Пт, 2024-04-26, 14:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 10 » "Тіні Сталіна"
15:50
"Тіні Сталіна"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У вівторок, як очікується, буде винесено вердикт у справі екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Ніна Хрущова знову порушує цю тему на сторінках The Daily Beast.

"Відтоді як розвалився СРСР, бізнесмени і політики намагаються вдихнути нове життя в різні радянські практики. Результати, як правило, відгонять кітчем, але не шкодять. Олігархи прикрашають свої оздоблені під "данський модерн" офіси соцреалістичними портретами Сталіна в його улюбленому білому, як у продавця морозива, форменому одязі. Матері одягають дітей в ретро-уніформу піонерів... В одному санкт-петербурзькому ресторані раніше крутили нескінченну нарізку з хроніки, в якій мій прадід Микита Хрущов виголошує промови або оглядає трактори нової моделі".

Інша річ - судове переслідування Тимошенко. Воно викликає в пам'яті Хрущової "чорні дні Радянського Союзу" і, на її думку, "знаменує новий антирекорд. Пострадянська держава повертає до життя одне з корінних нововведень радянської репресивної системи: показовий політичний процес. Звичайно, показовим процесом іноді називають арешт і подальше засудження олігарха Михайла Ходорковського в Росії, але це був приклад (один з багатьох в путінській Росії) спотвореного застосування законодавства, ...прийнятого в країні після падіння комунізму, а не повернення до радянських методів".

У процесі Тимошенко авторка, навпаки, вбачає "численні елементи сталінського абсурдного судового фарсу: прокурор, що балансує на грані істерики, поступливий суддя, правитель, який, подібно до Понтія Пілата, умив руки з цього питання". Для повної подібності бракує хіба "розкаяного підсудного", вважає Хрущова. Але Тимошенко "енергійно обороняється", чим не тільки завоювала підтримку "схильної до розбратів опозиції", а й підштовхнула "зазвичай м'якосердий" Євросоюз до того, щоб виступити з "рішучим осудом" з цього питання. Автор нагадує, що оточення Януковича вкрай зацікавлене ​​в ратифікації договору про вільну торгівлю та співробітництво між Україною та ЄС, оскільки це "допоможе їм інвестувати за межами України, переміщати свої кошти в межах ЄС і таким чином легалізувати свої статки".

"Тимошенко, може, й не бездоганно чиста - вона збила свої статки в тіньовому світі газової торгівлі 90-х, за що в Росії їй висунули карні обвинувачення. Але, знову ж таки, інших у пострадянській політиці немає", - йдеться в статті. Не є винятком і президент України Віктор Янукович, згадує Хрущова його судимості.

Наостанок Хрущова виступає із застереженням на адресу судді Родіона Кірєєва та прокурора Олександра Микитенка. Вона нагадує, що обвинувачі й судді, що брали участь у показових процесах радянської епохи, "погано закінчили". "...У випадку винесення обвинувального вердикту і присудження тюремного терміну Янукович і його уряд, ймовірно, зроблять все можливе, щоб дистанціюватися від судді і прокурорів. Про фізичну смерть тут, можливо, і не йдеться, а от щодо кар'єрної - цілком мождиво... Україна, на відміну від СРСР - або, як на те пішло, сучасної Росії - є демократією, хоч і надзвичайно хаотичною. І, на відміну від нового російського царя Володимира Путіна Янукович свого часу, можливо, і буде голосуванням знятий зі своєї посади. Зміни в напрямку політичних вітрів рідко бувають сприятливі для катів старого режиму".

Переклад InoPressa




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 900 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ