Чт, 2024-04-25, 12:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 30 » Темпом реформ Ложкін незадоволений і пропонує призначити спеціальних координаторів
10:00
Темпом реформ Ложкін незадоволений і пропонує призначити спеціальних координаторів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Глава Адміністрації президента, заступник голови Національної ради реформ Борис Ложкін незадоволений темпом проведення реформ в Україні та вимагає виконання Коаліційної угоди. Під час чергового засідання він виступив із жорсткою критикою парламенту та уряду. Про це у своєму блозі на "Українські правді" написав член Нацради реформ Валерій Пекар.

За словами Ложкіна, з Коаліційної угоди, в якій прописані необхідні для країни реформи, виконано лише 39% запланованого до кінця травня. З плану на 2015 рік виконано лише 11%, 85% заходів взагалі заплановано на кінець року, що створює жорсткі ризики невиконання.

"Ситуація трохи краща у реформах сільського господарства, інфраструктури, децентралізації, але досить проблематична у решті сфер. Парламент прийняв лише 34% запропонованих урядом законопроектів, а 19% взагалі зняв з розгляду", - цитує главу АП Валерій Пекар.

На переконання Ложкіна, причинами відставання є відсутність в уряді координатора реформ, недостатня співпраця Парламенту з Кабміном, надмірна політизованість та відкладання непопулярних рішень і формальний та недостатній характер комунікації із суспільством. Внаслідок цього втрачається довіра до реформ, економічна конкурентоздатність, зубожіє населення.

Для виправлення ситуації глава АП пропонує призначити як в Уряді, так і в Парламенті відповідального за впровадження реформ, зокрема, за виконання Коаліційної угоди.

"Міністри мусять особисто супроводжувати свої законопроекти при розгляді їх у Верховній Раді. Одночасно з законопроектами потрібно, не гаючи часу, розробляти відповідні підзаконні акти, супроводжувати їх впровадження та моніторити результат. Підвищити роль голів парламентських комітетів, закріпивши їх персонально за окремими напрямками Коаліційної угоди. Відновити ключову роль Ради коаліції, запрошуючи міністрів для звіту раз на два тижні. А також суттєво посилити комунікацію реформ до суспільства", - заявив Ложкін.

Нагадуємо, президент України Петро Порошенко 23 липня 2014 року підписав указ, яким постановив створити Національну раду реформ як спеціальний консультативний орган при Президенті з питань впровадження в Україні єдиної державної політики реформ. Нацрада реформ на своєму першому засіданні 24 грудня 2014 року розглянула Стратегію сталого розвитку України на період до 2020 року.

23 червня відбулося вже восьме засідання Нацради.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 660 | Додав: adminA | Теги: призначення спеціальних координатор, темп реформ, Ложкін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ