Вт, 2024-04-23, 16:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 27 » Тимошенко заявляє, що сьогодні проти опозиції "іде терор" і закликає не боятися "мафії"
14:27
Тимошенко заявляє, що сьогодні проти опозиції "іде терор" і закликає не боятися "мафії"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що затримання екс-голови МВС Юрія Луценко - це бажання влади прибрати з політичної арени людей, які намагаються їй протистояти. Про це вона заявила перед допитом в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури в понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Їм потрібно прибрати з політичної арени тих людей, які намагаються їм (представникам влади) протистояти. Це зокрема й Юрій Луценко, якого було затримано без будь-яких підстав, цинічно, біля свого будинку", - сказала Тимошенко.

Вона додала, що на неї, на Луценко і на Олександра Турчинова, якого теж викликано в понеділок на допит у Генпрокуратуру, "йде наступ, оскільки ці люди твердо стоять проти всіх нечесних, незаконних вчинків Януковича та його оточення".

Також Тимошенко називає "терором" дії влади відносно до представників опозиції. "Сьогодні на цих людей іде не просто наступ, іде терор. Вони думають, що якщо приберуть усіх нас, то відкриють собі вільний доступ до остаточного приниження і пограбування України", - відзначила вона.

Тимошенко також додала, що "така істерика" підтверджує те, що влада боїться дій опозиції, оскільки "сильні політики" ніколи репресіями не займалися. "Я хочу звернутися до всіх: бути сильними, ніякого страху перед мафією. Мафія - це всього декілька десятків людей, а нас - 46 мільйонів", - відзначила екс-прем'єр.

Як повідомлялося, відносно екс-міністра внутрішніх справ України Луценка порушено кримінальну справу у зв'язку зі зловживанням службовим положенням. Зокрема, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим положенням) Кримінального кодексу України.

Раніше Луценко було пред'явлене звинувачення у скоюванні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим положенням, за попередньою змовою групою осіб) і ч.3 ст.365 КК України (перевищення службових повноважень, яке призвело до тяжких наслідків).

На даний момент екс-міністр знаходиться за ґратами.

Нагадаємо, що колишнього міністра внутрішніх справ було затримано в неділю, 26 грудня, біля 13 годин. Раніше екс-голові МВС і його колишньому водієві Леоніду Пріступлюку були надані матеріали кримінальної справи для ознайомлення. Правда, Луценко заявляв, що в Генпрокуратурі йому надали лише1 том з 23. У свою чергу, Генпрокуратура ще 5 листопада порушила проти Луценкокримінальну справу.

Також сьогодні 27 грудня на допит в Генпрокуратуру було викликано колишнього віце-прем'єра Турчинова. Відзначимо, що він вже кілька разів ходив на допити в ГПУ. Зокрема, він проходить у двох справах - про розтрату державних коштів, отриманих від продажу квот парникових газів в рамках Кіотського протоколу, а також у «справі Луценко».

Нагадаємо також, що 15 грудня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали обвинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Також їй обмежили можливість пересуватися країною і зобов'язали регулярно ходити на допити в Генпрокуратуру.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ