Ср, 2024-04-24, 00:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 30 » Тимошенко таємно відправили в колонію. ВІДЕО
18:44
Тимошенко таємно відправили в колонію. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єра України Юлію Тимошенко етапують до місця відбування покарання в Харківській області з усіма зручностями, повідомляє Державна пенітенціарна служба. Перед виїздом її оглянули лікарі, які дійшли висновку про те, що її стан здоров'я дозволяє транспортування.

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що в Лук'янівському СІЗО підтвердили інформацію про етапування Тимошенко в Качанівську виправну колонію (Харків).

"Для перевезення Тимошенко було надано комфортабельний мікроавтобус з усіма зручностями (біотуалет, умивальник, два дивани). При цьому були відправлені всі належні їй речі (12 валіз), для чого був задіяний окремий автомобіль", - йдеться в повідомленні.

"Що стосується повідомлення в мережі Інтернет про те, що Тимошенко переміщали в інвалідному візку, то ця інформація не відповідає дійсності, є надуманими обставинами, розрахованими на те, щоб викликати необґрунтоване співчуття щодо стану її здоров'я", - повідомляє прес-служба.

Донька Юлії Тимошенко Євгенія назвала брехнею повідомлення влади про умови етапування її матері. Вона зазначила, що Юлію Тимошенко "вранці винесли на руках, по-звірячому кинули в автозак, незважаючи на важкий стан здоров'я, і повезли в невідомому напрямку". Донька Юлії Тимошенко підкреслила, що ні вона, ні адвокат не були попереджені про це. Євгенія Тимошенко попросила журналістів "припинити поширювати брехню про дванадцять валіз".

Зранку про етапування Тимошенко в одну з колоній Харківської області повідомили джерела різних ЗМІ в пенітенціарній службі України.

Так, за словами джерела "Української правди", Тимошенко почали етапувати приблизно о 5 годині ранку 30 грудня. Її перевозили в інвалідному візку, бо самостійно вона пересуватися не може. За словами співрозмовника, в колонії також вже приготували візок для транспортування екс-прем'єра.

Зазначимо, ще вчора, 29 грудня, в Мін'юсті і в СІЗО спростовували повідомлення про швидке етапування Тимошенко в колонію - на неї відкриті й інші кримінальні справи і питання переведення екс-прем'єра з СІЗО в місце відбування покарання в даний час не розглядається.

Нагадаємо, що колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін вирок, винесений екс-прем'єр-міністру України Тимошенко 11 жовтня Печерський районним судом Києва щодо "газової справи" і передбачає позбавлення її волі терміном на 7 років.

Після вироку АС у ЗМІ з'явилась інформація, що Тимошенко готуються етапувати "на зону" у Харків. У Мін'юсті не змогли чітко пояснити ситуацію і окреслити терміни, коли Тимошенко можуть етапувати в колонію.

Вчора у партії "Батьківщина", лідером якої є підсудна, повідомили, посилаючись на "добре поінформовані джерела", що Тимошенко таємно етапують до харківської колонії в переддень свята за особистим наказом президента Віктора Януковича.

Наразі податкова міліція Державної податкової служби розслідує кримінальну справу щодо Тимошенко, що стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Ще одна кримінальна справа щодо державних гарантій ЄЕСУ перебуває у провадженні СБУ. Крім того, проти Тимошенко є ще справи, розслідування яких вже завершено - про закупівлю автомобілів швидкої допомоги та щодо грошей "Кіотського протоколу".

Раніше повідомлялося, що Юлію Тимошенко не переведуть з СІЗО у в'язницю, навіть після підтвердження Апеляційним судом Києва вироку у "газовій справі", оскільки діє рішення суду про повторний досудовий арешт - у справі про ЄЕСУ.

Керівництво СІЗО підтвердило захисту, що Тимошенко до автозаку несли на руках, а відвезли лежачи

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що в Лук'янівському СІЗО підтвердили інформацію про етапування Тимошенко до Качанівської виправної колонії (Харків).

"Керівництво СІЗО підтвердило, що сьогодні близько 7.00 із порушенням чинного законодавства Юлію Володимирівну було етаповано до Качанівської колонії (Харків). Це офіційно підтвердило керівництво слідчого ізолятора", - сказав Власенко журналістам 30 грудня в Києві.

За його словами, керівництво СІЗО також підтвердило, що Тимошенко "донесли до автозаку на руках співробітники слідчого ізолятора".

Власенко акцентував увагу на тому, що захист екс-прем'єра повідомив, що зміни запобіжного заходу щодо другого арешту не було. "А це означає, що пенітенціарна служба порушила закон, тому що в постанові Шевченківського райсуду про так званий другий арешт було чітко зазначено, що Тимошенко повинна утримуватися у Київському слідчому ізоляторі", - зазначив захисник.

За його словами, 29 грудня засідала комісія, яка розподіляє, де і хто повинен відбувати покарання. "Це нібито відбувалося в робочий час, це повна неправда", - сказав він.

Захисник зазначив, що в четвер ввечері його запевнили, що "ніхто не має наміру Юлію Володимирівну нікуди переводити, тому, що немає для цього ніяких підстав".

"Проте вночі була команда цього нелюда, якого всі чомусь називають президентом, і цю команду було швидко виконано", - зазначив він.

Власенко уточнив, що екс-прем'єра вивозили в спеціальному медичному автомобілі, оскільки, відповідно до медичних показань, вона не може перебувати в положенні сидячи. "Тому її повезли лежачи", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про подальші плани захисту Тимошенко, Власенко сказав: "Захист вживатиме всіх необхідних юридичних заходів для захисту прав Юлії Володимирівни. Але ви бачите, що юридичні заходи тут не мають жодного сенсу".

Термінове етапування Тимошенко - відповідь Януковича на "лист диктатору", вважають "бютівці"

Група депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" терміново відбула до Харкова, щоб побачитися з Юлією Тимошенко. Про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов на брифінгу біля Лук’янівського СІЗО, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, депутати відслідковуватимуть подальшу долю Тимошенко і оперативно інформуватимуть про це громадськість.

Турчинов заявив, що керівництво Київського СІЗО дезінформувало захисників Тимошенко, що начебто до Нового року її нікуди не збираються вивозити.

За його словами, 30 грудня вранці мамі Тимошенко, яка о 6 годині принесла їй передачу, повідомили, що екс-прем’єра вже немає в Лук’янівському СІЗО.

"Відбулися ті події, які є подарунком президенту Януковичу до Нового року. Це його відповідь на Лист диктатору, який вона написала", - сказав Турчинов.

Заступник лідера "Батьківщини" розповів, що згідно з інформацією, отриманою з різних джерел, Тимошенко розбудили серед ночі і рано-вранці на ношах завантажили до автозаку і відправили у напрямку Харкова. За його словами, цю інформацію підтвердили керівники СІЗО, які кілька годин ховалися від депутатів.

Турчинов вважає це тортурами і катуванням стосовно Тимошенко, оскільки за станом здоров’я вона не може навіть самостійно ходити.

Крім того, він наголосив, що Тимошенко не мали права вивозити з Лук’янівського СІЗО, оскільки рішенням Шевченківського райсуду вона повинна утримуватися саме у Київського слідчому ізоляторі. "Так, як працюють наші пенітенціарні установи, – так зазвичай працює гестапо", - наголосив він.

"Єдине, що може зупинити тоталітаризм і фашизм в Україні, – це повалення цього режиму", - зазначив Турчинов.

Харківська обласна організація партії "Батьківщина" готується зустріти лідера партії, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко біля Качанівської жіночої колонії в Харкові, куди її етаповано рано-вранці з Києва.

"Ми готові зустріти той транспорт, яким вона відправлена в наші краї. Думаю, ми будемо зустрічати її перед Качанівською жіночою колонією №54", - сказав заступник голови облорганізації партії Валерій Дудко.

Тимошенко по-звірячому кинули в автозак, каже її донька

Донька Юлії Тимошенко просить журналістів не тиражувати "брехню влади" про комфортні умови перевезення Тимошенко та 12 чемоданів.

За словами доньки, Тимошенко "вранці винесли на руках, по-звірячому кинули в автозак, незважаючи на важкий стан здоров‘я, та повезли в невідомому напрямку".

Євгенія підкреслила, що ані вона, ані адвокат не були попереджені про це, передає прес-служба БЮТ.

Вона попросила журналістів "припинити розповсюджувати брехню про дванадцять валіз" та повідомила, що у Лук’янівському СІЗО сьогодні відмовилися прийняти передачу для Юлії Тимошенко, мотивуючи це тим, що Тимошенко в СІЗО вже немає.

"О шостій ранку ми зайняли чергу, щоб передати мамі передачу до Нового року, але її не прийняли, сказали, що такої людини в Лук’янівському СІЗО немає",- розповіла Євгенія.

Довідка. Качанівська колонія: з неї тікали лише раз

Качанівська жіноча колонія розташована в межах міста Харкова. Заснували виправний заклад у 1927 році на місці садиби поміщика Качанова. Тут відбувають покарання жінки, яких засудили вперше за найрізноманітніші злочини - від крадіжки курки до вбивства (для "довічниць" є окремий сектор, в ньому зараз відбувають покарання 14 осіб, на рахунку яких майже півсотні вбивств).

У плані облаштованості ця колонія вважається однією з найкращих в Україні. У 2006 році тут відмовилися від казарм і почали селити жінок в окремі кімнати. У кожного загону - свій поверх, на якому кілька спалень (на 10-15 ліжок), кухня, кімната для відпочинку, душова кабіна, є телевізори і пральні машини. На дозвіллі жінки вишивають, роблять м'які іграшки, в їхньому розпорядженні бібліотека і спортзал з тренажерами, зазначає "Комсомольская правда в Украине".

Качанівка - це ціле господарство зі своїми швейними цехами, пекарнею, зимовим садом, гусьми-кроликами. Є навіть своя церква. Тут встають за дзвінком о 5.30, їжа - за розкладом, двічі на день - шикування на плацу для перевірки. Основна форма одягу ув'язнених - сірі халати і сині куртки. Під ними - светри та спідниці-штани темних кольорів. Хоча ув'язненим дозволяють користуватися косметикою: губною помадою і тушшю для вій.

Трудяться в колонії в обов'язковому порядку всі, крім хворих і пенсіонерок. Засуджені працюють у пошивних цехах. Одні спеціалізується на спецодязі, постільній білизні і шапках-вушанках, інші - на поліпропіленових мішках.

Українські ЗМІ пишуть про Качанівську колонію як про зразково-показову, причому таку репутацію заклад отримав ще за часів СРСР. Більш як 30 років колонією керувала полковник Тамара Рукавишнікова. За весь цей час у 70-х роках минулого століття з колонії була здійснена єдина спроба втечі - ув'язнена спробувала вийти на волю через виробничі приміщення колонії.

Біля Качанівської колонії, куди зараз етапують екс-прем'єра Юлію Тимошенко, робітники в екстреному порядку наводять лад. Дорогу засипають щебенем, прибирають узбіччя і латають дірки в асфальті.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко таємно відправили в колон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ