Пт, 2024-04-26, 01:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 10 » Тимошенко радить Януковичу обов'язково прочитати книгу, яка називається "Нечестивець або Свято козла"
12:11
Тимошенко радить Януковичу обов'язково прочитати книгу, яка називається "Нечестивець або Свято козла"
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/


Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко сумнівається в нібито стрімких успіхах влади, зокрема, в підготовці до проведення в Україні в 2012 році фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Про це вона сказала, відповідаючи на питання журналу "Кореспондент", чому її уряду не вдавалося активізувати підготовку до Євро-2012, повідомляє Українська правда.

"Ви дійсно вірите в те, що за три місяці можна здати масштабний проект?", - запитала лідер партії "Батківщина". Вона також нагадала, що питання про проведення чемпіонату Європи в Україні вирішувалося під час діяльності саме її уряду. "Думаю, ви знаєте, що коли ми прийшли, Євро в України забирали. Це якраз Янукович нам здав уряд. І при нашому уряді було ухвалено рішення зберегти за Україною Євро, за тими містами, в яких воно готувалося", - сказала екс-прем'єр.

- 5 років "помаранчевої" влади були "програними роками", вважає Тимошенко
- Тимошенко порадила Януковичу почитати книгу про диктатора, який раптово втрачає владу
- Тимошенко вважає, що українська політика перетворилася на проституцію
- Друге балотування на пост президента Тимошенко залежить тільки від волі українців, запевняє вона

Тимошенко також додала, що "навіть іноді смішно буває, коли я дивлюся телевізор, новини, і вони щодня рапортують про здачу якихось гігантських об'єктів. Я думаю, що всі розумні люди розуміють, що все це ми передали їм в руки. Хіба можна через місяць після приходу до влади випустити в небо нову марку літака Ан? Зрозуміло, що це неможливо".

Також Тимошенко заявила, що вони, не дивлячись на кризу, здали новій владі в дуже хорошому стані всі будівельні об'єкти. "Я хочу нагадати, що 25 років не будувалася гідроелектростанція Дністровська. Я добудувала її. Це величезний об'єкт", - підкреслила лідер партії "Батьківщина".

Водночас, екс-прем'єр відзначила, що не схильна переоцінювати ефективність діяльності попередньої влади, а також свого уряду.

Нагадаємо, что нещодавно віце-прем'єр України з питань підготовки країни до проведення Євро-2012 Борис Колесніков зазначив, що Україна повністю наздогнала відставання від графіка у реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві, до кінця жовтня поточного року буде відновлено графік будівництва стадіону у Львові, а до листопада-грудня 2011 року завершиться підготовка всіх об'єктів до Євро-2012.

5 років "помаранчевої" влади були "програними роками", вважає Тимошенко

Тимошенко вважає, що 5 років "помаранчевої" влади не дали країні реформ і були "програними роками". Зокрема, екс-прем'єр-міністр заявила, що країна не отримала справжніх реформ, не створила справжньої демократії. «Я вважаю, це програні п'ять років", - відзначила вона

"Тому я не говорю про те, що ми чимось пишаємось, - я говорю, що я свою роботу робила чесно", - додала Тимошенко. Вона також відзначила, що її уряд був ізольований від можливості застосування механізмів, які дозволяють здійснити реальні реформи.

Тимошенко додала, що не вважає останні п'ять років після Помаранчевої революції успішними. "З цих п'яти років я, як би, ривками перебувала на посаді прем'єр-міністра і знаходилася при повному саботажі і повній ізоляції тих інструментів, які можуть реальні реформи проводити, - це більшість в парламенті і це підтримка президента. Тому останні п'ять років неуспішні", - пояснила вона.

Тимошенко порадила Януковичу почитати книгу про диктатора, який раптово втрачає владу

Екс-прем'єр Тимошенко вважає, що політик при владі повинен об'єктивно оцінювати свої дії на державних посадах і прогнозувати перспективу свого перебування при владі. Зокрема вона відзначила, що "зараз в країні не той час, щоб можна було спокійно усамітнитися з книгою або переглянути, не відволікаючись, 70-80 серій "Доктора Хауса".

"Але все ж таки зараз я читаю книгу Маріо Варгаса Льоси (йому, до речі, в цьому році дали Нобелівську премію) про диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо і про те, як диктатори раптово втрачають владу, перебуваючи в зеніті слави і могутності. Книга називається "Нечестивець або Свято козла", - відзначила вона і додала, що дуже радить Януковичу обов'язково її прочитати.

Тимошенко вважає, що українська політика перетворилася на проституцію

Тимошенко прокоментувала вихід з БЮТ ряду впливових політиків і бізнесменів. "Є люди, у яких життєва мета - розвивати і примножувати свій бізнес. Є люди, у яких мета бути в політиці і на цьому заробляти гроші, навіть не будучи бізнесменами. Є ті, хто просто втомився. Ми з ними сьогодні прощаємося. Я нікого не засуджую. Кожен вибирає свій шлях. З нами залишаються тільки сильні і переконані", - заявила екс-прем'єр-міністр.

Вона також висловила думку, що в Україні політика перетворилася на проституцію. "Я не відкрию таємниці, якщо скажу, що чесних і сильних політиків в будь-якій країні одиниці. Стверджувати, що політики масово готові жертвувати собою, відмовлятися від своїх власних інтересів на користь країни, було б обманом. В Україні, як ні в якій іншій країні, політика перетворилася на проституцію", - відзначила лідер «Батьківщини».

Також Тимошенко додала, що "якби не наступив сьогоднішній час, ми ніколи б до кінця не розібралися, хто є хто в нашій команді. На жаль, совість неможливо обрахувати математичним методом, потрібні випробування. Я рада, що цей процес сьогодні йде. Я нікого не тримаю, іноді навіть підштовхую делікатно. Іноді буває так, що видима слабкість насправді є множенням сили".

Лідер "Батьківщини" також відзначила, що її політична сила стає сильнішою. "Команда стає чисельно менше, але якісно сильніше. Але буває і навпаки - видима сила виявляється слабкістю. Так зазвичай трапляється з диктатурами", - відзначила Тимошенко.

Відповідаючи на питання про те, якщо члени команди, які пішли, почнуть до неї повертатися, чи прийме Тимошенко їх назад, екс-прем'єр заявила: "Можна, звичайно, почитати притчу про повернення блудного сина. Там все написано. Але це не той випадок. Тому для тих, хто один раз опинився слабкий, нечесний або меркантильний, повернення в команду не буде».

Друге балотування на пост президента Тимошенко залежить тільки від волі українців, запевняє вона

Тимошенко не виключає ймовірності свого другого балотування на пост президента, але заявляє, що це залежатиме тільки від волі українців. За словами лідера партії "Батьківщина", людина не може ставити за мету свого життя посаду чи гроші, оскільки в певний момент життя потрібно замислитися - а що ти залишиш після себе.

"Ти залишаєш щасливу сім`ю, надійну? Моя сім`я надійна і я її дуже люблю, але вона ніколи не була щасливою, оскільки вона ніколи мене не бачить. Ми ніколи по-справжньому не були разом, тому що завжди в моєму житті були питання, пов`язані з моєю політичною і громадською діяльністю", - сказав вона.

Тимошенко підкреслила, що хоче у цьому житті залишити те, що не вимірюється грошима, посадами і авторитетами. "Це той внесок, який я хочу вкласти у розвиток моєї країни. А президентство – це вже як вирішить країна", - сказала вона.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 1137 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ