Пн, 2024-05-06, 09:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 2 » Тимошенко прихопила із собою в ГПУ компромат на Азарова та Клюєва
18:30
Тимошенко прихопила із собою в ГПУ компромат на Азарова та Клюєва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр Юлія Тимошенко прибула у четвер на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Тимошенко не уточнила, в рамках розслідування якої кримінальної справи її викликали, зазначивши лише, що прийшла за повісткою.

"У мене є лише повістка. У мене немає жодних пояснень. Думаю, що мені стане все очевидно тільки після того, як я поспілкуюся зі слідчим", - сказала вона журналістам, передає "Iнтерфакс-Україна".

Тимошенко наголосила, що їй добре відомо, що "Генеральна прокуратура України нічого не зробить без команди Януковича (президента Віктора Януковича - ред.)".

"Я думаю, що це пряма його команда. І думаю, що це помста за його тотальний програш на Майдані стосовно Податкового кодексу. Думаю, що зараз таким чином вони намагаються помститися тим, хто змусив їх ветувати Податковий кодекс", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що вона принесла також до Головного слідчого управління звернення і депутатські запити, адресовані генпрокурору, які стосуються журналістських розслідувань, зокрема, оприлюднених в Інтернет-виданні "Українська правда".

За словами лідера "Батьківщини", вони стосуються "перерахунку Азаровим (прем'єр-міністром Миколою Азаровим - ред.) 150 млн грн на рахунок свого сина та перерахунку Азаровим на рахунки приватних компаній першого віце-прем'єра Клюєва та голови Донецької облдержадміністрації Близнюка майже 400 млн грн".

"Я хочу запитати про це все у слідчого, прокурора і хочу отримати відповіді", - зазначила Тимошенко. Вона також висловила побажання приєднати документи до протоколу допиту, "щоб прокуратура була поінформована".

Раніше Тимошенко заявила, що "боротьба за вето на Податковий кодекс - позитивний урок для молодої української демократії".

"Всім стало очевидно:ця влада нічого позитивного для країни та народу не планує, свого від неї можна добитися лише силою потужного громадянського спротиву", - наголосила вона.

За словами Тимошенко, "вдруге за останні шість років народ повстав проти Януковича - і вдруге здобув перемогу та захистив свої права за допомогою Майдану".

"Янукович, який із самого початку підтримував цей Кодекс, з яким на всіх стадіях розробки та ухвалення погоджували кожну кому, злякався масових протестів і наклав вето, зробивши крайніми "молодших співавторів" - Азарова й Тігіпка", - зазначила лідер БЮТ.

Зазначимо, що 30 листопада в Генпрокуратурі соратник Тимошенко Олександр Турчинов дав свідчення у справі, порушеній за фактом нецільового використання попереднім Кабміном коштів від продажу квот на викиди парникових газів.

А наприкінці квітня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання бюджетними коштами, отриманими у 2009 році від продажу квот на викиди парникових газів.

13 травня уряд Миколи Азарова підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC (США) про проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади у 2008-2009 роках.

У червні було відкрито справу проти першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" часів прем'єрства Юлії Тимошенко Ігоря Діденка. Суд ухвалив заарештувати його. Також було заарештовано екс-голову Держмитслужби Анатолiя Макаренка.

23 липня було взято під варту також заступника начальника вiддiлу Енергетичної регiональної митницi Тараса Шепітька.

У БЮТ заявляють, що влада розгорнула переслідування членів партії "Батьківщина" по всій країні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1022 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ