Пт, 2024-04-26, 05:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 29 » Тимошенко стрімко гіршає: захист упевнений, що її усувають фізично
19:35
Тимошенко стрімко гіршає: захист упевнений, що її усувають фізично
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Попередній розгляд скарги Юлії Тимошенко у так званій газовій справі в Апеляційному суді Києва призначено на 1 грудня, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина" з посиланням на керівника групи захисту екс-прем’єра Сергій Власенка.

"Попереднє засідання у цій справі призначено не на 13 грудня, а на 1 грудня на 9.30 ранку", - сказав він.

- Фролова стверджує, що суд розпочне розгляд по суті апеляції Тимошенко 13 грудня
За словами Власенка, захисту не відомі причини перенесення судового засідання. Він зазначив, що на цьому засіданні мають вирішуватися технічні питання.

"Від вирішення цих питань залежатиме, як буде розвиватися розгляд справи в Апеляційному суді, а також буде абсолютно видно, як налаштована влада розглядати в апеляційному порядку скаргу Юлії Тимошенко", - сказав адвокат.

Він зазначив, що на попередньому засіданні обов’язково мають бути вирішені питання про зміну запобіжного заходу, а також питання щодо проведення судового слідства у справі.

"Як ви знаєте, захист на цьому наполягав, оскільки під час розгляду справи у Печерському суді судове слідство не проводилося належним чином. Так, зокрема, зі свідків захисту були опитані лише Турчинов і Лівінський, і їхні покази не бралися до уваги", - сказав Сергій Власенко.

"Якщо зараз Апеляційний суд не захоче цього розглядати, то значить влада вирішила заслухати справу Тимошенко за два чи три засідання", - додав він.

На думку Власенка, лише проведення судового слідства може надати захисту можливість коректно висловити свою позицію, "щоб це не виглядало так, як це виглядало в Печерському суді".

Крім того, Сергій Власенко звернувся до суддів Апеляційного суду з проханням належним чином розглянути апеляцію Юлії Тимошенко.

"Я розумію, що на вас тисне влада - конкретні люди з Адміністрації президента. Але я звертаюся до вас: згадайте, що ви судді та про те, що від вашого вердикту, вашого рішення залежить доля конкретної людини, будь-то Тимошенко чи будь-яка інша людина", - резюмував він.

Нагадаємо, що Тимошенко перебуває в СІЗО від 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив екс-прем'єра до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році.

Раніше повідомлялося, що апеляція на це рішення була призначена до розгляду на 13 грудня.

Власенко заявляє, що жива Тимошенко Януковичу не потрібна. У неї з'явилися нові симптоми

Юлії Тимошенко до цього часу не надали належну медичну допомогу. Про це повідомив керівник групи захисту екс-прем’єра Сергій Власенко.

За його словами, стан здоров’я Юлії Тимошенко різко погіршився і в неї з’явилися нові симптоми.

"Я можу зазначити та підтвердити, що станом на вчорашній день Тимошенко не отримувала жодної медичної допомоги. Крім того, у Тимошенко з’явилися нові симптоми хвороби: у неї час від часу з’являється запаморочення, йде кров з носа, терпне ліва рука". Мої консультації з лікарями говорять, що це, можливо, питання, пов’язані з функцією серця", - сказав адвокат.

За його словами, це викликає в нього велике занепокоєння.

"У мене є тверде переконання, що жива Тимошенко Януковичу не потрібна. Тому після вчорашньої заяви президента я вважаю, що він несе особисту відповідальність, персональну відповідальність за стан здоров’я Юлії Тимошенко, тому що саме за його вказівкою їй не надають медичної допомоги, за його вказівкою її перевели в іншу камеру", - сказав Сергій Власенко.

Він додав, що нова камера, в яку перевели екс-прем’єра, ще холодніша, ніж стара.

"Умови дуже жахливі, там дуже холодно. З її слів, вона постійно перебуває у камері у верхньому одязі і в рукавичках, що ще більше впливає на стан її здоров’я, оскільки проблеми зі спиною та інші проблеми ускладнюються за такої температури", - сказав адвокат

На думку Власенка, Юлію Тимошенко свідомо перевели у холодну камеру і тримають в умовах, які призводять до фізичного знищення лідера партії "Батьківщина".

"Це робиться за вказівкою Януковича, і ці вказівки він роздає публічно. Протягом двох днів президент публічно виступає із заявами про лікування Тимошенко. Саме він несе персональну відповідальність за те, що роблять з Тимошенко у Лук’янівському СІЗО", - наголосив він.

Також адвокат повідомив, що Юлії Тимошенко до цього часу не надали результатів обстеження, яке було зроблене ще 6 днів тому.

"Юлія Тимошенко вже втретє зверталася з проханням надати їй результати рентгену та МРТ, але ці результати, які робляться максимум впродовж дня, їй до цього часу не надали. І в мене є підозри, що з цими результатами проводять маніпуляції", - сказав Сергій Власенко.

У Генпрокуратурі заявляють, що розгляд апеляції Тимошенко по суті відбудеться 13 грудня

Держобвинувач щодо "газової справи" стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Лілія Фролова пояснює, що 1 грудня відбудеться попередній розгляд апеляції в Апеляційному суді Києва, а 13-го - розгляд апеляції по суті.

"Засідання з апеляційного розгляду кримінальної справи стосовно підсудної Тимошенко відбудеться 13 грудня, як і було призначено судом першої інстанції, а 1 грудня в Апеляційному суді відбудеться засідання щодо попереднього розгляду кримінальної справи, тобто попередній розгляд справи", - сказала Фролова журналістам у вівторок в Києві, коментуючи заяву керівника групи захисту Тимошенко Сергія Власенка про перенесення розгляду апеляції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ