Пт, 2024-04-26, 06:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 23 » Тимошенко заявляє про початок "масових політичних переслідувань"
14:32
Тимошенко заявляє про початок "масових політичних переслідувань"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє про початок кримінальних переслідувань представників української опозиції "по всій території країни", повідомляє " Интерфакс-Украина".
Про це вона заявила під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій, акредитованих в Україні в п'ятницю в Києві.

Опозиція звернеться в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЕ) з проханням призначити дату розгляду питання по згортанню демократії в Україні, повідомляє РБК.

Тимошенко також відзначила, що опозиційні сили планують звернутися до моніторингового комітету Ради Європи для посилення нагляду в Україні по демократії і, зокрема, в системі правосуддя в Україні.

"Ми не миритимемося з тим, що сьогодні відбувається в нашій державі, і ми не називаємо це нестабільністю, неспокоєм ми називаємо це початком розгортання авторитаризму в Україні. Сьогодні для цього є всі ключові ознаки", - відзначила Тимошенко.

"По всій території України почалося масове порушення кримінальних справ проти людей, що представляють опозицію і опозиційні партії. І це набуло вже таких масштабів, що вже можна говорити про початок політичних переслідувань", - сказала вона.

Відомо,що Генпрокуратура порушила карну справу проти чиновників уряду Тимошенко за ознаками зловживань, в результаті яких двом учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу не повернули заставу.

Також Генпрокуратура почала перевірку законності збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 12 млрд грн під час премєрствування Тимошенко.

Тимошенко заявила про порушених за часів роботи її на посаді прем'єр-міністра України.

20 квітня Генпрокурор Олександр Медведько в інтерв`ю пресі розповів про те як і чому були припинені більшість карних справ, розпочатих після подій Помаранчевої революції. За словами генпрокурора всі розшукувані мають повернутись в Україну для того, щоб справи, розпочаті проти них, втратили політичний підтекст. Також Медведько пообіцяв завершити справу про вбивство Гонгадзе влітку цього року і підтвердив інформацію про отруєння Ющенка діоксином.

Тимошенко впевнена, що угоди по флоту інтенсифікували згортання демократичних свобод в Україні

Тимошенко окремо зупинилася на підписаних у Харкові угодах щодо Чорноморського флоту.

На її переконання, саме з цього моменту Україна матиме обмежений суверенітет, оскільки "такі угоди практично позбавляють її права управляти частиною своєї території", повідомляє "Українська правда".

"Крім того, підписання таких угод на довгостроковий період одночасно з повідомленнями про те, що в жовтні будуть збиратися міністри оборони СНД для координації роботи, говорить про те, що позаблоковість, яка була оголошена Януковичем, була нещирою", - сказала Тимошенко.

За її інформацією, крім угод по ЧФ, у Харкові Медведєв і Янукович підписали низку документів щодо співпраці у галузі авіапромисловості, а також, згідно з заявами росіян, "повним ходом готуються документи по газотранспортному консорціуму".

Разом з тим Тимошенко висловила впевненість, що подібні дії влади суттєво активізують процес об'єднання опозиції.

"Після підписання угод у Харкові цей процес досить серйозно активізований, вчора і позавчора проводилися консультації серед лідерів опозиційних партій, і ми вважаємо, що найближчим часом опозиційні сили будуть об'єднані", - сказала вона.

Юлія Тимошенко прогнозує закриття ток-шоу Савіка Шустера

"Ток-шоу Шустера на телеканалі "Україна", за нашою інформацією, матиме недовге життя", - наголосила Тимошенко.

Вона звернула увагу, що це - не поодинокий випадок.

"Ток-шоу на частині каналів закрито, а на каналі Інтер - перетворилося у повний одобрямс і відсутність опозиції", - сказала Тимошенко.

"Це ненормально, якщо власником каналу Інтер є голова СБУ, а управляє ним глава адміністрації президента Льовочкін", - зазначила вона.

Тимошенко сказала, що після приходу Януковича відбувається "відкат назад у цій сфері життя".

Все, що опозиція намагається донести до суспільства, або не потрапляє в щоденні новини, або потрапляє в спотвореному вигляді. Тимошенко зазначила, що для цього розроблені спеціальні технології.

Вона розповіла, що зустрічалась з власниками телеканалів і журналістами. "Журналісти перебувають під тиском власників", - сказала Тимошенко.

Раніше Тимошенко зазначала, що для демократії в Україні настали важкі часи, Андрій Шевченко звинуватив телеканал "Інтер" у тому, що він став зброєю для боротьби з опозицією, у НУ-НС заявили, що нова влада намагається повернути "темники"

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" вже стурбована погіршенням ситуації зі свободою слова після приходу до влади Віктора Януковича і його команди. "В останні три місяці відбулося серйозне повернення до залякування та фізичних нападів на журналістів, а також перевищення повноважень щодо мас-медіа", - наголошується в прес-релізі організації.

Міжнародна організація також стурбована необґрунтованим рішенням ліквідувати Національну комісію з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при президенті України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1161 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ