Чт, 2024-04-18, 04:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 24 » Тимошенко закликає повалити режим Януковича
21:47
Тимошенко закликає повалити режим Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Мітинг опозиції під стінами Верховної Ради закінчився ухваленням звернення до громадян із закликом повалити владу Януковича. Опозиція також закликає громадян прийти під стіни парламенту у вівторок.
"Ця влада на чолі з Януковичем повинна бути повалена якнайскоріше", - мовиться в зверненні, яке зачитала на мітингу лідер БЮТ Юлія Тимошенко, передає прес-служба БЮТ.

Підписання угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України "є безпрецедентним кроком національної зради і ганьби", наголошується в зверненні.

"Над Україною нависнула достатньо серйозна небезпека. Ми починаємо боротьбу за звільнення України. Ставайте поруч", - сказано в обігу.

Також в документі мовиться, що підписання даної угоди перекреслює норми Конституції, а захист суверенітету і територіально цілісності є справою всього українського народу.

За різними оцінками, на мітинг в суботу зібралися від 10 до 3 тисяч людей. Екс-прем'єр України закликала своїх прихильників 27 квітня під стінами парламенту влаштувати ще масовішу акцію протесту.

"Я прошу вас у вівторок, коли о 10:00 битимуть куранти, синхронізуватимуть процес (ратифікації угоди) я хочу, щоб ви привели людей", - сказала Тимошенко.

За її словами, "те, що Янукович сьогодні так чітко і злагоджено дає, все це буде так само чітко і злагоджено повернене, коли ми усунемо його від влади".

Вона ще раз відзначила, що в результаті ратифікації харківської угоди Україна може втратити частину території, обмежити свій суверенітет, а також розколоти суспільство. Більш того, Україна може стати блоковою державою, причому учасником військового блоку.

"Чужа війна нам не потрібна", - підкреслила лідер БЮТ.

Звернення підтримали всі учасники мітингу.

Біля стін Верховної Ради України сьогодні зібралися прихильники Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко. Прихильники Партії регіонів заблокували підходи до парламенту.

Прихильники опозиції провели акцію протесту проти підписання угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської федерації на території України.

Між прихильниками БЮТ і Партії регіонів був розставлений кордон з представників міліції.

21 квітня в Харкові головами "Газпрому" і "Нафтогазу" Олексієм Міллером і Євгенієм Бакуліним у присутності президентів України і Росії було підписано доповнення до контракту від 19 січня 2009 року.

Згідно з доповненням, Росія надає Україні знижку на газ, але залишає за собою право повернутися до попередньої системи постачань.

Також підписали міждержавну угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України.

У обмін на це, згідно з угодами, Україна отримає знижку на ціну на газ у розмірі 100 доларів у випадку, якщо ціна на газ буде понад 330 доларів за тисячу кубометрів, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижча, ніж 330 доларів.

Таким чином знижка на газ зараховуватиметься як частина орендної плати за перебування Чорноморського флоту в Севастополі.

Янукович не тільки продовжив термін перебування ЧФ РФ в Криму, але і залишив заниженими тарифи на оренду.

Опозиція планувала 24 квітня зібрати позачергове засідання Ради для розгляду угоди про продовження термінів перебування Чорноморського Флоту Росії на території України, яку було підписано в середу в Харкові президентами Росії і України.

Проте спікер Володимир Литвин відмовився провести позачергове засідання позачергове засідання.

Юлія Тимошенко, у свою чергу, заявила, що БЮТ в суботу збереться в Раді, і запросила всіх охочих прийти на засідання.

Крім того, в п'ятницю увечері в прямому ефірі Тимошенко заявила, що в Харкові також було підписано третю, таємну угоду - про створення спільного російсько-українського підприємства в авіаційній галузі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1188 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ