Чт, 2024-04-25, 23:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 24 » Тимошенко голодує після того, як її побили по дорозі в лікарню
15:08
Тимошенко голодує після того, як її побили по дорозі в лікарню
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії в Харкові, оголосила голодування з 20 квітня, повідомив її захисник Сергій Власенко.

"Юлія Тимошенко оголосила голодування", - повідомив Власенко журналістам у вівторок біля колонії, передає "Інтерфакс-Україна".

Захисник зазначив, що в Тимошенко на руках синці й гематома на животі. За його словами, це результат її транспортування з колонії до ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" 20 квітня.

"У неї всі руки в синцях і величезна гематома на животі, яку досі видно, незважаючи на те, що минуло чотири дні", - сказав Власенко.

Він спростував інформацію прокурора Харківської області Геннадія Тюріна про те, що Ю.Тимошенко відмовилася від медекспертизи.

"Судово-медичний експерт у присутності чергового лікаря, у присутності прокурора Краснолобова, в присутності керівника медичної частини Качанівської колонії Цюри зафіксували наявність у Тимошенко тілесних ушкоджень і пообіцяли внести це в картку. Ви розумієте, що проконтролювати це Юлія Тимошенко не може", - сказав Власенко журналістам.

Він також висловив упевненість, що саме тому його протягом двох днів не допускали до екс-прем'єра.

"Тепер зрозуміло, чому не допускали два дні до неї захисників, чому нікого не пускали в лікарню до Тимошенко, й чому Моісеєнко (Раїса Моісеєнко, перший заступник глави МОЗ - ред) говорить те, що вона говорить", - зазначив Власенко.

За його словами, голодування Тимошенко - це протест проти того, що відбувається в країні, й того, що відбувається з нею в місцях позбавлення волі.

Захисник наголосив, що екс-прем'єр не може вставати з ліжка.

За його словами, Тимошенко силоміць госпіталізували двоє співробітників колонії під керівництвом першого заступника начальника колонії Коваленка.

Нагадаємо, 20 квітня в Центральну клінічну лікарню №5 "Укрзалізниці" була доставлена екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Тюремники визнали, що перевезли Тимошенко без її письмової згоди.

У неділю, 22 квітня, через відмову від медогляду Тимошенко повернули назад у колонію.

Прихильники Тимошенко вважають, що влада перекидає Тимошенко з колонії в лікарню і назад, щоб звинуватити її у відмові від лікування.

24 квітня прокуратура Харківської області визнала застосування фізичного впливу до екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час її переведення з колонії до ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", повідомив прокурор області Геннадій Тюрін.

БЮТ заявляє, що Тимошенко побили, і заблокував Верховну Раду

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко під час перевезення до лікарні були нанесені тілесні ушкодження. Про це "Українській правді" повідомив бютівець Сергій Пашинський.

"Під час перевезення Юлії Тимошенко у лікарню конвой вдарив її в живіт. У неї на животі величезна гематома, синці на руках, бо їй викручували руки", - сказав він.

"Їй нанесли кілька ударів у тулуб", - додав Пашинський.

За його словами, саме тому захисника Тимошенко Сергія Власенка не допускали до його підзахисної протягом понеділка і половини вівторка.

"Але на жаль, все це правда, жорстока і цинічна реальність режиму Януковича", - додав він.

Пізніше з трибуни парламенту Пашинський заявив, що Тимошенко зареєструвала відповідну заяву ще в понеділок.

"Я від імені фракції БЮТ і, думаю, від НУ-НС заявляю, що ми не підемо з цього місця, поки тут не буде Генерального прокурора з детальними поясненнями", - заявив він.

"Ми не підемо звідси, поки тут не буде керівника фашистської служби, яка зараз займається ув'язненими, і поки не буде рішення про допуск народних депутатів і медиків, в тому числі від Партії регіонів до Юлії Володимирівни для її огляду", - заявив Пашинський.

Юлія Тимошенко особисто розповіла про подробиці того, як її силоміць вивозили до лікарні. Про це вона написала у своїй заяві, текст якої має "Українська правда".

"Після отримання висновку німецьких лікарів я письмово повідомила начальника колонії, усно наглядаючого прокурора та заступника міністра охорони здоров’я, що до зустрічі з моїм захисником, враховуючи зміст висновку, я не можу переїжджати в лікарню", - написала Тимошенко.

"Ми домовилися, що такий переїзд в лікарню відбудеться в понеділок після спілкування з Сергієм Власенком", - додала вона.

"Приблизно біля 21.00 з тюремної камери, де я перебувала, вивели мою сусідку, а через деякий час після того до мене зайшли 3 чоловіки кремезної статури. Вони підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та почали втрьох стягувати з ліжка, докладаючи грубу фізичну силу", - повідомила Тимошенко.

"Від болю та відчаю я, як могла, почала захищатися та отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки та ноги, підняли та потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що наступили останні хвилини мого життя", - додала Тимошенко.

"Від невиносимого болю в спині та страху я почала кричати та кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якийсь момент від страшного болю я просто відключилася та прийшла до тями вже в лікарняній палаті", - йдеться у заяві екс-прем'єра.

Перед виступом Пашинського депутати від опозиції заблокували трибуну.

Також БЮТ вигуками "Ганьба!" заважав оприлюднити інформацію про обрання нового омбудсмена. Після цього Литвин заявив, що ранкове засідання закрите.

Доктор "Шаріте" не ставив Тимошенко діагноз "хребетна грижа"

Німецька клініка "Шаріте" заперечує, що співробітник, лікар Карл Макс Айнхойпл поставив колишньому Юлії Тимошенко діагноз "хребетна грижа". Про це сказано в повідомленні "Шаріте", передають "Українські новини".

"У пресі минулого тижня пройшла інформація, що професор Айнхойпл встановив хребетну грижу в пані Тимошенко. "Шаріте" сьогодні роз'яснює, що професор Айнхойпл не ставив такий діагноз", - зазначається в повідомленні.

Клініка пояснює це непорозуміння некоректним перекладом з німецької.

У повідомленні також підкреслюється, що доповідь Айнхойпла й другого німецького лікаря, що оглядав Тимошенко, також співробітника "Шаріте", професора Норберта Хааса за результатами візиту в Харків й огляду Тимошенко, а також відвідування Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" у Харкові буде опубліковано найближчим часом.

У доповіді, як зазначається в повідомленні, по-перше, будуть надані конкретні пропозиції щодо подальшої тактики лікування Тимошенко, а по-друге, будуть представлені висновки лікарів про те, чи придатна лікарня в Харкові для подальшого лікування екс-прем'єра.

Тимошенко: Банкова змусила мою співкамерницю записати липове інтерв’ю

Юлія Тимошенко заявляє, що минулого тижня в колонії записали сфабриковане інтерв’ю її співкамерниці для каналів "Інтер" та "Перший національний". Про це йдеться в її записці з колонії, яке отримала "Українська правда".

"24,04, вийде інтерв’ю моєї сусідки по камері Юлії Абаллової. Це інтерв’ю, але в значно гіршому вигляді, ніж ви побачите, поступило до керівництва колонії тиждень тому з адміністрації президента", - написала Тимошенко.

"Тиждень мою сусідку щодня ламали та примушували це інтерв’ю записати на відеокамеру каналів Інтер та Перший національний або просто підписати його, але вона стійко трималася та відмовлялася це робити", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, 23 квітня Абаллову забрали з камери приблизно о 19.00 і протягом "6 годин до години ночі над нею знущалися чотири садисти – три з керівництва колонії і один з харківської пенітенціарної служби".

"Їй погрожували тюремним ув’язненням її сина, неприємностями для її батьків, продовдженням терміну ув’язнення та переведенням в нелюдські умови відбування покарання", - зазначила лідер БЮТ.

"Повернулася вона до камери в годину ночі заплакана, замучена, виснажена та повністю психологічно зруйнована. Зламали її на погрозах зіпсувати життя синові.", - написала Тимошенко.

Тимошенко запевняє, що в неї немає проблем у стосунках із сусідкою, а в інтерв’ю "немає жодного слова правди".

Вона попросила ЗМІ давати це інтерв’ю винятково з її коментарем.

Литвин направить запит щодо ситуації з Тимошенко до всіх відповідних структур

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин направить офіційний запит до Міністерства внутрішніх справ, Держпенітенціарної служби і МОЗ на отримання письмової інформації про ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Я направлю запит, щоб нам надали офіційно письмову інформацію від Генпрокуратури, пенітенціарної служби та від МОЗ", - сказав Литвин, звертаючись до депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина", які заблокували трибуну парламенту.

Спікер також звернувся до опозиціонерів і закликав їх внести офіційний проект постанови про запрошення до парламенту генерального прокурора та представників пенітенціарної служби, які б представили повну інформацію про ситуацію зі станом здоров'я Тимошенко.

Після того, як Литвин закрив ранкове засідання парламенту, бютівці продовжили блокувати трибуну і президію парламенту. Депутати підперли кріслами вхід до президії сесійної зали, де перебуває керівництво парламенту, а також оточили трибуну.

Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" розмістили в президії парламенту плакат "Янукович, не вбивай Юлю!".

Традиційна перерва між ранковим і вечірнім засіданнями парламенту триває дві години - з 14.00 до 16.00.

Держпенітенціарна служба заперечує застосування сили до Тимошенко і погрожує її захисту судом

Держпенітенціарна служба України заперечує застосування сили до екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час її госпіталізації до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" 20 квітня.

"Не було цього. Її транспортували медичні працівники швидкої допомоги, наші співробітники лише супроводжували. Її переносили на руках лише там, де вона не могла зійти - сходами", - сказав журналістам у вівторок заступник начальника Качанівській виправної колонії Ігор Колпащиков.

Начальник сектора охорони здоров'я Управління Держпенітенціарної служби Харківської області Дмитро Курушин наголосив, що жодних скарг на тілесні ушкодження від Тимошенко після прибуття до лікарні не було.

Він також зазначив, що екс-прем'єр відмовилася від проведення огляду одразу ж після повернення до колоніъ 22 квітня.

Колпащиков не підтвердив і не спростував заяву про те, що екс-прем'єр розпочала голодування.

"Голодування - це коли є письмова заява. А зараз я не можу сказати, є голодування чи ні. Холодильник є у Тимошенко в кімнаті. Вона може вживати їжу без нашої присутності", - сказав Колпащиков.

Він також наголосив, що у випадку, якщо захист Тимошенко продовжуватиме поширювати неправдиві, на його думку, заяви щодо Держпенітенціарної служби, відомство буде змушене звернутися до суду.

"Всі ці заяви з приводу Держпенітенціарної служби починають заважати основній діяльності колонії. Основна діяльність - це виправлення, покарання і так далі, а не те, чим ми зараз займаємося. Якщо це триватиме й надалі, то у нас не залишиться жодного вибору, крім як звернутися до суду і сказати, що нам заважають працювати", - сказав Колпащиков.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 993 | Додав: admin | Теги: Юлія Тимошенко, голодування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ