Чт, 2024-04-25, 04:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 17 » Тігіпко під НР пообіцяв узятися за офшори, трудовий кодекс і дітей
17:09
Тігіпко під НР пообіцяв узятися за офшори, трудовий кодекс і дітей
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У 2012 році віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко має намір зосередитися насамперед на реформі трудових стосунків, легалізації ринку праці і заробітних плат, захисті прав дітей і змінах в податковому законодавстві, повідомляє УНIАН з посиланням на прес-службу Тігіпко за наслідками онлайн-конференції на його сторінці у Facebook.

"Одним з найважливіших завдань буде ухвалення Трудового кодексу, який діє у нас з 70-х років минулого сторіччя без особливих змін. Також потрібні подальші зміни податкового законодавства. Перш за все, це стосуватиметься механізмів, які діють при операціях з країнами, де податки менші, ніж у нас, - це Кіпр, деякі кантони Швейцарії, Ліхтенштейн", - заявив Тігіпко.

Віце-прем'єр відзначив, що також важливо ухвалити законопроекти з оподаткування багатства і операцій з класичними офшорними зонами.

"Сьогодні за нашим законодавством існує 36 офшорних зон. Першим кроком я пропоную збільшити їх кількість з 36 до 70. Другий крок - ввести 12-процентний податок на операції з цими зонами", - пояснив він. Ще одним пріоритетним напрямом роботи Тігіпко назвав захист прав дітей.

"Дуже важлива реформа, яку ми почнемо активно опрацьовувати на початку наступного року, - це захист прав дітей. Це окрема проблема, яка в нашій країні розв'язувалася абсолютно неефективно", - підкреслив віце-прем'єр.

За його словами, держава повинна запропонувати нові підходи до цього питання, особливо, - перехід від інтернатной форми виховання дітей до сімейних форм.

Разом з тим, найважливішим рішенням року Тігипко, що минає, назвав ухвалення закону про пенсійну реформу.

"Це найбільше досягнення - без неї неможливо було обійтися. Це зробили всі країни Європи, причому набагато жорсткіше", - відзначив він.

Відзначимо, що місяць тому прагматичний віце-прем'єр заявляв, що Кіпр не увійде до переліку класичних офшорних зон, які планується обкладати податками. Як пояснював глава відомства, Кіпр - це країна ЄС і "ми не можемо віднестися так дуже жорстко до неї". "Але є ще близько 30 офшорних зон. І там, за нашими розрахунками, десь під 2 мільярди ми зможемо знайти", - сказав 16 листопада Тігіпко.

Зауважимо, найбільше інвестицій з України було спрямовано в офшорний Кіпр - 6,353 мільярда доларів, або 92,6% загального обсягу.

До Пенсійного фонду віце-прем'єр запропонував також направляти податок на розкіш. "Ми дійсно запропонували оподатковувати багато чого. І автомобілі, і дорогі мотоцикли, і літаки, гелікоптери, дорогий одяг, дорогі годинники, квартири, землю і т.д.

Але зробили це, поки що, щоб розпочати тему. "Місяць ми це будемо обговорювати", - уточнив Тігіпко.

"Нам не вистачає 6 мільярдів 600 мільйонів. Де це взяти? Перерозподілом у когось забрати? Неможливо. Навантажувати малий і середній бізнес? Теж не можна. Нам потрібно шукати інші резерви", - додав він.

"По цьому закону ми близько 800 мільйонів, по оподаткуванню багатих, знаходимо. Ще біля двох мільярдів знайдемо по оподаткуванню офшорних зон. От такими рішеннями, думаю, що ми знайдемо ті гроші, які нам потрібні", - уточнив 16 листопада 2011 року віце-прем'єр.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: Тігіпко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ