Пт, 2024-04-26, 18:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 20 » Тимошенко з-за грат закликає об'єднатися і "дати бій владній мафії"
16:24
Тимошенко з-за грат закликає об'єднатися і "дати бій владній мафії"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Юлія Тимошенко вважає, що єдиний партійний список на майбутніх парламентських виборах від опозиції має очолити людина рівня поетеси Ліни Костенко. Про це вона написала у відкритому листі, поширеному прес-службою "Батьківщини".

"Звертаюся до всіх лідерів опозиційних партій з уклінним проханням… нарешті по-справжньому, а не в гаслах, об’єднатися та дати на парламентських виборах у 2012 році справжній бій правлячій мафії", - зазначила Тимошенко.

"Вважаю, що справді реальним може бути лише об’єднання в єдиний партійний список на основі нейтральної партії та в єдиний список з висунення кандидатів на мажоритарних округах", - додала вона.

Тільки в цьому випадку, на її думку, для всіх опозиційних партій з’явиться шанс "запобігти опозиційним взаємопоборюванням та з великою перевагою виграти справедливий бій "Україна проти мафії".

"Спільний список такої команди треба було б оприлюднити заздалегідь для суспільного обговорення та запросити очолити цей список високоморальну та патріотичну людину рівня Ліни Костенко", - зазначила Тимошенко.

"Прошу "Комітет опору диктатурі" розглянути мою публічну пропозицію разом з усіма опозиційними партіями та прийняти її заради України", - додала вона.

Закон про вибори хоч і поганий, але мінімізує фальсифікації, вважає Тимошенко

Юлія Тимошенко заявляє про відсутність розколу між нею та її партією, зокрема, у питанні голосування за закон про вибори народних депутатів.

Тимошенко назвала "цинічною провокацією", ініційованою оточенням Віктора Януковича, інформацію про те, що "партія "Батьківщина" зрадила лідера, почала працювати на кон’юнктурні інтереси окремих керівників партії".

Вона також спростувала повідомлення про те, що її заяви, листи та повідомлення "приховуються або ігноруються".

"Я і партія "Батьківщина" - єдине ціле, з усіма нашими помилками, перемогами, розчаруваннями та успіхами", - написала Тимошенко.

Торкаючись закону про вибори народних депутатів, вона висловила переконання, що "єдиний оптимальний варіант виборчої системи для України - це пропорційна, за відкритими партійними списками, з прохідним бар’єром 2%".

"Виборчий закон, який підписаний, а перед тим розроблений Януковичем для проведення виборів до Верховної Ради України в 2012 році - ганебний, принизливий для Європейської України. Але наша політична команда все-таки вирішила мінімізувати можливості для фальсифікацій, наскільки можливо покращити цей непотріб. Це категорично не консенсус з партією влади. Це спроба мінімізації очевидно негативних наслідків", - написала Тимошенко.

Вона визнала, що технічно не мала змоги вчасно проконсультуватися на цю тему з фракцією, але запевнила, що розуміє їхню позицію, "бо на виборах до Верховної Ради України в 2012 році нам треба прибирати від влади цю спільну загальнонаціональну біду, і мінімізація фальсифікацій, якої добилася опозиція, може мати вирішальне значення".

"Так, моя команда через це голосування, зазнала певної втрати репутації, але ж не все треба робити заради рейтингів. Вони думали в цю хвилину не про рейтинги, а про запобігання біді на виборах, думали про майбутнє життя кожного українця", - зазначила Тимошенко.

Вона додала, що "всім зрозуміло, що закон про вибори до Верховної Ради був би прийнятий за змішаною системою і з таким несправедливим прохідним бар’єром і без опозиції, але в значно ганебнішому вигляді, зі значно більшими, вірніше, абсолютними, можливостями для фальсифікацій".

"А вбивати надію всієї нації на визволення в 2012 році від окупації не маємо морального права", - написала Тимошенко.

Раніше депутат від БЮТ Сергій Пашинський заявив, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко - проти закону "Про вибори народних депутатів", але фракція БЮТ проголосувала, щоб не було фальсифікацій.

Нагадаємо, що глава Представництва ЄC в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що під час зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле Тимошенко заявила, що голосування за закон про вибори було помилкою опозиції.

Закон про вибори народних депутатів, ухвалений парламентом 17 листопада, встановив змішану систему виборів 50% на 50%, підвищив прохідний бар'єр з 3% до 5% та заборонив участь блоків партій у виборах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: admin | Теги: Юлія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ