Чт, 2024-03-28, 15:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 22 » Тимошенко вийшла з ГПУ після чергового допиту. Тепер її допитуватимуть щодня
16:33
Тимошенко вийшла з ГПУ після чергового допиту. Тепер її допитуватимуть щодня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко з'явилася в середу на допит в Головне слідче управління Генеральної прокуратури України як обвинувачена у справі про нецільове використання коштів, які надійшли до бюджету від продажу квот у рамках Кіотського протоколу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коли Тимошенко вийшла після допиту з ГПУ, вона повідомила, що відтепер Генпрокуратура її допитуватиме щодня. "Сьогодні в Генеральній прокуратурі вирішили, що допитувати мене потрібно щодня", - сказала Тимошенко.

- Янукович "відкрив усі двері для корупції", стверджує Тимошенко
- Тимошенко переслідують для того, щоб не дати їй балотуватися на виборах, переконаний Томенко
- Швець: відсотки від конвертації "кіотських" грошей нікуди не поділися
- ЗМІ: Тимошенко дадуть п'ять років з відстрочкою на два роки. Щоб не пустити в Раду
- Дії уряду Тимошенко призвели до збитків на майже 1 млн грн, заявляють в ГПУ
- У Європі здогадуються, що Янукович усуває Тимошенко через вибори

"Мені дозволили тільки знаходитися за адресою, де я живу, а також їздити на допити в Генеральну прокуратуру. Це зроблено для того, щоб я не змогла виїхати в регіони і зустрітися з людьми, які мене підтримують", - заявила Тимошенко.

Вона відзначила, що Генпрокуратура в середу "розширила кількість адрес, за якими вона може перебувати". "Власне, це є абсурдом і нічого спільного з правосуддям не має", - заявила лідер партії "Батьківщина".

За словами Тимошенко, у той час, як "повністю провалена економічна політика, провалені всі реформи", владі необхідно "прибрати конкуренцію через Генпрокуратуру".

Вона також підкреслила, що у нинішньої влади є всі важелі для "політичних репресій". За її словами, генеральний прокурор Віктор Пшонка є родичем президента України, а брат генпрокурора - одним з керівників Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

"Я ще раз хочу підкреслити, що у них ці плани не здійсняться, тому що сьогодні їхньою діяльністю не задоволені люди", - заявила Тимошенко.

Вона також повідомила, що Генпрокуратура розширила слідчу групу, яка розслідує кримінальну справу щодо неї. "Вже десятки людей розслідують цю надуману справу про те, що я людям в кризу виплатила пенсії", - сказала лідер партії "Батьківщина".

Практично одночасно з Тимошенко з будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури вийшов екс-міністр МВС, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, який приходив до слідчих для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо нього.

Перед допитом екс-прем'єр повідомила журналістам, що не боїться зміни запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд на арешт. "Якщо сьогодні намагаються посадити за виплату пенсій, то у мене є повна психологічна готовність до всіх дій влади", - заявила Тимошенко.

"Для президента країни виплата пенсій це вже злочин. Мені просто шкода, що сьогодні так принижували людей, приймаючи закони, які не мають нічого спільного з реформами", - підкреслила вона. На переконання лідера ВО "Батьківщина", це можна змінити тільки змінивши владу в країні.

Наразі екс-прем'єр Юлія Тимошенко знаходиться на підписці про невиїзд. Про це " Українській правді" заявив прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"В нас є міра запобіжного заходу як підписка про невиїзд за місцем проживання, або за місцем прописки. Якщо вона прописана у Дніпропетровську, а постійно живе в Києві, то умови складає слідчий", - зазначив він.

"Деякі люди мають по 3-4 квартири на собі зареєстровані. Вони конкретно вказують слідчому: "Я буду за такою адресою", - заявив Бойченко.

За словами прес-секретаря, якщо людині, що знаходиться на підписці про невиїзд, необхідно кудись поїхати, то вона ставить слідчого до відома.

"Це не значить, що вона абсолютно не може виїхати. Але вона повинна ставити до відома слідчого", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, в Генпрокуратурі заявили, що виконання доручення Тимошенко про конвертацію в національну валюту коштів, які було виділено в рамках Кіотського протоколу, призвело до збитків державного бюджету на суму майже 1 млн грн.

Нагадаємо, що 15 грудня Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу. Тимошенко висунули звинувачення під час допиту.

20 грудня Генеральна прокуратура України змінила статус для Тимошенко з підозрюваної на обвинувачену і застосувала до неї як запобіжний захід підписку про невиїзд. За словами екс-прем'єра, в ухвалі ГПУ, зокрема, вказується, що "Тимошенко Ю.В., діючи умисно, з особистих інтересів, вирішила одноосібно ухвалити рішення щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і мали цільове призначення на покриття витрат державного бюджету України з виплати пенсій".

Це далеко не перший допит Тимошенко в ГПУ з цього питання. Незадовго до цього її вже викликали до Генпрокуратури, де вона розповіла про "екологічні" гроші.

Янукович "відкрив усі двері для корупції", стверджує Тимошенко

Лідер ВО "Батьківщина" Тимошенко вважає, що скасуванням антикорупційних законів в Україні "відкриті всі двері для корупції".

"В Україні щодня відбуваються знакові події. Вчора за 12 хвилин відмінили 3 антикорупційні закони, які було розроблено нашим урядом. Це означає, що насправді, сьогодні відкриті всі двері для корупції", - сказала Тимошенко журналістам перед допитом у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури України.

"Янукович сформував повну систему корупції і повне покриття корупції", - сказала вона.

Нагадаємо, що днями президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради проект закону про принципи запобігання і протидії корупції в Україні.

У свою чергу, Верховна Рада внесла до порядку денного сесії президентський законопроект про заходи із запобігання і протидії корупції в Україні, скасувавши три закони про протидію корупції, які були прийняті раніше.

При цьому депутати ухвалили закон про визнання деяких законів про запобігання і протидію корупції такими, що втратили силу. Верховна Рада скасувала закони "Про заходи і запобігання корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за здійснення корупційних правопорушень" і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про відповідальність за корупційні правопорушення".

Тимошенко переслідують для того, щоб не дати їй балотуватися на виборах, переконаний Томенко

Кримінальне переслідування лідера БЮТ Тимошенко має на меті завадити їй балотуватися на наступних парламентських та президентських виборах. Про це заявив віце-спікер Микола Томенко у середу, коментуючи інформацію про можливий вирок Тимошенко у вигляді 5 років умовно з відтермінуванням покарання на два роки, повідомляє Українська правда.

"Це робитиметься для того, щоб винести таке рішення, яке не дасть їй можливості балотуватися до ВР на першому етапі і в президенти - на другому етапі", - сказав він.

"Очевидно, що влада політично і інформаційно планує процес недопущення її до активної політичної діяльності", - зазначив Томенко. Віце-спікер також в чергове наголосив, що аргументація у справі Тимошенко є повністю політична.

У Європі здогадуються, що Янукович усуває Тимошенко через вибори

Західні політологи вважають, що кримінальне переслідування колишнього прем'єра та лідера опозиції Юлії Тимошенко має політичне підґрунтя. Як повідомляє Радіо "Свобода", вони не виключають імовірності факту зловживань, але вважають, що правосуддя в даному разі використовується для послаблення опозицiї

Так, голова департаменту України, Росії та Бєларусі варшавського "Центру східних досліджень" Марта Ярошевич вважає, що за обвинуваченнями Тимошенко може критися стратегія залякування всієї української опозиції.

Хоча вірогідніше, на її думку, що в такий спосіб нинішня влада намагається позбутися харизматичного політичного лідера в майбутньому українському парламенті.

"Я не можу судити, чи було це зловживанням, з огляду на українські закони. Можливо. Але з іншого боку, нецільове використання державних коштів було поширене й у часи прем'єрства Януковича. Тому, безумовно, "справа Тимошенко" – політично мотивована", - заявила Ярошевич.

"Я б не назвала це "терором української опозиції з боку Януковича", але, вочевидь, він (президент) таким чином намагається обмежити свободу дій Юлії Тимошенко", - додала вона.

"Я не думаю, що дійде до її арешту. Тим часом, якщо її судитимуть і визнають винною, то згідно закону, вона не зможе знову бути обраною членом парламенту на наступних виборах. Гадаю, що найбільшою проблемою Януковича є можливість пані Тимошенко залишатися у парламенті. Вона – харизматичний лідер і тому може завадити діяльності його Партії регіонів", - сказала Ярошевич.

Зі свого боку, французький політолог та професор паризького "Інституту вивчення Сходу" Анн де Тенґі теж припускає, що справа проти Тимошенко може бути керована політичними інструментами.

"Я нічого не знаю достеменно, тож все повинен визначити суд", - зазначила вона.

Втім, за словами французького експерта, "загальновідомо, що на всіх рівнях української політики існує глибока корупція".

"Стверджувати, що пані Тимошенко вчинила щось протизаконне, нині неможливо, хоча, загалом, Україна настільки корумпована, що врешті-решт, мене ніщо не здивує", - сказала де Тенґі.

"Мені видається дуже вірогідним те, що цей вид звинувачень, ця справа, має політичну інструменталізацію. Політичні стосунки в Україні дуже складні, хаотичні й, по-правді кажучи, нецивілізовані. Тож, з огляду на це, сценарій (політичного підтексту) ми відкидати не можемо", - наголосила вона.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ