує 2 метри, два судна продовжують збір нафти, яка виливається зі свердловини.

За словами Білого дому, оголошення надзвичайного стану дозволяє Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій США краще координувати рятувальні роботи.

"Алекс" став першим цього сезону тропічним штормом, що зародився в Атлантиці. Більше того, за даними науковців, він - перший з 1995 року буревій, що утворився в червні, - першому місяці сезону буревіїв в Атлантичному океані. Зазвичай буревії виникають пізніше - в липні, серпні і вересні - внаслідок того, що "паливом" для них є тепліша вода, стверджують фахівці.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1078 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ