Пт, 2024-04-26, 13:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 9 » Теракт у Владикавказі: десятки жертв. ВІДЕО
20:28
Теракт у Владикавказі: десятки жертв. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

   Біля входу на центральний ринок Владикавказа (Російська Федерація) пролунав потужний вибух. За даними РИА "Новости", "Інтерфакс" з посиланням на МВС Північної Осетії. щонайменше 17 особи загинули. Понад 100 людей постраждали, повідомляє

Загальна кількість загиблих в результаті теракту у Владикавказі становить 17 людей, включаючи терориста, повідомив представник Мінохоронздоров'я Північної Осетії.

"Загинуло 15 людей на ринку, ще один півторарічна дитина померла у лікарні. У цілому в результаті теракту загинуло 17 осіб, у тому числі терорист", - сказав представник Мінохоронздоров'я.

Вибух на вулиці Джанаєва, що пролунав приблизно о 11.30 у четвер, був дуже сильним: в довколишніх будинках вибито шибки. За попередньою інформацією, вибухнув замінований автомобіль, розповіло джерело, пише NEWSru.com.

За відомостями міністерства внутрішніх справ, вибуховий пристрій спрацював імовірно в машині марки "Волга" (ВАЗ-3102) або Mercedes, припаркованій неподалік центрального міського ринку. Вибуховий пристрій було закладено в машині, припаркованій у приватному секторі біля одного з житлових будинків, розташованих біля входу на ринок.

За останніми даними, потужність бомби становила 25-30 кг тротилу. Щоб покалічити якнайбільше людей, терористи начинили вибуховий пристрій металевими предметами, відзначили в МНС.

На місце події прибули співробітники всіх оперативних служб міста. Терміново приїхав на місце НП і глава Північної Осетії Таймураз Мамсуров. Президент республіки заявив, що вибух у Владикавказі здійснив терорист-смертник.

Під підірваною машиною виявлено деформоване тіло передбачуваного терориста. Джерело в МВС повідомило ЗМІ, що під машиною міг бути не тільки водій. "Машину повністю розтрощено, може, там ще хтось перебував. Один обезголовлений труп на задньому сидінні ми виявили", - уточнило джерело.

Опівдні за київським часом у медустановах Владикавказа зареєстровано 83 скарги, які надійшли від постраждалих під час теракту на території центрального ринку. Троє з них померли.

Заступник міністра охорони здоров'я республіки Таймураз Ревазов повідомив, що "госпіталізовано 70 людей, з них багато "тяжких".

Раніше джерело в мінохоронздоров'я республіки повідомило, що серед госпіталізованих в результаті вибуху є діти. "У Республіканську клінічну лікарню доставлено 12 поранених, до лікарні швидкої допомоги - 17. У республіканську дитячу клінічну лікарню поступило чотири дитини", - сказав співрозмовник агентства.

"Одна дитина перебуває у вкрай тяжкому стані. За її життя борються лікарі. У потерпілих переважно мінно-вибухові рани, поранення кінцівок та черевної порожнини", - повідомив глава мінохоронздоров'я республіки.

Центральний ринок - одне з найбільш людних місць Владикавказа. Бомба вибухнула в традиційно багатолюдному місці - там, де збирається "біржа праці", куди люди приходять у пошуках роботи.

Незабаром після вибуху правоохоронці попередили про небезпеку серії терактів. "Не виключена загроза повторного вибуху", - заявив представник МВС. Пізніше надійшло повідомлення, що біля входу на ринок справді було знайдено ще один вибуховий пристрій. Проте співробітники правоохоронних органів, що працюють на місці НП, це спростували.

"Коли стали перевіряти машини, припарковані біля ринку, одна викликала підозри, позаяк вважалася викраденою. Її перевірили - вона виявилася чистою. Другого вибухового пристрою не було", - сказав співрозмовник агентства.

Після вибуху по периметру ринку було виставлено міліційне оточення. Також оточені всі прилеглі вулиці. До місця вибуху прибувають карети швидкої допомоги, триває евакуація людей з території ринку.

Органи безпеки Північної Осетії вживають заходів щодо недопущення нових вибухів. "Оперативним штабом по Північній Осетії координується діяльність служб швидкого реагування, органів безпеки і сил правопорядку щодо недопущення можливих повторних вибухів", - повідомили "Інтерфаксу" в інформаційному центрі Національного антитерористичного комітету (НАК). У НАК підкреслили також, що в республіці здійснюється комплекс адміністративно-режимних та оперативно-розшукових заходів.

Школи і дитсадки у Владикавказі довелося евакуювати. Як повідомили у МВС Північної Осетії, "в міністерство освіти зателефонував невідомий і повідомив, що в одному з навчальних закладів Владикавказа буде здійснено вибух".

Для транспортування поранених під час теракту найближчим часом до Північної Осетії вилетить літак МНС Росії Іл-76, обладнаний спеціальними медичними модулями.

За фактом вибуху Слідчими органами СКП Північної Осетії порушено кримінальну справу. Кримінальну справу порушено за ст.205 КК РФ (терористичний акт), ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб) і ст.222 КК РФ (незаконний обіг зброї), повідомляється на сайті відомства в четвер. За рішенням керівництва СКП кримінальну справу для подальшого розслідування передано до Головного слідчого управління (ГСУ) по Північно-Кавказькому та Південному федеральному округах. До Владикавказу направлено досвідчених слідчих і криміналістів ГСУ.

Президент РФ Дмитро Медведєв доручив терміново вилетіти до Владикавказу своєму повноважному представникові в Північно-Кавказькому федеральному окрузі, віце-прем'єру Олександру Хлопоніну.

Для координації дій правоохоронних органів з розслідування скоєного теракту у Владикавказ також вилетів глава СКП РФ Олександр Бастрикін.

ЗМІ: Правоохоронці затримали власника машини, яка вибухнула і встановили особу смертника

Сьогодні, 9 вересня, співробітники правоохоронних органів Інгушетії затримали власника Волги, яка вибухнула вранці на ринку у Владикавказі.

Як повідомляє " Интерфакс", зараз затриманий дає свідчення.

"Власника машини на прізвище Добрієв затримано, і зараз він дає свідчення", - сказало джерело агентства в правоохоронних органах Північнокавказького федерального округу. Він зазначив, що напередодні продав автомобіль невідомій людині.

Тим часом, джерело "Интерфаксу" повідомило, що приблизно за півгодини до вибуху у водія машини на КПП на адміністративному кордоні з Північною Осетією перевірили документи.

"Зокрема, водій надав постовим довіреність на керування автомобілем на ім'я Арчакова. Однак не відкидається, що цей документ підроблений, тому говорити, що особу терориста-смертника встановлено, поки передчасно", - наголосив співрозмовник агентства.

Тим часом, РИА "Новости" повідомляє, що правоохоронні органи встановили особу смертника, який влаштував теракт у Владикавказі. Повідомляється, що за кермом машини, що вибухнула, був чоловік на прізвище Арчієв.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1066 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ