Чт, 2024-04-25, 08:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 15 » Тимошенко сидить у в'язниці з вини захисника, і хочуть допитати Мельниченка та Лазаренка - кажуть у ГПУ
19:33
Тимошенко сидить у в'язниці з вини захисника, і хочуть допитати Мельниченка та Лазаренка - кажуть у ГПУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявляє, що єдина людина, винна у тому, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко знаходиться у в'язниці - це її захисник.

"Єдина людина, з вини якої екс-прем'єр перебуває за ґратами, - це її захисник, який так вибудував юридичний захист у суді, що не залишив своєму клієнтові жодного шансу виграти процес", - сказав він під час дискусії в рамках 9-й Ялтинської щорічної зустрічі "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом" 15 вересня в Ялті.

"Замість того, щоб захищати клієнта юридичними інструментами, яких достатньо, захисники Тимошенко обрали політичні методи. А це політичні гасла, політичні провокації та політичні звинувачення", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Перший заступник генпрокурора підкреслив, що Тимошенко може бути звільнена тільки за рішенням суду. "Ніякі політичні заяви, політичні гасла, шантаж, погрози не приведуть до позитивного рішення. Єдине можливе рішення - це рішення лежить у правовій площині. Ще раз повторюю, що жоден депутат не має законного права прийти у в'язницю, відкрити ворота і випустити в'язня з в'язниці, жоден прем'єр-міністр і жоден президент, включаючи президента Європарламенту", - додав він.

"Це може зробити тільки суд, ухваливши законне судове рішення", - підкреслив він.

Кузьмін знову заявив, що прокуратура має намір пред'явити Тимошенко нові звинувачення, проте, за його словами "частина матеріалів, які нам необхідні, перебувають у влади США".

Він звернувся до представників США з проханням надати можливість представникам слідчої групи Генпрокуратури України приїхати в США і разом з представником ФБР і прокуратури США допитати тих, хто "має пряме відношення до злочинів, скоєних в Україні - це колишній прем'єр Павло Лазаренко, екс-майор Держохорони Микола Мельниченко".

Зазначимо, що напередодні Мельниченко в США зробив сенсаційну заяву. Екс-охоронець президента Леоніда Кучми повідомив, що в записаних ним розмовах в президентському кабінеті замовником вбивства депутата Євгена Щербаня називається Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер Павла Лазаренка) і Тимошенко.

Крім того, Мельниченко заявив, що чоловік Юлії Тимошенко Олександр звертався до нього з пропозицією сфальсифікувати дані записів щодо інформації про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році і звинуватити в ньому президента України Віктора Януковича.

Соратники екс-прем'єра України Юлії Тимошенко після цього заявили про замовний характер звинувачень на адресу свого лідера в причетності до вбивства з боку Мельниченка. "Сьогоднішня заява Миколи Мельниченка підготовлена на замовлення і під диктовку адміністрації президента", - упевнені в "Батьківщині".

Нагадаємо також, що 29 серпня Вищий цивільний і карний суд підтвердив вирок Тимошенко в справі за газовими контрактами. Пізніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію з ув'язненням Тимошенко, а Європейський Союз висловив жаль щодо неможливості участі екс-прем'єра й колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у виборах Верховної Ради. Своє розчарування цим рішенням суду висловили також США й Велика Британія: Захід умовно вважає Тимошенко політув'язненою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: ГПУ, Тимошенко, захисника, в'язниці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ