Сб, 2024-04-20, 02:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 21 » Телеверсію постановки "Аеропорту" Лойка покажуть українським телеглядачам
21:38
Телеверсію постановки "Аеропорту" Лойка покажуть українським телеглядачам
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Телеканал UA:Перший 22 січня о 21:50 покаже телеверсію вистави-презентації "Аеропорту" Сергія Лойка. Про це повідомляє прес-служба каналу.

"Аеропорт" – це історія "кіборгів", які 242 дні утримували Донецький аеропорт імені Прокоф’єва (ДАП), перетворивши його на символ українського спротиву і боротьби за незалежність. Це історія навіженого геройства і непоправних втрат.

Відомою на весь світ її зробив росіянин, кореспондент американської газети Los Angeles Times Сергій Лойко – він написав роман "Аеропорт", в основу якого лягли особисті враження автора, який був у ДАПі протягом 4-х днів. Згодом уривки з роману озвучив актор Олексій Горбунов. Презентували ці два CD цілою виставою – на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. За режисерську роботу над постановкою взявся режисер, телеведучий і військовий Євген Степаненко. Участь у виставі взяли Олексій Горбунов і Сергій Лойко, які читали уривки з книги, а також скрипаль Василь Попадюк, гурт Riffmaster, Сашко Положинський та інші музиканти.

За словами режисера постановки Євгена Степаненка, для нього "Аеропорт" - це особиста історія.

"Багатьох людей, яких називають "кіборгами", я знав особисто, і прототипи героїв книги Сергія Лойка для мене не абстрактні, а реальні й близькі люди. Звісно, автор трошки, скажімо так, прикрасив дійсність, оскільки писав роман, а не документальну повість. Але це абсолютно документальні люди й документальні події, які відтворені і в романі, і в аудіокнизі, і, власне, у постановці на сцені театру Франка", - розповідає режисер.

Разом з тим Степаненко переймається, що українці не звикли до героїзму, що їм ця історія видається фальшивою.

"Мені здається, українцям було дивно, що ми реально сильні люди. У березні буде два роки, відколи триває війна, і за цей час було реально багато подій і боїв, у яких українці повноцінно здійснили подвиг, стали героями. Це не перебільшення, а факт. Тому найбільші нерви щодо вистави були з приводу хлопців-військових. Вони свого часу домовилися, що не робитимуть із подій у Донецькому аеропорту піару. Але участь у постановці взяли заради людей, які загинули, щоб цю історію не забували".

У доробку Степаненка "Аеропорт" – це одна із трьох історій про війну на Донбасі.

"Перша – це вистава "Котел", яку я поставив і прем’єра якої відбулася 29 серпня 2015-го: це історія про любов і про зраду на війні. Друга – презентація аудіоверсії "Аеропорту" на сцені театру Франка: історія про гідність. І третя історія – "Абрикоси Донбасу", над якою я зараз працюю. Вона – про любов і віру в те, що все повернеться, про те, як усе буде, коли ми повернемо Донбас", - розповів режисер.

"Я хотів би поставити кіно про аеропорт. Дуже хотів би. Але не вірю, що мені дадуть це зробити, так як хочу я. Бо є запит на пафос, на епос, на героїзацію, але нема запиту на правду. На правду не в сенсі розслідування, а на правду війни. Бо не всі герої – герої, не всі "аватари" – "аватари". Ця війна – це частина нашого суспільства... Просто у кожного в житті – свій аеропорт. У кожного в житті буває такий момент, коли треба вирішити – йти чи не йти", - каже Степаненко.

Раніше повідомлялося, що "Аеропорт" Лойка запропонувала екранізувати одна з Голлівудських студій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: українські телеглядачі, телеверсія постановки Аеропорту Лой
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ