Сб, 2024-04-20, 09:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 7 » Тіло Царнаєва американці хочуть відправити до Росії, того ж бажає і мати
13:47
Тіло Царнаєва американці хочуть відправити до Росії, того ж бажає і мати
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Похоронне бюро міста Вустера (американський штат Массачусетс), яке займається питаннями поховання передбачуваного організатора терактів у Бостоні 26-річного Тамерлана Царнаєва, досі не може знайти місце для його поховання, повідомляє NEWSru.com з посиланням на ЗМІ.

"Ми весь час на телефоні, намагаємося вирішити це питання, але всі, з ким ми контактуємо, хочуть, щоб ми відправили тіло Царнаєва до Росії", - сказав власник похоронного бюро Пітер Стефан, як передає ИТАР-ТАСС з посиланням на американські ЗМІ.

Раніше Стефан висловлював упевненість у тому, що похорони відбудуться 6 травня на заході дня, як того вимагає мусульманська традиція. Однак влада аж трьох штатів - Массачусетсу, Коннектикуту і Нью-Джерсі - відмовила йому в наданні місця для поховання Царнаєва на своїх кладовищах.

"Для жителів Кембриджа (міста, де проживав передбачуваний терорист), які намагаються повернутися до нормального життя після того, що сталося, поховання тут тіла цієї людини буде додатковим стресом, і викличе масові протести населення", - заявив сіті-менеджер Кембриджа Роберт Хілі.

Губернатор штату Массачусетс Девал Патрік зробив заяву, в якій повідомив, що "ніяк не втручатиметься в цей процес (поховання Царнаєва), бо це сімейне питання".

Тим часом американська громадськість висуває кілька варіантів того, як вирішити питання з похоронами Тамерлана Царнаєва. За повідомленнями місцевих ЗМІ, пропонується або відправити тіло в Росію, або поховати в морі, як бін Ладена в 2011 році, або піддати кремації, "як завжди тут чинили з небезпечними злочинцями".

Мати просить доставити тіло до Росії

Ось і мати Тамерлана Царнаєва - Зубейдат - попросила власника похоронного бюро Пітера Стефана організувати доставку тіла її покійного сина з США до Росії, повідомляє "Інтерфакс".

"Було б добре, якби ви змогли привезти його на батьківщину", - сказала жінка Стефану.

За його словами, вона подзвонила йому в неділю, 5 травня, ридаючи, як передає The Boston Herald.

"Було б чудово, якби ми змогли відправити його до Росії, але мені потрібно отримати відповідь від Держдепартаменту. Це питання національної безпеки. Ми просто так не можемо відправити тіло, це все одно, що кинути його", - підкреслив Стефан.

За словами власника похоронного бюро, дядько Царнаєва підготував тіло покійного до похорону за мусульманським обрядом, воно загорнуто в саван і може бути поховано на території США або відправлено за кордон.

Тим часом жителі Ворчестера висловили готовність розпочати кампанію зі збору коштів для доправлення тіла до Росії, зазначає видання Boston Herald. За словами одного з активістів Вільяма Брота, транспортування тіла в РФ може коштувати від трьох тисяч до семи тисяч доларів.

Держдеп поки що не планує транспортування

Держдепартамент США не планує відправити до Росії останки Тамерлана Царнаєва, що є разом з братом Джохаром основним підозрюваним в організації теракту в Бостоні. Про це, як передає ИТАР-ТАСС, повідомив на регулярному брифінгу для журналістів у понеділок, 6 травня, в.о. заступника начальника прес-служби Держдепартаменту США Патрік Вентрелл.

Його попросили прокоментувати висловлювання директора похоронного бюро в місті Вустер (штат Массачусетс), де тепер перебуває тіло Тамерлана Царнаєва.

Журналісти також поцікавилися у Вентрелла, чи вела переговори із зовнішньополітичним відомством США на цю тему влада Массачусетсу.

"Я вранці перевіряв це питання. Нам нічого невідомо про будь-які зусилля з координації відправки його (Тамерлана Царнаєва) останків до Росії", - заявив офіційний представник Держдепу.

На уточнювальне запитання про те, чи були контакти в американських дипломатів з цього приводу з посадовими особами Росії, Вентрелл відповів: "Мені про таке невідомо".

"Зазвичай такого роду речами займається сім'я, якщо вона хоче повернути (останки)", - додав він.

Брати Царнаєви, Джохар і Тамерлан, підозрюються у скоєнні теракту на марафоні в Бостоні 15 квітня. Його жертвами стали три людини, більш як 260 отримали поранення. Джохар був згодом затриманий, а Тамерлан - убитий правоохоронцями. 24-го квітня Джохар Царнаєв повністю визнав свою провину в організації теракту - відповідальність за підготовку вибухів він поклав на вбитого брата, Тамерлана Царнаєва, заявивши, що саме той був "рушійною силою" теракту і за допомогою вибухів хотів захистити ідеї ісламу. Підозрюваний також додав, що теракт був помстою за війни в Іраку і Афганістані.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: американці, мати, Росія, тіло Царнаєва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ