Сб, 2024-04-27, 04:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 16 » Тимошенко не зможе взяти участь у саміті в Брюсселі через підписку про невиїзд
13:27
Тимошенко не зможе взяти участь у саміті в Брюсселі через підписку про невиїзд
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен закликає президента України Віктора Януковича припинити кримінальне переслідування своїх опонентів. Про це Северінсен заявила у зв`язку з порушенням кримінальної справи проти екс-прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко, повідомляє УНІАН.

"З великим сумом я дізналася, що українська влада порушила кримінальну справу проти опозиційного лідера, колишнього прем`єр-міністра Юлії Тимошенко, і що їй через це було заборонено виїжджати з Києва напередодні саміту Європейської народної нартії, який проходить у Брюсселі", - сказала представник ПАРЄ.

- В опозиції вважають, що влада хоче не допутити їх до виборів, а в ПР запевняють у справедливості обвинувачення Тимошенко
- "Бютівці" заблокували засідання Ради через справу ГПУ на Тимошенко
- La Repubblica. В Україні Тимошенко ризикує опинитися у в'язниці. "Надумані звинувачення, це помста Москви"
- Financial Times. Українська влада атакує Юлію Тимошенко
- В БЮТ хочуть послухати голову Держказначейства щодо "кіотських" грошей

На її думку, методи, які використала українська влада з метою запобігти участі опозиційного політика у важливих міжнародних подіях, є антидемократичними, антиєвропейськими. "Я засуджую таку практику і наголошую, що, оскільки президент України Віктор Янукович неодноразово обіцяв дотримуватися європейських стандартів, я закликаю його повернутися до правового демократичного поля і припинити переслідування політичних опонентів", - підкреслила Северінсен.

Як повідомлялося, проти екс-прем'єра Генпрокуратура порушила кримінальну справу. Про це розповіла сама Тимошенко, зазначивши, що справу порушено за нецільове використання коштів, отриманих її урядом від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу. Наразі екс-прем’єр перебуває на підписці про невиїзд. За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко проходить у справі у статусі підозрюваної у скоєнні злочину за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що Тимошенко вже відповідала стосовно екологічних грошей і щодо того, що вони знаходяться на спеціальних рахунках Міністерства охорони навколишнього середовища. Про це вона розповіла 2 грудня під час тригодинного перебування в ГПУ, де її допитували як свідка.

Ще раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом порушення законодавства про бюджетну систему і зловживання службовим становищем при використанні коштів, отриманих у 2009 році від продажу квот на викиди парникових газів. Мова йде про використання бюджетних коштів, отриманих у 2009 році від продажу частини встановленої кількості викидів парникових газів за Кіотським протоколом.

Зазначимо також, що уряд Тимошенко підписав договір про передачу 30 млн одиниць встановленої кількості (ЕУК; відповідає 1 т вуглекислого газу) в межах Кіотського протоколу між Нацагентством екологічних інвестицій та японською Організацією з розробки нових енергетичних і промислових технологій (NEDO) в січні 2009 року, а вже в березні Японія перевела на рахунки Держскарбниці більш як 3 млрд грн (320 млн євро), повідомляє Корреспондент.

Першим стурбованість з приводу відсутності цієї суми на рахунках Держскарбниці напередодні приїзду японської делегації в квітні цього року висловив президент Янукович. Проте тоді уряд продемонстрував членам делегації виписку з рахунку Держскарбниці, яка підтверджувала наявність перерахованих Україні коштів.

Після від'їзду японської делегації ГПУ порушила кримінальну справу про нецільове використання в 2009 році бюджетних коштів, отриманих від продажу державних вуглецевих одиниць. Слідство встановило, що колишні чиновники Кабміну, Мінфіну і Держскарбниці "незаконно змінили цільове призначення засобів" спецфонду держбюджету на суму 2,3 млрд грн.

У жовтні розтрату підтвердили результати аудитів, проведених Контрольно-ревізійним управлінням і міжнародною компанією Trout Cacheris. Згідно з їхніми звітами, 200 млн євро було безповоротно перераховано на рахунки Пенсійного фонду. Решту 90 млн євро з 120 млн євро ГПУ своїм розпорядженням повернула на рахунки Держскарбниці з депозиту Міністерства охорони навколишнього природного середовища в "Укрексімбанку".

В оточенні екс-прем'єра наполягають - 3 млрд грн було повернуто на рахунки і за станом на 12 листопада ця інформація підтверджувалася даними Держскарбниці.

В опозиції вважають, що влада хоче не допутити їх до виборів, а в ПР запевняють у справедливості обвинувачення Тимошенко

Народний депутат від БЮТ-Батьківщини Сергій Терьохін вважає, що, якщо йти за логікою Генеральної прокуратури, кримінальну справу потрібно порушувати і проти Володимира Путіна. Таким чином нардеп прокоментував ситуацію з порушенням справи проти Юлії Тимошенко, повідомляє ТСН.

"Тимошенко дійсно продала квоти на викиди вуглекислого газу. За Кіотською угодою, гроші від реалізації мали бути витрачені на зменшення викидів всередині країни. Але для цього необхідно близько двох років", - розповів Терьохін. До того ж він додав, що " прем'єр-міністр ці кошти на рік передала в кредит Пенсійному фонду, які за її ж прем'єрство були повернуті. У результаті гроші в казначействі як були, так і є, пенсіонери вчасно отримали пенсії".

"За аналогічною схемою діяв і Путін, спрямувавши гроші від продажу квот на вирішення внутрішніх питань. З точки зору економіки, це взагалі питання-дурниці. Але якщо слідувати логіці ГПУ, то кримінальну справу потрібно порушувати і проти Путіна", - заявив депутат.

У свою чергу, народний депутат фракції БЮТ-Батьківщина Роман Забзалюк переконаний, що влада робитьусе, щоб опозиція не брала участь в наступних парламентських виборах, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також він заявив, що наразі партія влади організовує "політичний терор" проти лідера партії "Батьківщина" Тимошенко та її заступника Олександра Турчинова. Про це, за його словами, свідчить "приготовлені на швидку руку кримінальні справи".

"Влада робить усе для нейтралізації нинішньої опозиції, щоб вона не змогла взяти участь в наступних парламентських виборах", - переконаний Забзалюк.

У теж час, в Партії регіонів дотримуються абсолютно іншої думки. Зокрема, там вважають, що правоохоронні органи України не проводять яких-небудь репресій. Про це в коментарі кореспондентові ЛІГАБізнесІнформ заявив народний депутат від фракції ПР Михайло Чечетов.

"Я ніколи не повірю, що сьогоднішні керівники правоохоронних органів використовуватимуть свої відомства для якихось політичних репресій або якоїсь розправи. Вони оцінять об'єктивно кожного", - підкреслив нардеп. "Пам'ятаєте 2005 рік, коли через ТБ повідомляли про кримінальні справи? Ми зробили висновки! Зараз такого немає. Зараз оцінюється не політична приналежність людини, а оцінюються її вчинки", - відзначив нардеп.

На його думку, "керівництво правоохоронних органів не обслуговує чиїхось інтересів". "Вони служать народу України, працюють в рамках закону", - додав Чечетов.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 932 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ