Вт, 2024-04-23, 08:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 11 » "Тестом для правової держави" є процес над Тимошенко , вважає голова МЗС Німеччини
11:11
"Тестом для правової держави" є процес над Тимошенко , вважає голова МЗС Німеччини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Процес проти Тимошенко за звинуваченнями в зловживанні службовим становищем є "тестом для правової держави", - так сказав голова МЗС Німеччини Ґідо Вестервеллє у понеділок, 10 жовтня, в Люксембурзі, де відбулася зустріч міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу, повідомляє Deutsche Welle.

"Якщо стане очевидно, що в цьому процесі більше політики, ніж правосуддя, ми не зможемо просто так перейти до порядку денного", - каже міністр закордонних справ ФРН.

Дискусія з українського питання у Люксембурзі тривала недовго, висловитися з цього приводу побажали 8 міністрів, розповів речник міністра закордонних справ Люксембургу Роберт Штайнмец. Після цього, за його словами, глави МЗС держав Євросоюзу домовилися внести у висновки сьогоднішньої зустрічі запис про те, що подальша європейська перспектива України залежатиме від стану демократії в цій державі. Таким чином міністри висловили свою позицію напередодні очікуваного судового рішення у справі стосовно колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, зазначив Штайнмец.

Водночас усі керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів Євросоюзу підтримали ідею якнайшвидшого завершення переговорів з Україною щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі. За словами речника міністра закордонних справ Люксембургу, один з міністрів намагався переконати інших поставити узгодження угоди у залежність від майбутнього вироку Тимошенко. Однак більшість міністрів цієї ідеї не підтримали.

Крім цього, за словами Штайнмеца, значну увагу на зустрічі було приділено ідеї прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна про створення Євразійського союзу з країнами сусідами. Міністри закордонних справ ЄС висловили сподівання, щоб Київ зробив вибір, у якому напрямку він надалі хоче рухатися. Зрештою, незважаючи на бажання з боку Євросоюзу якнайшвидше завершити переговори стосовно угоди про асоціацію з Україною, жодних конкретних термінів щодо її підписання на зустрічі міністрів узгоджено не було.

Нагадаємо, що на засіданні верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон заявила, що будь-який розвиток подій у "газовій справі" стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко впливатиме на процес ухвалення рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, однак про припинення переговорів щодо Угоди не йдеться.

"Регіонали" вважають, що міністри закордонних справ країн ЄС не ухвалили жодного рішення з приводу суду над Тимошенко

Міністри закордонних справ Європейського Союзу не знайшли спільного бачення щодо кримінальної справи, порушеної проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи заяву Верховного представника Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон щодо суду над Тимошенко.

"У перекладі з дипломатичної мови, принаймні на політологічну, можна сказати, що ніякого рішення зібрання міністрів закордонних справ у Люксембурзі з приводу ситуації в Україні не винесло", - заявив він.

"Власне, це і породило таку досить незрозумілу формулу в устах Кетрін Ештон", - додав політик.

При цьому Кожара зазначив, що "вже сьогодні зрозуміло, що 15 грудня відбудеться саміт Україна-ЄС в Києві, і на цьому саміті буде підписано угоду про асоціацію".

"Ця угода складається з двох частин: політичної - набір політичних зобов'язань, як України, так і Європейського Союзу; і більша частина цього документу - це угода про всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною і ЄС", - уточнив депутат.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 839 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ