Пт, 2024-03-29, 04:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 31 » Тимошенко вважає, що "окрім революції не залишається іншого шляху"
19:28
Тимошенко вважає, що "окрім революції не залишається іншого шляху"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вважає ситуацію в Україні "вибухонебезпечною".

Відповідаючи на запитання в інтерв'ю телеканалу EuroNews під час перебування в Брюсселі, чи вважає вона ситуацію в Україні "вибухонебезпечною чи революційною", Тимошенко заявила: "Так, коли людей доводять до відчаю, і крім революції не залишається іншого шляху, то тоді насправді країни можуть вибухнути", передає "Інтерфакс-Україна".

- БЮТ звинувачує Януковича в невиплаті зарплат

За її словами, на сьогодні президент України Віктор Янукович веде країну до такого стану. Вона зазначила, що люди в Україні обурені, вони хочуть мати право впливати на політику і не бажають "бути знедоленими".

Тимошенко також наголосила, що Європа не винна в тому, що громадяни України розчарувалися в підсумках "помаранчевої революції". А відповідальність за це, на її думку, несуть українські політики.

Лідер "Батьківщини" також у черговий раз запевнила, що не має наміру залишати країну. "Я ніколи не кину в такий складний час Україну, я ніколи не підведу тих людей, які за мене голосували. Це більше 11 млн українців. Я повернуся додому захищати Україну, верховенство права, демократію, права і свободи людей. Я не хочу, щоб вони втрачали надію. Я буду з ними незалежно від того, доведуть вони питання до крайнощів. Або я буду за гратами, або я буду на волі, але я буду з Україною", - заявила вона.

Також Тимошенко вважає, що Україна і Росія мають бути партнерами, а не старшим і молодшим братом.

"Мені хотілося б, щоб ці зв'язки (між Україною і Росією - ред.) ставали партнерськими, а не зв'язками старшого і молодшого братів, не зв'язками начальника і підлеглого, не зв'язками великої могутньої країни і, як кажуть, прилеглою територією, я хочу, щоб це були сусідські, партнерські, рівні зв'язки, які дають взаємне задоволення двом країнам", - сказала Тимошенко в інтерв'ю телеканалу EuroNews під час перебування в Брюсселі.

БЮТ звинувачує Януковича в невиплаті зарплат

Парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" заявляє, що президент Янукович має особисто відповідати за невиплату зарплат громадянам. Про це йдеться в заяві фракції, оприлюдненій в четвер.

Депутати нагадують, що за даними Держкомстату, станом на 1 березня заборгованість сягнула майже 1,5 млрд грн, при цьому найбільші борги зафіксовані у Донецькій області.

У фракції переконані, що відповідальність за цю критичну ситуацію та її подальше вирішення повинен взяти на себе особисто президент "як людина, що сконцентрувала у своїх руках таку повноту влади, якій могли б позаздрити абсолютні монархи 17-18 століття".

"Не потрібно вводити людей в оману. Реальним керівником уряду в Україні є саме Янукович, і він має усі необхідні повноваження, щоб навести лад у ситуації з невиплатою зарплат", - заявляє "БЮТ-Батьківщина".

"Водночас вкрай безвідповідальною виглядає поведінка урядовців, які замість того, щоб кинути усі зусилля на подолання заборгованості – перекидають відповідальність за борги по зарплаті один від одного, як розпечену картоплю", - наголошують у фракції.

Депутати "БЮТ-Батьківщини" називають "особливим цинізмом" те, що влада в рази збільшує тарифи на газ, електроенергію та житлово-комунальні послуги, однак не поспішає ліквідовувати борги по зарплатах.

"Крайньою межею цинізму можна назвати ситуацію, коли до візиту Януковича в його рідне місто Єнакієве у квітні планують відремонтувати дороги на 13 млн. грн. бюджетних коштів. А в цей самий час шахтарі єнакієвської шахти "Красний Октябрь" 2,5 місяці сидять без копійки зароблених важкою працею грошей. При цьому усі звернення шахтарів до уряду та місцевої влади брутально ігноруються", - обурюється фракція.

"БЮТ-Батьківщина" також нагадує, що її депутати подали на розгляд парламенту законопроект №8071 про скасування пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг тим громадянам, яким заборгували зарплату, - однак більшість "навіть не допустила" цей законопроект до розгляду в сесійній залі.

"На найближчих засіданнях Верховної Ради ми знову наполягатимемо як на ухваленні законопроекту №8071, так і на голосуванні за індексацію зарплат, пенсій та інших соціальних виплат на показник реальної інфляції у 42,3%, зафіксований в 2010-му році", - обіцяють у "БЮТ-Батьківщині".

Як повідомлялося, лідер "Батьківщини" після повернення з Брюсселя наприкінці минулого тижня вимагала вибачень від усіх політиків, які підозрювали її в спробах утекти з країни.

Тимошенко 23-25 березня перебувала у Брюсселі, де проходив з'їзд Європейської народної партії. У Європі Тимошенко зазначила, що українська опозиція бере під контроль імплементацію порядку денного асоціації "Україна-ЄС" з тим, щоб процес європейської інтеграції був незворотнім.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 949 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ