Пт, 2024-04-19, 20:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Тимошенко каже, що адмінреформою влада покриває політичні чистки
14:20
Тимошенко каже, що адмінреформою влада покриває політичні чистки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що влада "прикриває адмінреформою політичні чистки". Про це вона сказала журналістам у понеділок, на прохання дати оцінку адміністративній реформі, повідомляє "Українська правда".

"Я б повністю підтримала в Україні цю адміністративну реформу. Немає ніяких сумнівів, але потрібно просто відкрити проект бюджету на 2011 рік, і ви побачите, що на адміністративний апарат майже на чверть збільшилися витрати. Про яку адміністративну реформу може йти мова?", - сказала Тимошенко журналістам у понеділок.

- БЮТ вимагає звіту про виконання рекомендацій ПАРЄ
- У "Регіонах" обіцяють поділитися посадами з колегами по коаліції - КПУ і Блоком Литвина

"Я вважаю, що ця адміністративна реформа мала зовсім іншу мету: перше - я думаю, що для них вона була головною - вони упорядкували господарів за фінансовими потоками в країні. Вони вже чітко прибрали будь-яке подвійне управління фінансовими потоками з боку різних кланів, і чітко розподілили можливості. Для цього, власне, і було перепризначення в Кабінеті міністрів", - сказала Тимошенко.

По-друге, на її думку, в уряді "починають перерозподіляти фінансові ресурси у бік силових структур, адміністративних органів влади, знімаючи їх з соціальних програм". "Це говорить про те, що створюється могутня силова система, яка заміщатиме громадянське суспільство", - сказала Тимошенко.

На її переконання, проголошене скорочення адмінапарату на 50% проводиться за рахунок "політично ненадійних". "Так голосно заявляли про скорочення чиновників і зараз вичищають з уряду і усіх органів влади всіх, хто не є членами Партії регіонів. Це стосується не тільки опозиції, а й членів коаліції", - зазначила Тимошенко.

"Я думаю, ви і по уряду помітили, що там зникли люди, які представляють Литвина, комуністів та інші політичні сили. Іде політична чистка в державі під гаслом адмінреформи", - сказала вона.

"Створюється потужна силова система, яка замінить громадянське суспільство. Якщо гроші добавляються на силові структури і на адмінресурс, а забираються у громадянського суспільства, у місцевих органів влади, як в цьому бюджеті, то безумовно, це призводить до перекосу в сторону авторитаризму і силових методів управління країною", - додала Тимошенко.

У п'ятницю вийшов указ президента, що передбачає реорганізацію цілого ряду міністерств і відомств. Одночасно голова держави видав відповідні кадрові укази про призначення нових міністрів і скоротив кількість членів Кабінету міністрів з 36 до 17 осіб. При цьому в чотирьох випадках міністрами стали віце-прем'єри, які тепер суміщатимуть ці посади.

БЮТ вимагає звіту про виконання рекомендацій ПАРЄ

Фракція БЮТ вимагає від президента Віктора Януковича звіту щодо виконання ним рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко у понеділок.

На переконання Тимошенко, українська влада не виконує рекомендації ПАРЄ, не зважаючи на те, що вона зобов’язана це робити, оскільки Україна є членом Ради Європи. "Мова йде про те, що після прийняття резолюції ПАРЄ і Європарламенту ситуація в Україні продовжує погіршуватися", - сказала Тимошенко.

"Тому ми сьогодні будемо звертатися до президента країни з вимогою, щоб він зробив звіт у парламенті про виконання цих положень резолюції Європарламенту і ПАРЄ, на які він зобов’язаний був реагувати", - зазначила лідер БЮТ.

У свою чергу заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем'якін також озвучив відповідну вимогу фракції, а також додав до неї ще одну. "Фракція БЮТ-Батьківщина вимагає звіту Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо ситуації з утиском телеканалів ТВі, 5 каналу та "Чорноморка", - сказав він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 896 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ